Skocz do zawartości
poca

Colin McRae Rally 3

Rekomendowane odpowiedzi

Nagralem dwa krotkie filmiki z Colina 3:

Film 1 : Pokazuje caly przejazd odcinka rownoleglego z Japonii

Film 2 : To sie moze stac z samochodem jezeli jedzie sie nieuwaznie :)

P.S.

Pliki sa na szybkim serwerze tak ze powinny sciagac sie szybko. Jezeli macie podobne filmy to piszcie adresy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale co do tras to jak dla mnie sa wypas, :D kilka asfaltoof i wogole tylko mnei jedno zastanawia czy jak jest pelno kurzu albo blota to mieliscie brudną karoserię?

jak mi zostawalo choc troche blach na samochodzi to byly ubrudzone blotem/kurzem/sniegiem (*)

*- wybrac wlasciwa odpowiedz

U mnie CMR3 powiedzialo PAPA i zwolnilo 3.2GB na dysku, jestm rozczarowany. Jak bedzie nastepna godna uwagi rajdowka na pieca??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrałem alcoholem ale na plycie pokazuje mi sie ten plik bin i nie moge go za nic odpalic :cry: napiszcie mi tak jak najwiekszemu lamusowi bo juz mnie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> strzela :evil:

Dołączona grafika

Klikasz w takiej kolejnosci jak ci podalem i pozniej wyskoczy nastepne okienko gdzie wciskasz start. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz jeszcze jedna jaki mam wybrac plik bin czy cue?? :D

Kurde ktory chcesz to nie ma znaczenia. nie pisz wiecej na ten temat. Przez ciebie zepsulismy caly topik. <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jeszcze mnie zbanuja za lamanie regulaminu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jeszcze dorzucę jeden problem. Niby wszystko chodzi ok. ,ale...po kilku dniach od zainstalowania gry nie można odczytać save w Championship. Po prostu odczyt danych zamiera na planszy z wczytywaniem trasy. Kombinowałem z kumplami na trzech kompach i to samo. czy to może być kwestia zabezpieczenia gry tak jak opisali w readme?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny problem ... z uruchomieniem gry. Odpalam, pojawia sie pierwszy ekran (biały) i gra sie wylacza. Zainstalowalem zalecane kodeki (z 3 plyty), a takze DirectX 9 i Detonator 44.03 (zalecany przez Codemasters). Mam zainstalowany Windows XP Pro (bez SP1), AMD AthlonXP 1700+ (@2200+), 512mb ram, GF2MX440 64mb (Detonator 44.03), SB Live 5.1 (kx), a reszta chyba nie ma znaczenia.

mam dokladnie taki sam problem, probowalem bawic sie w rejestrze. Oto co pisze producent:

Problem: The game crashes during or after the opening videos, before the main menu is accessed.

Solution: This may be due to your video codecs being out of date. The problem should be solved by downloading and installing the latest version of Media player from http://www.microsoft.com/windows/windowsme...oad/default.asp.

If the problem remains you may have to edit your registry, as follows...

Click on 'Start' then 'Run..."

Type in Regedit and click 'Ok'

From the registry editor select HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Codemasters - Colin McRae Rally 3

Now double click on the 'Movie Quality' key on the right hand side, change the value to 1 and press 'OK'.

zrobiłem to ale nie podziałało, za to zobaczyłem filmik "Genius at play" po białym ekranie. Potem zmieniłem w rejestrze w tym samym miejscu width i height, tak aby gra uruchomila sie w 800x600 , podzialalo , tyle ze gra uruchamia sie czasem ... :( i da sie pograc ,ale przy wyjsciu z wyscigu do menu wywala do Win ... moze ci pomoga moje rady. Jak to się mówi: LEPSZY RYDZ NIŻ NIC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj sprzet to P4 1,6 256DDR. XP bez SP1. mam nadzieje ze masz win xp professional a nie home. detonatory mam 44.65. jedynie co mnie wkurza to dzwiek. taki jakis skopany jest (szczegolnie dzwiek silnika) - SB Live 5.1, Creative 5.1 5300.

mialem tak samo z dzwiekiem na sblive 5.1 po wylaczeniu wszystkich efektow w sterownikach (default) glos silnika smiga normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy u was podzial ale u mine stal sie cud i gram normalnie wreszcie

powiem na poczatek co bylo

po wlaczniu gry od razu na bialym ekranie albo pozniej gdzie pokazane jest demko jazdy i trzeba wcisnac enter wywalalo mnie do windy

wszystko co mozliwe zainstalowalem i przeinstalowaelm

teraz moja konfiguracja jest taka i dziala

1. proc athlon nie moze byc podkrecony, po ustawieniu go na default wszystko gra

2. zainstalowane oprogramowanie z 3 plytki

3. zainstalowane kodeki i media player zalecany przez codemasters

4. stery chyba nie graja roli bo dziala mi na 43.00 i na 44.04

5. w rejestrze gry zmieniony quality movie na 1 oczywiscie

wazna rzecz: za pierwsyzm razem po skreceniu proca nie chcial sie odpalic colin ale za 3 razem spokojnie poszedl i smiga bez problemowo teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mnie ta gra wqrwia :!: Rozpoczolem sobie championshipa i luzik gram spoczko Wygralem Auatralie wyszedlem z gry. Dzisiaj uruchamiam wlacza mi sie hiszpania, rozpoczynam pierwszy odcinek, dojezdzam do piwerwszewgo punktu kontrolnego(tam gdzie mierzy ile ma sie straty albo przwagi) i co :?:  I G.O.W.N.O nic mi sie nie wyswietla Idzie to jakos naprawic ?? Bo jak nie to wydupie ta giere Kurde jak tak mozna bylo z.j.e.b.a.c taka spoko rajdowke zawiodlem sie na maksa :(

Nie pokazuje ile masz staraty albo przwagi bo jedziesz pierwszy i czasy nastepnych sa nie znane!!! Zastanow sie nastepnym razem zanim cos napiszesz!! :evil:

strate albo przewage pokazuje przed rozpoczeciem nastepnego os-a :D

A ktos tu powiedzial, ze to gra dla 10-latkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok juz wiem dokladnie

wlonczenie v-sync pomaga jak wchodzi sie do menu z rajdami(tam tez czasami wywalalo u niektorych)

rozwiazaniem problemu wychodzenia colina przy wgrywaniu do wina jest sciagniecie odpowiednich kodekow a dokladnie trzeba sciagnac zestaw kodekow o nazwie "ACE Mega CoDecS Pack" ktore mozna sciagnac z tego linka: ftp://ftp.vein.hu/pub/windows/utils/media...CEMCP591PRO.EXE

zainstalujesz i problem mija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema! Mam taki problem sciagnalem colina na 3cd i mam pliki bin i cue wypalalem je alcoholem,cdrwin, chcialem przerobic na iso winis'em odpalame prze deamon tool i nie chce mi grac. ja nagralem to na cd mialem plik bin i nie moglem go otworzyc pomocy!!!!! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagam.

Jezeli to jakis wirus to urwe ci jaja :)

A widziales kiedys wirusa w pliku mpg? :D :D :D

Hmmm...

Jak sie nagrywa (jako plik mpg) replaye w colinie? :)

Wiem jak sie oglada, ale nie widzialem opcji... "save as..." :|

Nie ma takiej opcji. Ja uzylem programu FRAPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi