Skocz do zawartości
poca

Colin McRae Rally 3

Rekomendowane odpowiedzi

To sprobuj baczki robic, to opona po kilkunastu sekundach strzeli!

Co do zniszczen to na PS2 kumpel gra i mowi, ze bardzo latwo rozpirzyc

PS

Dowiedzialem sie, ze nie ma czegos takiego jak ustawienia w strefie serwisowej, ale w miare postepu dostaje sie nowe, lepsze czesci (skrzynia, lekka buda itp..)

Zobaczymy jak full wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra następne: kółka się fajne odrywają i oponki pękają. Kręciłem sobie "bączki" patrze i oponki mi poszły Dołączona grafikano pomyślałem faaajne ale później przejechałem cały odcinek UK na samych felgach co w rzeczywistości to jest NIEMOŻLIWE!!! Dołączona grafikabuhaha LOL...

... wszystkie cztery oponki mi poszły jak kręciłem "bączki" w UK i później na samych felgach cały UK przejechałem... :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak moze i gra jest ok ale mi grafika dalej nie odpowiada ta gra jest nowka a ma slaba jak na te czasy grafe .. dx9 ?? a po co 7 by starczyla ..istnieje jeszcze mozliwosc ze textury sa specjalnie okrojone aby demo mniej zajmowalo jzu kiedys tak bylo ..zaraz postaram sie wrzucic screena ktory mi rozwalil chodzi mi o liscie drezw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak moze i gra jest ok ale mi grafika dalej nie odpowiada ta gra jest nowka a ma slaba jak na te czasy grafe .. dx9 ?? a po co 7 by starczyla ..istnieje jeszcze mozliwosc ze textury sa specjalnie okrojone aby demo mniej zajmowalo jzu kiedys tak bylo ..zaraz postaram sie wrzucic screena ktory mi rozwalil chodzi mi o liscie drezw

ubdatehtml>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubdatehtml>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te strony wp sa zajebiste fuck ..no ale idze ze wiesz o co chodzi ... no z ta bladoscia to wolabym jednak aby byla w opcjach konfiguracja jasnosci i kontrastu jak w innych grach mi tak blado sie nie podoba ..i jeszcze czy z tak duzej firmy jak codemaster ludzie nie mogli troche urozmaicic drzew ?? na planszy ze sniegiem no bez jaj tam jest jeden rodzaj drzewaka tz takiesamo na calej mapce troche to mi sie nie podba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie ,czym wy sie tak jaracie ? Spojrzcie raz drugi i trzci na ta gre.

Grafa -> Autko zrealizowane pieknie.Reszta?Srednia tragedia,slabe tesORT: ORT: ORT: ktury,malo polygonow,slabe efekty (poza wspomnianym deszczem).Zenada bym powiedzial.

Dzwiek->Udalo im sie spieprzyc cos co bylo dobre, kilka dzwiekow jest zajebistych (skrzynia itp) a reszta to zenada, autko "piska" z silnikow jak potluczone, dzwieki zderzen nie wystepuja lub sa tragiczne (poszuracje bokiem o murek, to sie przekonacie)

Zachowanie auta ? Hyh ,poza kilkoma poprawkami to ogolnie udalo sie kolesiom spieprzyc gre, i nie mowie tu nawet o "realizmie" ,gra sie poprostu gorzej ,plastikowe/papierowe/styropianowe autko, gra sie momentami zachowuje przy zderzeniach rownie smieshnie jak ralli sport challenge( lata,nienaturalnie) .

Obcieli czesc frajdy czyli ustawianie/naprawa auta ,teraz to automat bedzie za was robic.

W skrocie ,odmozdzacz z konsoli,i to kieprawy ,wie ten co gral na wrc na PS2.

Gierka w porownaniu z wersja z X-boxa chyba wogole niezmieniona. :(

Naprawde ,przyjemniej sie jezdzi w CMR2 czy nawet rallisport (i mozna sie sprzeczac ktora jest ladniejsza/lepiej udzwiekowiona).

:(((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dodam ze tez jestem z tej gry rozczarowany ale ten napis ze to demo nie jest odzwierciedleniem pelnej gry bo ona jest w 95% zrobiona daje mi nadziej ze poprawia ta grafe ... a coi do prowadzenia auta w japoni na tych nawrotach jak auto wrc staje w miejscu i po chwili znowu rusza tak jakby sie zdlawilo bez przesady w 2 tego kitu nie bylo i reczny leko nacisnac a autto w miejscu staje i czemu nie ma trybow wiecej kamery ?? szkida im czy co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie macie sie czym jarac. bo sie kolka wam ujebaly albo lakier odpadl.. Wy chyba naprawde NIGDY nie probowaliscie jezdzic z kiera co ?? Chyba nigdy nie baliscie sie ze wam sie kola zablokuja przy hamowaniu... CHyba nigdy tez nie martwiliscie sie ze w zakrecie zarzuci wam za bardzo tylem auta i bedzie spin.. wogole czy wy wiecie co to spin ??

LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwiek->Udalo im sie spieprzyc cos co bylo dobre, kilka dzwiekow jest zajebistych (skrzynia itp) a reszta to zenada, autko "piska" z silnikow jak potluczone, dzwieki zderzen nie wystepuja lub sa tragiczne (poszuracje bokiem o murek, to sie przekonacie) 

Słyszałeś kiedyś na żywo dźwięk Focusa WRC?

Bo ja miałem mozliwość dokładnego osłuchania się z dźwiękiem i nie tylko w polskich rajdach (Deutschland 2002) i te twoje "popiskiwanie" jest 100% autentyczne - jest to efekt spadku ciśnienia w turbinie, pooglądaj sobie relacje na EuroSporcie to się przekonasz. Pozostałe efektu są troszkę gorsze. Szczególnie praca silnika, który w realu brzmi jak strzelanie z dubeltówy lub cos zbliżonego (bum, bum,baf) i w żadnej grze tego nie zrobli prawidłowo, również w CMR3.

Brak dźwięku przy kolzji to prawdopodobnie wina nie ukończonego dema, w full powinno być juz o niebo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popiskiwanie tak ,ogladalem kilka relacji oraz filmow z rajdow, zgadza sie popiskuja ,ale jakby to powiedziec "inaczej" ,w ralli sport tesh piskaly ale calosciowo wrazenie bylo jak najlepsze natomiast tutaj dokladnie odwrotnie.

Co do fulla ,te 5% raczej nie rokuje nadziei ,znajomy z PS2 mowil ze dzwieki som poprostu schrzanione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie macie sie czym jarac. bo sie kolka wam ujebaly albo  lakier odpadl.. Wy chyba naprawde NIGDY nie probowaliscie  jezdzic z kiera co ?? Chyba nigdy nie baliscie sie ze wam sie kola zablokuja przy hamowaniu... CHyba nigdy tez nie martwiliscie sie ze w zakrecie zarzuci wam za bardzo tylem auta i bedzie spin.. wogole czy wy wiecie co to spin ??

LOL

Z kiera???? Sewer ta gra jest stworzona dla klawiatury. Niestety. Raczej mi to wszystko jedno. Jak w Colina2 jeszcze troche pogralemto n3 totalnie sram. Przeciagali jej wydanie ile mogli mowiac ze ja udoskonalaja, a tu co???? Gowno!!! Jeden wielki szajs. Dali troche wiecej tekstur na samochod i jazda.

Zostaje przy F2002 i czekam na jej kontynuacje i mody (gtr2003 albo jak to sie bedzie nazywalo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z realnych dźwięków tylko turbina jest ok. reszta jakaś lipna. dzwine, bo niby byli bardzo blisko z Fordem, to nagranie prawdziwych odgłosów nie byłoby problemem.

Ale Colin jezdzi teraz Citroenem, wiec nie chcialo im sie dobrze robic Forda... moze w pelnej wersji Xsara bedzie miala super odglosy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Colin 3 to konwersja z X-Box (najpewniej) wraz z umową na konsole, czyli Ford gra pierwsze skrzypce. Ponadto konwersje na PC robił ktoś inny niz na konsole. Ekipa z konsol od razu przystąpiła do prac nad CMR 4, który tam się pojawi w listopadzie,a na PC.....

Pewnie za 2 lata :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie gra nie zrobila na mnie zadnego wrazenia. Czyli nie jestem ani przeciwnie ani entuzjastycznie nastawiony do niej. Jedno co mi sie spodobalo napewno to grafika samego modelu samochodu i plynnosc z jaka sobie gram na moim leciwym sprzecie.

Najpierw odpalam przy kumplu 800x600x32 i draw distance na 5 zeby nie zrobic se obciachu w postaci 5 fps. Ale okazuje sie, ze po kilku podwyzszaniach ustawien grafiki doszedlem do grafy 1024x768x32 z max detalami, max drawdistance na 10 i wlaczylem sobie AA quincunx :P

Probowalem anizo x4 ale plynnie jest tylko na jednej planszy. W szwecji juz zaczal klatkowac po okolo 20 fps :(

Ale jak mam anizo x2 to jest gitarka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem pare godzin w CMR3 i doszedlem do jednego wniosku: bardziej tej gry sie nie dalo spi******ć ! Widać gołym okiem ze jest to robione pod konsole. Bardzo sie zawiodlem na Codemasters. Strach myslec jak bedzie wygladala 4 czesc! :x :( :x :( :x :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zainstalowałem sobie Colina 3 DEMO i przy ładowaniu, na obrazku informacyjnym że gra jest w 95% coś tam, coś tam komp mi się zawiesza. Czego to może być wina, może grafiki albo sterowników. Mam najnowsze stery Herculesa.

Pomocy, ja chcę trochę pograć chociaż w to demko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze byc taki sam problem jak w pro race driver, gra ma problem z radoenem 9100, zamien biosy na ten z r8500, moze to pomoze

A jak mam to zrobić, bo mi ciągle wywala że to nie jest ta krata (przy zmianie na bios r8500) jakie komendy musze zastosowac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez jestem rozczarowany ta gierka :? Model samochodu spoko, efekt wycieraczek super, ale cala reszta nie byla warta tak dlugiego okresu oczekiwania na ten tytul... Jak na tyle czekania, to powinno byc o wiele lepiej :evil:

Sterowanie klawiatura to porazka (w 2 lepsze czasy mialem na klawiaturze), prowadzenie wozu jakies takie dziwne i w ogole nie zafascynowala mnie tak bardzo jak swego czasu 2...

Ludze sie jeszcze, ze ten 95%-owy stan ukonczenia gierki pozostawi jakis cien nadziei na lepsza wersje finalna, ale juz nie bede tak niecierpliwie jej wyczekiwal :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszce jedno jak walnisz w znak np. 150 km/h o nic nawet sie nie przechyli :lol: niezla gierka tak jak mowilem 4+ na 10.

Zrobi ktos wreszcie cos z tymi rajdowkami zeby dalo sie pojezdzic a nie tylko kasa i kasa. Chyba zaczne pisac wlasna gierke :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im dluzej sie gra w tego colina to jednak zauwaza sie coraz wiecej plusow. Gra zza samochodu jest chyba najgorsza. Zachowanie samochodu jak w poprzedniej czesci praktycznie. Dzwiek jak juz ktos zauwazyl jest jakis bledny. Moze jest to spowodowane wersja demo ale jednak tragiczny. Odglos silnika to jak mlynek do kawy, jak sie hamuje to jakby odglosy w telewizji z meczu (chodzi mi o kibicow), odglosy stluczek sa zalosne o ile wogole to mozna nazwac odglosami stluczek. Bo jak mozna nie wpasc w szal jak jade 150km/h i walne dzwona prosto w slup a tu taki gluchy dzwiek jakby mi spadla pomarancza na podloge :(

Reszta juz jest coraz lepsza ale pod warunkiem, ze gramy z widoku z kabiny. Zachowanie samochodu jest o wiele realniejsze. Dzwieki nareszcie juz lepsze, chociaz bardziej powinno byc slychac ryk silnika (chyba, ze wzieli pod uwage, ze kierowca ma helm na lbie). No i najbardziej realny jest oddany dzwiek dzialajacych wycieraczek. A grafika deszczu na szybie to poezja. Wydaje mi sie, ze bede w ta gre gral coraz chetniej.

Jak znam zycie to w wiekszosci gazet i tak dostanie miano najlepszej sciganki rajdowej.

A dla zapalonych wielbicieli symulatorow gra jednak nie bedzie taka fajna.

Moje odczucia jednak sa pozytywne co do realizmu z widoku z kokpitu. Jest ciezko, prawie wale nic nie widac bo sie jezdzi bokiem. Jak ogladam w TV relacje z rajdow to wlasnie taki widok jest nonstop na ekranie. Po prostu same drzewa przed maska a samochod brnie i tak w zgola innym kierunku. Mi siw wydaje, ze tak wlasnie sie jezdzi rajdowym samochodem. Ja nie jezdzilem nigdy takim bolidem ale skoro sam Colin McRae sygnuje swoim nazwiskiem to jednak musi byc w tym cos (poza zarobkiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im dluzej sie gra w tego colina to jednak zauwaza sie coraz wiecej plusow. Gra zza samochodu jest chyba najgorsza. Zachowanie samochodu jak w poprzedniej czesci praktycznie. Dzwiek jak juz ktos zauwazyl jest jakis bledny. Moze jest to spowodowane wersja demo ale jednak tragiczny. Odglos silnika to jak mlynek do kawy, jak sie hamuje to jakby odglosy w telewizji z meczu (chodzi mi o kibicow), odglosy stluczek sa zalosne o ile wogole to mozna nazwac odglosami stluczek. Bo jak mozna nie wpasc w szal jak jade 150km/h i walne dzwona prosto w slup a tu taki gluchy dzwiek jakby mi spadla pomarancza na podloge :(

Reszta juz jest coraz lepsza ale pod warunkiem, ze gramy z widoku z kabiny. Zachowanie samochodu jest o wiele realniejsze. Dzwieki nareszcie juz lepsze, chociaz bardziej powinno byc slychac ryk silnika (chyba, ze wzieli pod uwage, ze kierowca ma helm na lbie). No i najbardziej realny jest oddany dzwiek dzialajacych wycieraczek. A grafika deszczu na szybie to poezja. Wydaje mi sie, ze bede w ta gre gral coraz chetniej.

Jak znam zycie to w wiekszosci gazet i tak dostanie miano najlepszej sciganki rajdowej.

A dla zapalonych wielbicieli symulatorow gra jednak nie bedzie taka fajna.

Moje odczucia jednak sa pozytywne co do realizmu z widoku z kokpitu. Jest ciezko, prawie wale nic nie widac bo sie jezdzi bokiem. Jak ogladam w TV relacje z rajdow to wlasnie taki widok jest nonstop na ekranie. Po prostu same drzewa przed maska a samochod brnie i tak w zgola innym kierunku. Mi siw wydaje, ze tak wlasnie sie jezdzi rajdowym samochodem. Ja nie jezdzilem nigdy takim bolidem ale skoro sam Colin McRae sygnuje swoim nazwiskiem to jednak musi byc w tym cos (poza zarobkiem).

No w koncu ktos cos konkretnego napisal :) a nie wciaz narzekanie : Realizm jazdy i fizyka jest do kitu - to mi sie kojarzy jakby slepy gadal o kolorach no ale coz, przypuszczam ze wielu z Was nie ma pojecia jak zachowuje sie samochod WRC a wyraza swoja opinie - ja sie od tego wstrzymuje - gierka mi po prostu odpowiada i mysle ze kazdy powinien ja sicagnac bez wzgledu na opinie innych, poniewaz jest to jeden z najglosniejszych tytulow, ktory niektorym sie podoba a niektorym nie. Sam sprobuj i zobacz czy CI podchodzi nie zwracajac na innych zdania i wypowiedzi.

Wracajac do kokpitu - dla mnie jest to rzeczywiscie ostra jazda wymaga o wiele wiecej wprawy i czujnosci-ja wlasnie gram na takim widoku juz sie nauczylem i mi nawet niezle idzie - w UK na nim wykrecilem czas 3:09 czyli zle nie jest - moze na poczatku wydaje sie dziko ale pozniej mozna sie nauczyc bez problemu jezdzic :) pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest problem nie tylko twoj, na forum bodajze guru3d jest chyba z 300 postow o tym ze wlasnie wywala do pulpitu windows po obrazku 95%.... ale tylko w windowsie XP , na np. milenieum biega idealnie. Jednak z tym winxp tez nie u wszystkich bo u mnie biega gra a u kumpla wlasnie wywala w do pulpitu a ja tez mam win xp , wiec nie wiadomo o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi