Skocz do zawartości
poca

Colin McRae Rally 3

Rekomendowane odpowiedzi

Tak topic jest rzeczywiscie popularny ale jak niektore posty sie czyta to az krew czlowieka zalewa wiec musze sie troche powstrzymac od swoich emocji bo to moze sie zle skonczyc :) po pierwsze :) ludzie gdzies wyczytali ze nascar to prawdziwa symualacja, ale nigdy w takim wozie zapewne nie siedzieli i wdrazaja sie w dyskucje co jest acrade a co symulacja. NIe chcodzi o to zeby zrobic jakas real symulacje tylko gry sluza zabawie a zeby skierowac niektore produkty do wiekszej liczby osob trzeba z niektorych rzeczy zrezygnowac. Tak wogole to nie porownujcie CMR3 do arcade bo to nie jest arcade ! z niektorymi elementami sie zgodzre. ALe prawdziwa gra arcade jest na rzyklad Sega Rally :> Po drugie - jak myslicie po CHOLERE Codemasters wspolpracowalo z fordem ??? po to zeby zrobic jakas gierkie arcade ? czy moze po to zeby zawierala ona prawdziwe elementy symulacji ? dla mnie to bylby bezsens w takim przypadku wspolpraca z fordem - nic tylko dodatkowe koszty....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigSpider kolejny znawca :D Co w CMR3 jest z symulacjii ?? moze to ze po mokrym sie jedzue jak po suchym ? A moze to ze na trawie masz taka sama przyczepnosc jak na asfalcie ?? A moze to ze autem na samych felgach da sie dojechac do konca odcinka ?? Lub to ze jak pizniesz w drzewo to odjezdzasz dalej ?? A ford to byl po to zeby kase DAC a nie powodowac wieksze koszta :P

Jak sie na was zawezme to odszukam sporo wypowiedzi PRAWDZIWYCH kierowcow nascar o poziomie realizmu serii papyrusa ciekawe czy wy znajdziecie wypowiedzi kierowcow rajdowych mowiace ze CMR wiernie oddaje zachowanie sie auta podczas rajdu ?? Slowo symulacja i sterowanie z kalwiatury sie WYKLUCZAJA !! CMR to arcade i nic wiecej ... niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigSpider  kolejny znawca :D Co w CMR3 jest z symulacjii ?? moze to ze po mokrym sie jedzue jak po suchym ? A moze to  ze na trawie masz taka sama przyczepnosc jak na asfalcie ?? A moze to ze autem na samych felgach da sie dojechac do konca odcinka ?? Lub to ze jak  pizniesz w drzewo  to odjezdzasz dalej ??  A  ford to byl po to zeby kase  DAC a nie powodowac wieksze koszta :P

Jak sie na was zawezme  to odszukam sporo wypowiedzi  PRAWDZIWYCH kierowcow  nascar o poziomie realizmu serii papyrusa ciekawe czy wy znajdziecie wypowiedzi kierowcow rajdowych mowiace ze CMR wiernie oddaje zachowanie sie  auta podczas rajdu ?? Slowo  symulacja i sterowanie z kalwiatury sie WYKLUCZAJA !! CMR to arcade i nic wiecej ... niestety.

Wczytaj dokladnie sie w moj tekst bo widze ze do konca wszystkiego nie rozumiesz. Nie uwazam siebie za znawce tylko denerwuja mnie niektopre posty w ktorych ludzie pisza o czyms na czymw ogole sie nie znaja. Aha i nigdy jeszcze jak zyje nie napisalem ze CRM 3 to symulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja mam inny problem zasysam colina ale dojdzie do 98% i mi przestaje sciagac a po jakims czasie od nowa sciaga i tak cały czas?

DLaczego

Bo uzywasz Download Accelerator + i to jest taki programik troche dziwny ze jak sicaga sie niektore pliki to takie buraczki sie pojawiaja. ZMien program np na FlashGet albo GetRight. pzodro & gl !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie na was zawezme  to odszukam sporo wypowiedzi  PRAWDZIWYCH kierowcow  nascar o poziomie realizmu serii papyrusa

Wystarczy powiedziec, ze Dale Earnhardt Jr. jest zagorzalym fanem simracingu i wiele czasu spedza... jezdzac w NR Papyrusa :P :P :P Ponoc czasami mozna go nawet spotkac na Sierra.com i poscigac sie z nim online.

Chociaz nie wiem po co to pisze, bo zdaje sie ze 90% osob tutaj piszacych nawet nie wie kto to jest Dale Earnhardt Jr. :wink:

No bo w sumie kto to jest Dale Jr.??? Cholera wie... pewnie to jakis podrzedny mechanik... Colina McRae Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale lol jest ta gra. Czytam te posty i mowie "a kij poprobuje" ale to wczoraj zobaczylem na monitorze poprostu mnie rozwalilo.

Jade tym "WRC" ostry zakret. Zaciagam reczny i lekko skrecam, po czym "dup.a" samochodu zaczyna mnie wyprzedzac!!!!! Mimo tego ze tylnie kola sa zablokowane, przednie ciagna a asfalt jest suchy!!!! :?

Moze sie nie znam ale czy to nie powinno miec miejsca przy samochodzie z napedem FR, MR (dla tych co nie kumaja - z napedem na tylnia os)?????

O walnieciach w drzewo przy predkosci 160 juz nie pisze. Czy ktos jeszcze mi napisze ze to nie jest arcade????

Prawda jest taka ze to wlasnie jest arcade dla bardziej wymagajacych. Gra moze sie podobac. Ale jej bledy i niedorobki kola w oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety :? od "softowanie"i odkrecenie niepomaga wywala zaraz po pojawieniu sie samochodu i zaden komunikat sie niepojawia.

Sciagalem z serwisu www.3dgamers.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowowie, nigdy bym nie przypuszczał, że mój topic będzie miał aż tylu dyskutantów :lol: 

No bo i nie ma. Strzelam - 10 osob pisze tylko w tym watku :P

Podsumowujac moje spostrzezenia o grze powiem, ze gra nie jest zadna symulacja rajdow z prawdziwego zdarzenia. Jednak jest druga zaraz po rally trophy. Codemasters mogliby zrobic sima ale nie o to im chodzilo. CMR zawsze byl taki jak jest teraz. Tylko wymagania i wybrednosc graczy sie zwiekszyly. Przyznacie, ze gra jest lepsza od czesci pierwszej a czesc pierwsza doceniacie (hmm... tak na to spojzcie).

Gralem w pierwsza czesc, gralem w druga wiec dlaczego mam nie grac w cz. trzecia skoro jest lepsza od pozostalych dwoch ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co zauwazylem po zainstalowaniu tego patcha to dwie rzeczy.

Menu dziala szybciej, i dzwiek walniecia z byka w drzewo przy 150km/h nie jest jak uderzenie spadajacej pomaranczy na podloge z 1m ale jakby z 3m :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowujac moje spostrzezenia o grze powiem, ze gra nie jest zadna symulacja rajdow z prawdziwego zdarzenia. Jednak jest druga zaraz po rally trophy.

Z pierwszym miejscem w tej kategorii zgadzam sie w 100%, ale ja osobiscie po RT postawilbym na drugim miejscu Rally Masters, nie CMR :wink:

Przyznacie, ze gra jest lepsza od czesci pierwszej a czesc pierwsza doceniacie (hmm... tak na to spojzcie).

Ja osobiscie duzo lepiej bawilem sie w jedynce niz w trojce :wink:

Tam sie naprawde przyjemnie bawilo klawiszami - ot taka nieskomplikowana zrecznosciowka, w ktorej nie trzeba zadnych umiejetnosci i talentu, zeby jezdzic slajdami po szutrze :P

Kazda nastepna czesc imho jest gorsza... moze po prostu dla tego, ze CMR1 byl w sumie pierwsza tego typu gra na PC.

Zreszta prawda jest taka, ze po paru latach jazdy w GPL i NR nic, co nie jest zrobione na porzadnym enginie fizycznym, nie jest w stanie chocby w najmniejszym stopniu zwrocic mojej uwagi.

Zanim zaczalem przygode z GPL, zajebiscie podobalo mi sie Rally Championship 2000 - kapitalna grafa (jak na tamte czasy), wypasione OS-y po kilkanascie(dziesiat) kilometrow, realistyczne zachowanie wozu... sam miod. Potem pojezdzilem pare dni w GPL, i jak uruchomilem RC2000 to pusty smiech mnie ogarnal, bo woz juz nie jezdzil realistycznie, tylko zachowywal sie jak papierowe pudeleczko na szpulkach od nici :P

I jestem w stanie zalozyc sie, ze kazdy z tych ktorzy teraz wychwalaja CMR3, smialby sie w glos z jego realizmu (i przy okazji z wlasnej niewiedzy), gdyby sprobowal chocby tydzien pojezdzic w GPL i wczuc sie na tyle w woz, zeby umiec choc 2-3 lapy pod rzad przejechac na czysto w przyzwoitym tempie :P

Tyle, ze ci najwieksi zwolennicy CMR nie sprobuja w ogole GPL, bo sa za ciency na spotkanie z takim wyzwaniem - GPL jak zaden inny sim potrafi oddzielic chlopcow od mezczyzn... wiec w sumie nie dziwie sie, ze co poniektorzy obawiaja sie tego, ze sie chlopcami okaza hyhy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko jedno pytanko, kavoo jezdziles kiedys taka prawdziwa formulka na torze i wiesz jak sie ona powinna zachowywac podczas jazdy czy tylko jestes mistrzem kierownicy w grach? 

Nie zebym sie czepial itd. ale z tego co czytam to wychodzi na to ze chyba starujesz zawodowo w rajdach i wszystko wiesz najlepiej jak to powinno wygladac. Jesli nie masz stycznosci przynajmniej z Formula3000 i nie chodzi mi tu o ogladanie na tv albo na zywo to chyba nie mamy o czym rozmawiac. 

Ktos tam mowil ze widzial jak jezdza samochody WRC.. I co z tego? A wiesz ile koles gazu na zakrecie dodawal, z jaka sila hamowal, jak mocno krecil kierownicana ktorym biegu jechal? Nie? No to chyba nie wiesz jak powinien sie prowadzic samochod klasy WRC...

Wogole ta dyskusja wydaje mi sie mocno jalowa, bo kazdy marudzi i kreci nosem na gry ze sa malo realne. A w rzeczywistosci jedyny jego rajd to w niedziele z rodzina do kosciola albo zima "baczki" maluchem... Panoooowie...

No, nareszcie jakas wywazona wypowiedz. Co do kolegi kavoo to on pewnie jest mistrzem we wszystkich dziedzinach sportow motorowych, pierwsze doswiadczenia zdobyl startujac w pucharze CC, potem przeszedl do wyscigow szosowych gdzie skopal zadek Kuzajowi i Herbie, nastepnie przesiadl sie do do F1 gdzie udowodnil Schumiemu ze jest cienki niczym drut od uzwojenia elektrycznego silniczka, a teraz - na emeryturze - pokazuje klase w formule NASCAR (warto wspomniec ze w wolnym czasie "bawi sie" w zuzel czego dowodem jest jego avtar - sam kavoo w kombinezonie, Javy nie widac bo obcielo zeby sie zmiescil pod ksywka). Tego goscia po prostu nie przegadasz, nie wazne co powiesz, zawzsze obroci to w kpine i wyjdzie na jego. I dobrze, niech mu tak bedzie. Czlowiek lubi miec racje (a kto nie lubi?). I niech ja ma. Ja i tak wiem swoje, chociazby co do granicy zdrowego rozsadku ktora bardzo ogranicza sposob w jaki prowadzi sie wszelkiego rodzaju pojazdy, od Unochoda (dzieki M79 ze przekreciles moj przekaz, tego chyba nie da sie oduczyc, co?) przez Impreze WRC po wozy startujace w DTM czy BTCC. A jak sie konczy przekraczanie tej granicy widac chociazby patrzac wzdluz dowolnej drogi miedzymiastowej.

Nie ma co strzepic jezyka, kazdy ma swoje wyrobione zdanie i zadne dete przemowienia hardcorowcow n/t realizmu w grach niczego nie zmienia.

Na odchodnym chcialbym tylko jeszcze zwrocic uwage ze nie kazdy ma kierownice do komputera, nie kazdy chce ja miec, a tym bardziej - nie kazdego stac na taki zbytek. I postaraj sie to zrozumiec - nie dyskwalifikuj na dziendobry ludzi ktorzy jezdza "na strzalkach"...

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio w demko cm3 pykam z ręczną skrzynią biegów i musze powiedzieć że jest o WIELE lepiej !!! :] imho... już niezwracam uwagi na tekstury drzew... za szybko przelatuja Dołączona grafika hehe... kiedy pełna wersja cm3 ??? Dołączona grafika imho podoba mi się nowy cm3 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze nie wspomne o Pole Position na Atari ;-)

jesli chodzi o emocje to jednak Colin 2 chyba gora :)

jakos dziwnie prowadzi mi sie woz w CMR3 - bez emocji i takiego drive'u jak w CMR2 :-/

jesli chodzi o grafike to przyznam, ze widok deszczu na przedniej szybie jest swietny :) widok z wozu tez super :)

ogolnie sa plusy i minusy :)

ale pamietajcie zeby te plusy nie przeslonily Wam minusow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz kaeres  chocaz ty zrozumiales .. :)

Rzeczywiscie Sewer i kaeres musze sie z Wami zgodzic - ja juz sie nie udzielam nie chce swoim przekonaniem do CMR 3 narobic sobie wrogow na forum i zazuloscia z jaka napisalem tutaj niektore posty :) peace :) pozdro 4 all :) ludzie wszystkich wyscigów łączmy sie! ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto wspomniec ze w wolnym czasie "bawi sie" w zuzel czego dowodem jest jego avtar - sam kavoo w kombinezonie, Javy nie widac bo obcielo zeby sie zmiescil pod ksywka

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Tak jak sie domyslalem - rozmawiam z dyletantem Dołączona grafika

Ale poznaj moje dobre serce, poglebie twoja wiedze na temat sportow motorowych o jakies 100% Dołączona grafika

Na avatarze jestem ubrany w kombinezon kierowcy NASCAR, nie zuzlowy :P A konkretnie jest to kombinezon Jimmie Johnsona, i jakbys chcial zobaczyc jakis napis-ktory-obcielo, to ewentualnie zobaczylbys tylko reklame Lowe's... na pewno nie jakas Jave Dołączona grafika

Nie jezdzilem nigdy zadnym sportowym wozem jako kierowca - tutaj masz racje. Tyle, ze ty tez nie jezdziles, wiec o sso chozzzi? Dołączona grafika

Roznica miedzy nami jest taka, ze moje argumenty sa w 100% zgodne z opiniami ludzi, ktorzy:

1. albo sa bylymi badz aktywnymi kierowcami wyscigowymi

2. albo mieli okazje nie raz prowadzic np. bolidy F1 z 1967 roku (takie, jakie sa w GPL)

3. albo maja pokonczone studia fizyczne i ich wiedza na ten temat jest wieksza, niz wszystkich milosnikow CMR zusammen do kupy :P

Ty zas opierasz swoja zaiste gleboka wiedze na wypowiedziach Kuliga czy innego Herby, ktory od wydawcy rajdowych arkadowek dostal spora pajde za reklame, zeby nakrecic wokol takiego np. CMR koniunkture Dołączona grafika

I w tym momencie - jak kazdy inny twojego pokroju fachowiec - masz dwa wyjscia:

1. sprobowac dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat, poczytac to i owo, i wyciagnac samodzielnie wnioski

lub

2. zamknac sie w swoim hermetycznym akwarium i zyc ze swiadomoscia, ze masz zainstalowa na dysku "ultimate rally simulation".

W pierwszym przypadku moge ci nawet podac kilka interesujacych linkow, ktore moglyby ci otworzyc oczy. W drugim wypadku... pozostaje mi wyrazic wspolczucie.... bo poki co jestes tylko matrixowa bateryjka :wink: Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszedlem za rada kilku forumowiczow i zmienilem skrzynie na manual. Wow, wreszcie w zakrety mozna wchodzic tak jak sie rozkarze samochodowi. Uhhh, to hamowanie skrzynia....mniam :)

chyba pierwszy raz sie z toba zgodze ;] a tak to pisalem juz o tym ale nie bylo odzewu.......a tak to lepsze czasy krece na manualu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi