Skocz do zawartości
poca

Colin McRae Rally 3

Rekomendowane odpowiedzi

ja tam widze tylko ze niektore rzeczy [:arrow: znaki] to chyba kropelka podklejli bo samochod staje na nich jakby to jakis murek byl :lol: z +patha to szybkosc sie poprawila, ubylo troche opcji z menu (szczegonie nt dzwieku) jakby lepiej kierownica kontaktuje ale samochod i tak jest strasznie szajsowaty (zupelnie sie drogi nie trzyma strasznie skreca itd itp) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak CO ??  BRAWO!!!

jesli to bylo takie oczywiste i wszycy wy fani colina 3 jezdziliscie na manualnej to czemu mi nikt nie powiedzial tego jak wytyklaem tej grze to ze na nawrotach staje samochud w miejcu ?? czego na manualu juz nie mam

i tak serio nich sie przyzna kto zawsze w tej grze jezdzi na manualu ?? no smialo nie pchac sie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tam się trzyma :wink:

hmm ja tam widze słonko a jak w czesniej jeżdziłem to wiecej chmur bylo

a nie wiem czy wczesniiej był ten pan na skuterze ,nie zauważyłem

menu szybsze

toszke lepiej chodzi

w ustawieniach grafy mogę zmienić na anizox4 wcześniej nie moglem

:D przyjemna gierka

a dzwięk lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Moze to wina sterow ATI pod winXP ?

Tez mam winXP i nie mam klopotow.

Wnioski coraz oczywistsze."

2 proste fakty:

1. Mam 8500 i Xp i stery ATI ;D i gra dziala

2. Kumpel ma gf4200 i mu niedziala

2 proste wnioski:

1. 95% ukonczenia oznacze brak ukonczenia :)

2. Kaeres ,ma mocno na<span style="color:red;">[ciach!]</span>e do łba :P

"Chociaz z R8500 nie wykluczam z wiadomych wzgledow"

Jakie to sa te "wiadome" wzgledy ,PROSZE ,BLAGAM, uswiadom mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale poznaj moje dobre serce, poglebie twoja wiedze na temat sportow motorowych o jakies 100% Dołączona grafika

Na avatarze jestem ubrany w kombinezon kierowcy NASCAR, nie zuzlowy :P A konkretnie jest to kombinezon Jimmie Johnsona, i jakbys chcial zobaczyc jakis napis-ktory-obcielo, to ewentualnie zobaczylbys tylko reklame Lowe's... na pewno nie jakas Jave Dołączona grafika

Jeden *uj, przy tej rozdzielczosci wszystkie wygladaja tak samo, tez bys nie poznal roznicy... :roll: Poza tym w tych slowach nie bylo nic obrazliwego ani uwlaczajacego zebys mial podstawy wytykania mi dyletanctwa. Widze ze poza cynicznym usposobieniem nie masz za grosz poczucia humoru i nie potrafisz przyjac chocby z udawanym usmiechem gdy ktos z Ciebie kiepkuje. A my sie tylko nasmiewalismy z Twojej rozleglej, a jakze, popartej doswiadczeniami wiedzy :D. A przeciez nawet nie wspomnialem o gokartach hyhyhy :lol:

Nie jezdzilem nigdy zadnym sportowym wozem jako kierowca - tutaj masz racje. Tyle, ze ty tez nie jezdziles, wiec o sso chozzzi? Dołączona grafika

Jesli by pominac rajdowe wozy terenowe (RMPST) to tez nie jezdzilem. Dla Twojej przyjemnosci pominmy ze z terenowkami mialem do czynienia troche wiecej niz tylko ogladajac rajdy z boku...

Roznica miedzy nami jest taka, ze moje argumenty sa w 100% zgodne z opiniami ludzi, ktorzy: 

(...)

3. albo maja pokonczone studia fizyczne i ich wiedza na ten temat jest wieksza, niz wszystkich milosnikow CMR zusammen do kupy :P

Studia fizyczne to tylko teoria... Nigdzie nie jest napisane ze mgr inz. fizyki bedzie umial chociaz przestawic woz na parkingu, no ale niech bedzie...

Ty zas opierasz swoja zaiste gleboka wiedze na wypowiedziach Kuliga czy innego Herby, ktory od wydawcy rajdowych arkadowek dostal spora pajde za reklame, zeby nakrecic wokol takiego np. CMR koniunkture Dołączona grafika

Nie opieram swej wiedzy na NICZYICH wypowiedziach, jedynie na swoich obserwacjach i wyciagnietych z nich wnioskach. Swoja droga ciekaw jestem czy temu Twojemu Dale'owi Earnhardtowi tez nie odpalaja doli za przesiadywanie w necie i wychwalanie wszem i wobec Papyrusowych gier, wiesz co on ma na sumienu? Znasz go? Na tej samej zasadzie moge powiedziec ze, TOCA1 byla wychwalana nie przez jedna gwiazde a przez caly ich panteon - Frank Biela, Rik Rydell, Johnny Bintcliffe, Tony Reid, Tim Harvey, David Leslie, moze jeszcze inni - tez mowili o tej grze ze poza fantastyczna grafika (jak na swoje czasy) i swietnym odwzorowaniem dzwiekow odznacza sie

W pierwszym przypadku moge ci nawet podac kilka interesujacych linkow, ktore moglyby ci otworzyc oczy. W drugim wypadku... pozostaje mi wyrazic wspolczucie.... bo poki co jestes tylko matrixowa bateryjka :wink: Dołączona grafikaDołączona grafika

Ad.1. Zarzuc linkami, chetnie poczytam.

Ad.2. Mozesz mnie dowolnie wyzywac, byle nie od czegokolwiek matriksowego... tyyy... wstretna amebo! :x

Niniejszym koncze, bo sie oczy kleja :P.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link wystarczy jeden - http://forum.racesimcentral.com

Jak ktos bedzie chcial, to znajdzie tam cala niezbedna wiedze.

A jak ci sie nie chce przeszukiwac forum RSC, to poczytaj sobie help do programu GPL Race Enginner (a zwlaszcza sekcje Race Car Dynamics).

Wtedy pogadamy o tym, czy w kwestii GPL i NR2002/2003 (ktore jest oparte na enginie fizycznym GPL) mozna mowic o pelnym realizmie zachowania wozu czy nie :P :P :P

BTW sam bym chetnie poczytal cos takiego na temat enginu fizycznego CMR, serio :wink: Tyle, ze... nie ma na to szans, bo cos takiego jak engine fizyczny w CMR po prostu nie istnieje hyhy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak serio nich sie przyzna kto zawsze w tej grze jezdzi na manualu ?? no smialo nie pchac sie !

Ja niestety musze sie przyznac, ze zawsze jezdze na manualu... Bez tego nie da sie zrobic kilku sztuczek, a na klawiaturze gdzie sterowanie jest "digital", a nie "analog", to juz sobie w ogole na automacie nie wyobrazam :idea: Gdybym tak mial tylko znow kierownice, to by bylo idealnie - "analog" sterowanie, manual skrzynia i jazdeczka :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

menu szybsze

toszke lepiej chodzi  

a dzwięk lepszy

Byli, na osie w Szwecji :P .

Nie znacie przypadkiem innej lokalizacji tego patha?? Bo tamten link nie działa (przynajmniej umnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

menu szybsze

toszke lepiej chodzi 

a dzwięk lepszy

Byli, na osie w Szwecji :P .

Nie znacie przypadkiem innej lokalizacji tego patha?? Bo tamten link nie działa (przynajmniej umnie).

co Ci moglo nie dzialac? nie potrafisz kliknac w link? :>>

tam jest 7 mirrorow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops: Klikałem tylko na Florydę bo niby najbliżej Europy :wink: ale teraz idzie z Utah :lol:

Update:

Już mam i trochę potestowałem, gra chodzi szybciej (zwłaszcza menu) poprawiono wodę i ogólnie opłaca się sciągnąc ten patch (mam nadzieję że do fulla jeszcze poprawię co nieco), zmiany w dobrą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link wystarczy jeden - http://forum.racesimcentral.com

Jak ktos bedzie chcial, to znajdzie tam cala niezbedna wiedze.

A jak ci sie nie chce przeszukiwac forum RSC, to poczytaj sobie help do programu GPL Race Enginner (a zwlaszcza sekcje Race Car Dynamics).

Wtedy pogadamy o tym, czy w kwestii GPL i NR2002/2003 (ktore jest oparte na enginie fizycznym GPL) mozna mowic o pelnym realizmie zachowania wozu czy nie :P :P :P

BTW sam bym chetnie poczytal cos takiego na temat enginu fizycznego CMR, serio :wink: Tyle, ze... nie ma na to szans, bo cos takiego jak engine fizyczny w CMR po prostu nie istnieje hyhy :)

Ale mnie koles denerwuje :evil:

To jest topic o Colinie 3 :!:

Jak cie to nie interesuje to zaloz sobie inny topic pt "super realistyczne scigalki" i tam sie podniecaj :twisted:

A jak chcesz przycwaniakowac to pobij moj rekord na uk1:

http://www.czasy.com/cmr3demo.php

Przeciez to arcade, wiec dla takiego speca jak ty od smiesznych nascarow nie powinno to stanowic problemu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin_gps << widac ,ze nie wiele rozumiesz o czym w tym watku zostalo napisane. Sprawa sie rozchodzi o to ,czy CMR3 moze miec jakies realistyczne odwzorowanie jazdy samochodem. Nie ma ,poniewaz nie ma silnika fizycznego. Ale widac ,ze niektorym to ciezko zrozumiec i zaczynaja odbiegac od tematu i obrazac innych. A przeciez Kavoo i Sewerowi tylko o to chodzi. Panowie spokojnie jeszcze raz przemyslec sprawe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin_gps << widac ,ze nie wiele rozumiesz o czym w tym watku zostalo napisane. Sprawa sie rozchodzi o to ,czy CMR3 moze miec jakies realistyczne odwzorowanie jazdy samochodem. Nie ma ,poniewaz nie ma silnika fizycznego. Ale widac ,ze niektorym to ciezko zrozumiec i zaczynaja odbiegac od tematu i obrazac innych. A przeciez Kavoo i Sewerowi tylko o to chodzi. Panowie spokojnie jeszcze raz przemyslec sprawe :wink:

Oni mi nie musza nic udowadniac! Giera ma i tak lepszy realizm niz dwojka i jest trudniejsza. Na poczatku sprawia wrazenie latwiejszej, ale jak chcesz dobry czas uzyskac to trzeba niezle jezdzic. Jeden najmniejszy blad w lesie na uk1 i zaliczasz drzewko + kilka sekund straty. Poza tym oni oceniali gre jeszcze przed instalacja patcha, ktory o ile sie orientuje usprawnia dzialanie kierownicy. Nic wiec dziwnego, ze narzekali.

A druga sprawa. cytat: "Sprawa sie rozchodzi o to ,czy CMR3 moze miec jakies realistyczne odwzorowanie jazdy samochodem"

A co mnie to obchodzi. Jak chca to niech zaloza oddzielny topic z takim tematem i tam sie wymadrzaja. Tutaj ludzie pisza o ogolnych wrazeniach z gry. Ja nie mam nic przeciwko, gdyby napisal jeden obszerny post, w ktorym okreslilby swoje zdanie, ale zeby tych postow kilkanascie bylo i ciagle to samo. "Zagraj w GPL, to ma dopiero realizm" "Wy nie wiecie co znaczy blokowanie kol podczas hamowania" itd Co to ma wspolnego z COLINEM 3? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zeby tych postow kilkanascie bylo i ciagle to samo. "Zagraj w GPL, to ma dopiero realizm" "Wy nie wiecie co znaczy blokowanie kol podczas hamowania" itd

Namawialem gdzies kogos do jezdzenia w GPL? Dołączona grafika

Nie zauwazylem...

Do jezdzenia w GPL i zrozumienia jego realizmu nie mozna byc naklonionym przez namowy innych - do tego trzeba dorosnac :P Moze ciebie tez to kiedys czeka, czego ci zycze 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpychasz zapalke w klawe, wylaczasz monitor, idziesz na piwo... ot filozofia nie ?:)

Rozumiem, ze piszesz to na podstawie wlasnych doswiadczen, wyniesionych z dlugotrwalego testowania np. NR2003? :wink:

Zreszta co tu rozumiec i czego domniemywac? Przeciez to oczywiste, ze nie robilbys z siebie kompletnego glupka piszac o czyms, o czym nie masz zielonego pojecia, prawda? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wywala do windy XP! Przy uruchomieniu sie juz gry! A dokladniej jak zobacze ulamkiem fokusa i odrazu znajduje sie w windzie!! Podobnie kiedys mialem z demo toca race driver! Ale jakos to zrobilem tyle ze juz nie pamietam jak i czego to byla wina! hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi