metal Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 :D :twisted: Już w sprzedarzy!!! HIS ATI Radeon 9700Pro 128DDR TV/DVI BOX zaje#@!A grafa !!! ale cena zaporowa :( 1969 zeta ! :twisted: jakiś rok i stanieje :D macie tu zdjęcie: hmmm... tylko 1 rok gwarancji ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Gdziej ją można kupić???Może uda mi sie skombinować te nędzne 2k pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 arrrghh :twisted: moze sie dziadkow uda naciagnoc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 SHIT i za taka kase !! zobaczycie NV30 :) wymiecie tego radka i bedzie w podobnej cenie. nie wiem czym sie tak jaracie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 SHIT i za taka kase !! zobaczycie NV30 :) wymiecie tego radka i bedzie w podobnej cenie. nie wiem czym sie tak jaracie Jak sie uda niewidi to po nowym roku wyda te chip ;) tylko ze wtedy Radek bedzie kosztowal 1000 zl . Niech sie Nvidia streszcza bo te Radeony nie beda tanialy , chyba ze producenci kart na chipie Ati beda miedzy soba konkurowac o klientow . BTW jak Niewidia wkoncu wyda NV30 to Ati zapoda Radka 10000 ;), fajnie miec pozycje Lidera , fajnie ze Niewidia ja stracila ( ale niech walczy , jak kiedys 3dfx ;) puszczajac karte na 4 GPU , ktora sie w kompie nie miescila ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 jakos nie wydaje mi sie zeby ludzie kupowali to ati za 2000zl zeby sobie pograc w Q3 wiec napewno nie bedzie sie dobrze sprzedawac no chyba ze ktos nie ma co z kasa robic to sobie kupi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 jakos nie wydaje mi sie zeby ludzie kupowali to ati za 2000zl zeby sobie pograc w Q3 wiec napewno nie bedzie sie dobrze sprzedawac no chyba ze ktos nie ma co z kasa robic to sobie kupi Mysle ze zacznie taniec ta karta , i sprzedawac tez sie bedzie bo jest najszybsza na rynku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 arrrghh :twisted: moze sie dziadkow uda naciagnoc :D a moze by tam wpierw procesorek sobie kupic? a na Radeona to absolutnie nie ma po co wydawać pieniędzy w tym roku. Pokażcie mi jedną grę, która wymaga Radeona i skacze pod GF4Ti ? JESZCZE NIE MA TAKIEJ! Jak wyjdzie Doom III, UT2003, i co tam jeszcze w planach mają, to może dopiero będzie po co w ogóle rozważać jego kupno.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 jakos nie wydaje mi sie zeby ludzie kupowali to ati za 2000zl zeby sobie pograc w Q3 wiec napewno nie bedzie sie dobrze sprzedawac no chyba ze ktos nie ma co z kasa robic to sobie kupi Mysle ze zacznie taniec ta karta , i sprzedawac tez sie bedzie bo jest najszybsza na rynku . bedzie taniec jak bedzie konkurencja czyli NV30. a nie wiem co ci daje ta szybkosc bo w grach i tak nie zobaczysz roznicy pomiedzy tym ATi i Gf4 4200 albo 4400.chyba ze masz jakies super oczka i zauwazasz roznice pomiedzy 150 i 200 fps :) a roznica w ceny jest spora :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 W Doomie 3 150 fpsow nie bedziesz mial . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 W Doomie 3 150 fpsow nie bedziesz mial .z P4 2,53 Ghz @ 4 Ghz bedziesz mial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 W Doomie 3 150 fpsow nie bedziesz mial .z P4 2,53 Ghz @ 4 Ghz bedziesz mial Tia i odlecisz w kosmos !!! :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 a sorry, że pytam, ale po co komu 150 fps? Po co komu 100? Przecież gra się i tak na 60, a więcej nie potrzeba do szczęści. Spodziewam się, że tyle w Doomie spokojnie da się wyciągnąć na GF4Ti4200, więc na co komu 150 fps w Doomie??? Naprawdę nie rozumiem tego pościgu za fps. Chyba tylko, żeby móc się chwalić ile maszyna wyciąga... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 W Doomie 3 150 fpsow nie bedziesz mial .z P4 2,53 Ghz @ 4 Ghz bedziesz mial Tia i odlecisz w kosmos !!! :) . trzymaj sie ramy to sie nie posramy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 grasz w jakas gre PRO? tak sie sklada ze jak gram w cs'a i powiem ci ze 60 a 100 fps jest OGROMNA roznica, nawet 80 a 100!!!!!! i kazdy kto gra pro np. w q3 tez ci to powie!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 arrrghh :twisted: moze sie dziadkow uda naciagnoc :D a moze by tam wpierw procesorek sobie kupic? przy dobrym witrze procek bedzie na gwiazdke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 grasz w jakas gre PRO? tak sie sklada ze jak gram w cs'a i powiem ci ze 60 a 100 fps jest OGROMNA roznica, nawet 80 a 100!!!!!! i kazdy kto gra pro np. w q3 tez ci to powie!!!!!! to masz super oczy jak widzisz roznice pomiedzy 80 i 100fps :) twoje oko przechwytuje 100 klatek na sekunde :) ROBOCOP jestes :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 grasz w jakas gre PRO? tak sie sklada ze jak gram w cs'a i powiem ci ze 60 a 100 fps jest OGROMNA roznica, nawet 80 a 100!!!!!! i kazdy kto gra pro np. w q3 tez ci to powie!!!!!! to masz super oczy jak widzisz roznice pomiedzy 80 i 100fps :) twoje oko przechwytuje 100 klatek na sekunde :) ROBOCOP jestes :lol: Widzę, że nie wiesz o co nam chodzi.... Jak grałem kiedyś duużo w Q3:A@Promode więc wiem coś o tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Heh, R9700 juz nie rox :)), po tym jak nVidia sie zapatroszyla ze R9700 slaby i ze spodziewali sie czegos lepszego, hm swoja droga ja tez myslalem ze klatek i markow bedzie wiecej, hm i radeona nie kupie, przynajmniej nie teraz i nie za rok :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Tylko tak się składa, że w Quake'u to na GF4Ti4200 spokojnie i 170 fps chodzi, ale nie w tym rzecz. Fakt nie grywam w gry PRO, bo już mi chyba powoli przechodzi. Zresztą, sieciowo i tak nie fps się liczą a połączenie, i co mi po tym, że JKII nie skacze, jak laguje? A na singlu to już naprawdę mi rybka czy mam 60 czy 280 fps. Grałem swojego czasu w UT, ale w niego to nawet na AMD K6-2 350@400 MHz z Rivą TNT2 M64 grać się dało, a ja jakoś nie narzekałem na brak fps. Stąd moje zdziwienie, jak komuś może nie wystarczać uczciwe 60 fps. Zresztą, dam głowę, że w Doomie spokojnie GF4Ti 4200 wyciągnie i 80, a na dobrym procku to pewnie do 100 dojdzie o ile nie będziemy przesadzać z rozdzielczościami. Zamiast ładować 2000 zł w kartę graficzną, warto te pieniądze przeznaczyć na monitor, który w ogóle wyrobi się w porządnej rozdziałce (w moim przypadku) albo procesor i pamięci, które zrekomprensują brak Radeona z nawiązką. W końcu Arniemu to i Radeon 10000 nie pomoże jak, jego procek nie wyrabia. A chyba gracz pro to nie pogrywa sobie w rozdziałce 640*480 na Duronie tylko w 1280*1024 na Athlonie, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 jaka sliczna karta :) ehh..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Szczerze mówiąc, to od mojego GF4Ti4200 MSI rózni się tylko coolerem, bo kolor ten sam, wyjścia też... nawet reszta wygląda podobnie :)) szkoda tylko, że jeszcze nie mają podobnej wydajności... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Wiecie co ,wszyscy kiedys kupowali karty Niewidi bo byly najszybsze( ile to sie ma punktow w 3dmarku na nowym GF lalalal ) a teraz nagle to niewazne ile ma sie klatek bo niewidia w duu... dostaje i nie ma najszybszej karty na rynku , a karta ATI jest od 2 dni na polskim rynku i co myslicie ze 1000 zl bedzie kosztowala ??? . A gwarantuje wam ze Ati teraz zwiekszy swoja sprzedaz, i teraz to Niewidia musi gonic :) . I jeszcze jedno mowicie tu o ilosci klatek, ze nie ma roznicy i wogule , a prawda jest taka ze jest i to ogromna , zreszta zauwazcie ze po wlaczeniu opcji polepszajacych jakosc 3d , to nagle niewidia ma 50 % mniej punktow a radek zapieprza az milo i to jest wazne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Słuchaj no Xan. Coś ty się czepną tej nVIDII. Niewidi to się tobie drogi kolego. Nie wiem po kiego grzyba najeżdżasz na tą firmę. Lepiej popatrz co by tu zrobić z tym zaje*****m Voodoo 3. Tak się akurat składa, że karty Voodoo 3 oakzały się przegraną w stosunku do TNT2. Właśnie widzę jak wspaniale działa ci mózg. Nie lubisz nVIDII i tyle, ale miej szacunek pewnien, bo ludzie czytający te posty maja zazwyczaj jakiegoś Ge-Force'a. 3DFx zrobił rewolucję - pierwszy akcelerator. nVIDIA zrobiła rewolucję - procesor T&L, a ATi jeszcze się nie pokazało jako rewolucjonista. Szanuję tę firmę, bo robią porządny sprzęt, ale przecież nie pogardziłbym Ti4600 ! Tutaj trochę źle ludzie rozumują. Wyścigi FPS mają sens, ale nie ma to sensu, kiedy dla kogoś robi różnicę 8 % wydajności, albo widzą różnicę między 80 a 100 fps. Przecież to bzdura do kwadratu. Logiczne jest, że oko ludzkie nie zarejestruje tylu obrazów. Jedyne co może być charakterystyczne przy tylu FPSach to lepsze odczucie trójwymiaru, ale na pewno nie płynności !!! Szczerze mówiąc przeciętny PeCeciarz nie wydałby na kartę 1000 zł, a nie mówiąc już o Radeonie 9700 za 2k !!! Tu jeden z was powiedział, ze lepiej wydac na dobry monitor za 2k. ŚWIĘTA PRAWDA !!! A tak na koniec: NV30 nie ma, ale na pewno nie będzie to produkt porównywalny do niewypału Voodoo 4/5. Ludzie, przecież nVIDIA ma sztab utalentowanych inżynierów i marketingowców, a to ze powstała seria GF4 MX to normalne chamstwo z któym mamy do czynienia na codzień. ______________________ Palomino 1700+@2000+, K7S5A FSB150, GF4 Ti4200, Belinea 19" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Słuchaj no Xan. Coś ty się czepną tej nVIDII. Niewidi to się tobie drogi kolego. Nie wiem po kiego grzyba najeżdżasz na tą firmę. Lepiej popatrz co by tu zrobić z tym zaje*****m Voodoo 3. Tak się akurat składa, że karty Voodoo 3 oakzały się przegraną w stosunku do TNT2. Właśnie widzę jak wspaniale działa ci mózg. Nie lubisz nVIDII i tyle, ale miej szacunek pewnien, bo ludzie czytający te posty maja zazwyczaj jakiegoś Ge-Force'a. 3DFx zrobił rewolucję - pierwszy akcelerator. nVIDIA zrobiła rewolucję - procesor T&L, a ATi jeszcze się nie pokazało jako rewolucjonista. Szanuję tę firmę, bo robią porządny sprzęt, ale przecież nie pogardziłbym Ti4600 ! Tutaj trochę źle ludzie rozumują. Wyścigi FPS mają sens, ale nie ma to sensu, kiedy dla kogoś robi różnicę 8 % wydajności, albo widzą różnicę między 80 a 100 fps. Przecież to bzdura do kwadratu. Logiczne jest, że oko ludzkie nie zarejestruje tylu obrazów. Jedyne co może być charakterystyczne przy tylu FPSach to lepsze odczucie trójwymiaru, ale na pewno nie płynności !!! Szczerze mówiąc przeciętny PeCeciarz nie wydałby na kartę 1000 zł, a nie mówiąc już o Radeonie 9700 za 2k !!! Tu jeden z was powiedział, ze lepiej wydac na dobry monitor za 2k. ŚWIĘTA PRAWDA !!! A tak na koniec: NV30 nie ma, ale na pewno nie będzie to produkt porównywalny do niewypału Voodoo 4/5. Ludzie, przecież nVIDIA ma sztab utalentowanych inżynierów i marketingowców, a to ze powstała seria GF4 MX to normalne chamstwo z któym mamy do czynienia na codzień. ______________________ Palomino 1700+@2000+, K7S5A FSB150, GF4 Ti4200, Belinea 19" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Słuchaj no Xan. Coś ty się czepną tej nVIDII. Niewidi to się tobie drogi kolego. Nie wiem po kiego grzyba najeżdżasz na tą firmę. Lepiej popatrz co by tu zrobić z tym zaje*****m Voodoo 3. Mialem GF2 wiec niewidie znam , a pozatym odjeb sie od mojego Voodoo bo uzywam go dlatego ze nie gram w gry ( bo sa tylko dla takich mozgow jak ty widac, chyba nie kazdy musi grac palancie , a jezeli uznam ze musze zmienic karte grafiki to ja zmienie ) ,a jakosc filmow i 2d to mam lepsza od twojej karty . Chyba czujesz sie duuze lepszy ze masz takiego zajebistego GF4 co!!!!! a ja mam to gdzies i dlatego mam napiasane w konfigu jaka mam karte , jak tobie to przeszkadza to sie nie patrz . A jak kazdy forumowicz moge wyglosic wlasne zdanie i wlasnie takie mam na temat kart Nvidi i jak sie to tobie nie podoba to sie chociaz wypowiedz normalnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 " Logiczne jest, że oko ludzkie nie zarejestruje tylu obrazów. Jedyne co może być charakterystyczne przy tylu FPSach to lepsze odczucie trójwymiaru, ale na pewno nie płynności !!! " Aha "Szczerze mówiąc przeciętny PeCeciarz nie wydałby na kartę 1000 zł, a nie mówiąc już o Radeonie 9700 za 2k !!!" Microstar G4Ti4600-VTD (MS-8872) gwar: 24 mies cena brutto: 1727 zł Hmmm http://www.ocworkbench.com/2002/gigabyte/G...-r9700prop5.htm Zbacz sobie na ilosc Fpsow na maxymalnej jakosc obrazu , mysle ze 58 klatek to nie za duzo . " A tak na koniec: NV30 nie ma, ale na pewno nie będzie to produkt porównywalny do niewypału Voodoo 4/5. Ludzie, przecież nVIDIA ma sztab utalentowanych inżynierów i marketingowców" Znasz ich z widzenia czy tylko z nazwiska ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Hej, a co to w ogóle za firma HIS, ma jakąś stronę w sieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 grasz w jakas gre PRO? tak sie sklada ze jak gram w cs'a i powiem ci ze 60 a 100 fps jest OGROMNA roznica, nawet 80 a 100!!!!!! i kazdy kto gra pro np. w q3 tez ci to powie!!!!!! Cóż, ja też coś moge o tym powiedziec !@^@! :P Chyba też zakupie sobie tą grafe ale poczekam sami przecierz wiemy jakie są różnice w pierwszych egzemplarzach które trafiają do PL. ;] BTW: berkut ty wejdz na irca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a sorry, że pytam, ale po co komu 150 fps? Po co komu 100? Przecież gra się i tak na 60, a więcej nie potrzeba do szczęści. Spodziewam się, że tyle w Doomie spokojnie da się wyciągnąć na GF4Ti4200, więc na co komu 150 fps w Doomie??? Naprawdę nie rozumiem tego pościgu za fps. Chyba tylko, żeby móc się chwalić ile maszyna wyciąga... tak apropo to ludzkie oko nie widzi wiecej niz 26 klatek na sekunde wiec te plynne 30 klatek w grze by wystarczylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...