Makonar Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Nie wiem jak jest z okiem, ale aby obraz był płynny musi mieć 25 fps, w kinie jest 24, a na TV chyba 26? Nie? Nie wiem, nie pamiętam ile na TV, ale właśnie chodzi o to, że 25 to minimum, a 60 optimum, więc na co komu 80, 100 czy 150? Gracze "Pro" twierdzą, że jest róznica, ale grać w ten sposób to chyba moża tylko po sieci lokalnej, a w necie to i tak nie ma znaczenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Hej. Mam tylko pytanie. Dlaczego ta karta na zdjęciu, obok pudełka HIS'a to oryginalny Radeon BBA? Popatrzcie na to zdjęcie: To jest to samo zdjęcie, tej samej karty! Czyżby HIS robił swoje wyglądające identycznie jak oryginalny ATI? Artykuł z Hot Hardware http://www.hothardware.com/hh_files/S&V/ra...on9700pro.shtml Wszystkie zdjęcia to jest jedna i ta sama karta. HIS na zdjęciu podanym w komputroniku wygląda identycznie, ale ja myślę, że to jest fake'owe zdjęcie i w rzeczywistości karta HIS'a wygląda inaczej... Co inni o tym myślą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Mialem GF2 wiec niewidie znam , a pozatym odjeb sie od mojego Voodoo bo uzywam go dlatego ze nie gram w gry ( bo sa tylko dla takich mozgow jak ty widac, chyba nie kazdy musi grac palancie , a jezeli uznam ze musze zmienic karte grafiki to ja zmienie ) ,a jakosc filmow i 2d to mam lepsza od twojej karty . Chyba czujesz sie duuze lepszy ze masz takiego zajebistego GF4 co!!!!! a ja mam to gdzies i dlatego mam napiasane w konfigu jaka mam karte , jak tobie to przeszkadza to sie nie patrz . A jak kazdy forumowicz moge wyglosic wlasne zdanie i wlasnie takie mam na temat kart Nvidi i jak sie to tobie nie podoba to sie chociaz wypowiedz normalnie . Widzę, że wreszcie wypowiedziałeś wyraz nVIDIA. Jeśli Ci wystarcza Voodoo 3, chociaż dobrze wiem, że TNT2 do lepszy sprzęt, to po co w ogóle wypowidasz się na temat kart graficznych. Ja również nie gram zbyt wiele, bo na codzień zajmuję się obróbką wideo, ale jak już coś włączę to nie narzekam i chyba długo nie będę. Widzę, że nieźle stoisz za ATi. Pewnie ze niezła firma, ale poptarz na ceny. Radeon 8500 od MiNta (produkt HiS) i nieznacznie droższy Prolink GF4 to spora różnica nawet w jakosci 2D na korzyść nVIDII> po prostu niektóre klony ATi są do bani i tyle. Pewnie, że będę trzymał się mojego GF4 bo w koncu wiedziałem, ze to co wybiorę będzie OK. W 2D do Matroxa daleko, ale w normlanych warunkach MiNt się chowa i tyle. Radeon 9700 za 2k - ZWARIOWALI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Nie wiem jak jest z okiem, ale aby obraz był płynny musi mieć 25 fps, w kinie jest 24, a na TV chyba 26? Nie? Nie wiem, nie pamiętam ile na TV, ale właśnie chodzi o to, że 25 to minimum, a 60 optimum, więc na co komu 80, 100 czy 150?W kinie sa 24 klatki, ale... kazda jest wyswietlana 2 razy, czyli w zasadzie jest 48fps, co jest juz wystarczajace. A co do tego, ze oko rozpoznaje tylko 24fps (to nie do Ciebie, a do poprzednika) to jest to bzdura, ktora nie wiem kto rozpowszechnil, przy tak slabej czulosci oka caly swiat by Ci przed oczyma skakal :))) Oko potrafi duzo wiecej, to co mowia niektorzy, ze widac roznice pomiedzy 60 a 100, czy nawet 80 a 100 fps to prawda, ja tez widze roznice, oczywiscie duzo zalezy tu tez od monitora, bo jak ktos ma 60Hz i Vsync i twierdzi, ze nie ma roznicy, to ja sie nie dziwie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ja zapytam tak, Radeon 9700 jest odpowiedzia na GF4, czy NV30 bedzie odpowiedzia na Radeona 9700? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Rozumiem że jeżeli w niedalekiej przyszłości zamierzam qpić takiego np: Radeona 9700 to musze teraz qpowac płyte tylko z KT433? (AGPx8) Czy może ma jakaś płyta z KT333 już AGPx8? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Nie ma KT433, jest KT400 i ona obsługuje AGP x8, a do Radeona, normalna x4 ci wystarczy... NV30 nie jest odpowiedzią na radeona, to normalna nowa technologia, którą nVidia wydajne regularnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 daFojtek myslisz sie. (to smutne). Wedlug okulistow (mam takiego w domu - pozdrowienia dla Oli) to ludzi mozg potrawi "zarejestrowac" maxymalnie 60 klatek na sekunde co odpowiada systemowi NTSC (tak na marginesie). Pisze to mozg bo oko nie ma tu nic do gadania. Ograniczenia sa w mozgu gdyz, mozg nie potrafi interpretowac obrazu szybciej niz 1/60 ramek na sekunde. Dzieki temu mamy cos takiego jak film. Co nie oznacza, ze nie ma roznicy pomiedzy 60 - 120 fps. Zalezne jest to tylko od osoby i jej wytrenowania. Np. dobry montarzysta widzi 100 fps i potrafo je jeszcze zapamietac (ale co tam). Mozemy tez pogadac o dzwieku a dokladniej o probkowaniu. Ludzkie ucho "slyszy tylko do 22 khz, a sa audiofile co slysza dzwieki na 96 khz i i i i KONIEC Nie ma sensu gadac normalni ludzie do 60 fps reszta (cyborgi , zawodowcy i inne T1000) powyzej 60 fps Aha a tak na koncu to obraz w IMAX jest wyslwietlany z predkoscia 120 fps co by zaspokoic wszyskich drani, no i to jest zajebisty , superwyrazny (dzieki tym klatkom) obraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Myślę, że należy tu zwrócić uwagę również na jedną rzecz! Jeśli mamy w czasie grania normalnie te 100 FPS lub więcej to i tak są momenty w FPP gdzie na planszy pojawia się nagle więcej graczy albo patrzymy z bardzo wysokiego punktu w dół i wtedy te 100-150 FPS spada do 10-15 no może 20 i wtedy są przeskoki. Dlatego aby w takim momencie mieć te 50 - 60 FPS warto mieć wszystko tak skonfigurowane aby w czasie normanej rozgrywki było te 200 FPS :) To tylko subiektywne doświadczenia z gry w UT ;) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 no ale mi chodzi o to ze zeby radek działał na 100% to lepiej juz qpić płyte z KT400...tak? Czy to nie ma zbyt wielkiej różnicy? Bo włąsnie sie przymierzam do zmiany sprzętu i nie chciałbym teraz qpić KT333 zeby za pół roku si eokazało że radek9700 kosztuje 500zł a ja mam "tylko" agpx4 i radek będzie wyciskał raptem 50% swoich możliwosci... ; / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 no dobra lekazem nie jestem tylko gdzies tak kiedys czytalem ale czy to byla prawda to nie wiem. co do tego radka to na agp 4x bedzi chodzil rewelacyjnie moze i agp 8x by troche dalo ale raczej nie duzo w grach predziej w jakims archi CAD bo on lubi wieksze przepustowosci pamieci itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Nie wiem jak jest z okiem, ale aby obraz był płynny musi mieć 25 fps, w kinie jest 24, a na TV chyba 26? Nie? Nie wiem, nie pamiętam ile na TV, ale właśnie chodzi o to, że 25 to minimum, a 60 optimum, więc na co komu 80, 100 czy 150? Gracze "Pro" twierdzą, że jest róznica, ale grać w ten sposób to chyba moża tylko po sieci lokalnej, a w necie to i tak nie ma znaczenia... To zagraj na 40 klatkach w cs-a :] powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Nie wiem jak jest z okiem, ale aby obraz był płynny musi mieć 25 fps, w kinie jest 24, a na TV chyba 26? Nie? Nie wiem, nie pamiętam ile na TV, ale właśnie chodzi o to, że 25 to minimum, a 60 optimum, więc na co komu 80, 100 czy 150? Gracze "Pro" twierdzą, że jest róznica, ale grać w ten sposób to chyba moża tylko po sieci lokalnej, a w necie to i tak nie ma znaczenia... To zagraj na 40 klatkach w cs-a :] powodzenia. Jestem graczem "Pro" (jak na polskie warunki) i jest roznica pomiedzy 60 a 100-150, do komfortowej gry potrzebuje tych stalych 120 fps (V-sync On) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Co to jest CS? Crappy Shooter? A na poważnie, to powiem tak. Czy gracze Pro grają po sieci czy na singlu? Ile FPS macie na modemie??? hehehe... albo na SDI? Dam głowe, że nic tu po 200 fps, jak gra staje w miejscu. Mam łącze kablówke 256 kilo, ale w JK2 graliśmy z kumplami i wszyscy mieliśmy takie lagi, że szkoda gadać... Akurat ja wtedy miałem jeszcze Athlona Classic i RiveTNT2M64, i w połowie zmieniłem go na Athlona XP i GF2Ti. Oczywiście przyrost fps, był ogromny, ale na nic to sie nie zdało bo lagi byly nadal i pograć pożądniej to sobie mogłem na signlu, a na sieci i tak nie miało to znaczenia.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...