Skocz do zawartości
bkroyal

Jak zachować maile z Outlook Express?

Rekomendowane odpowiedzi

jak dla mnie te pliki sa odpowiedzialne za wiadomosci wiec jesli sie je skopiuje z najlepiej calym katalogiem identities to powinno dzialac

sprawdzone :D

tez mialem z tym problemy i chyba przypadkowo wpadlem na te pliki

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narzędzia>opcje>konserwacja>folder magazynu

Kopiujecie zawartosc tgo foldera. Potem w nowym systemie wskazujecie jako folder magazynu foldr z kopią starej poczty lub kopiujecie poczte do aktualnego foldera magazynu i dodajecie wszystkie konta pocztowe. Po dodaniu kont wszystkie maile powinny się pojawic w OE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiowałem ten folder od momentu jak nazywał się {xxxxxx........} zainstalowałem system na nowo i lipa. Kopiując te pliki to tego miejsca skąd je wziołem to wyskakuje jakiś błąd. Zmieniając adres katalogu magazynu stare maile się nie pokazują.

Nie wiem czy skopiować te pliki na siłe w DOSie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Menu > Plik > Importuj > Wiadomości > podajesz, gdzie jest ten katolog z tymi skopiowanymi wiadomościami. Powinno działać. 8)

ma chłop rację ... nie można kopiować bo system tego nie zczyta :) sam sie przekonałem jak próbowałem plik Skrzynka odbiorcza.dbx przekopiować z jednej tozsamości do drugiej :) dlatego wyjaśnię to łopatologicznie :)

trzeba zaimportować wiadomości .... nie pamietam jak sie to robi dokładnie po kolei w XP ... znaczy sie wiem ale dokładnie krok po kroku nie powiem gdyz nie mam tego systemu teraz ... w WIn98SE robiło się tak:

wchodzisz w Plik/Importuj/Wiadomości ... wyskakuje:

Import do programu Outlook Express

wybierasz program z którego chcesz importować, jak masz nowego outlooka to pokazujesz:

Microsoft Outloock Express 6

klikasz przycisk Dalej

zaznaczasz:

Importuj pocztę z katalogu przechowywania w programie Outloock Express 6

wciskasz OK

podajesz scieżkę dostępu do plików używajac przycisku Przegladaj

scieżka w Win 98 wyglada tak (w WinXP) powinno byc podobnie:

C:WINDOWSDane aplikacjiIdentities

{125B69C0-C05A-11D8-B16D-444553540000}MicrosoftOutlook Express

w Identities moze byc kilka tozsamości zakodowanych pod różnymi kombinacjami znaków u mnie to było akurat :

{125B69C0-C05A-11D8-B16D-444553540000}MicrosoftOutlook Express

po podaniu scieżki klikasz na OK i potem Dalej .... :)

i tu wybierasz folderki, które chcesz zaimportować ... mozesz wybrać wszystkie lub np. tylko skrzynkę odbiorczą lub nadawczą :)

mam nadzieję, że to są dogłębne wyjaśnienia ... w WinXP powinno byc podobnie :) no chyba, że nie jest podobnie to wtedy mozecie mnie wyzwać od najgorszych :) pracowałem na XP za krótko ale raz chyba importowałem wiadomości i było podobnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W XP wystarczy w ustawić w opcjach folderu aby pokazał pliki ukryte oraz systemowe, potem Documents And SettingsFolder użytkownikaUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentitiesFolder z {xxxxx...MicrosoftOutlook Exppres z kopiować na inną partycję. Po ponownej instalacji systemu wkleić

katalog z powrotem i po robocie. Jest jeszcze program Dbx Extrat do wyciągania poczty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi