bkroyal Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Witam czeka mnie reinstalacja WinXP jednak chciałbym zachować wszystkie maile z mojego Outlook Expressa - jak to zrobić (jak wyeksportować je do pliku, po to aby je później zaimportować?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 mam co reinstalke ten sam problem :( narazie jedyny sposob jaki mam to wysylam je na inne konto pocztowe a potem znow na kompa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 jak dla mnie te pliki sa odpowiedzialne za wiadomosci wiec jesli sie je skopiuje z najlepiej calym katalogiem identities to powinno dzialac sprawdzone :D tez mialem z tym problemy i chyba przypadkowo wpadlem na te pliki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Narzędzia>opcje>konserwacja>folder magazynu Kopiujecie zawartosc tgo foldera. Potem w nowym systemie wskazujecie jako folder magazynu foldr z kopią starej poczty lub kopiujecie poczte do aktualnego foldera magazynu i dodajecie wszystkie konta pocztowe. Po dodaniu kont wszystkie maile powinny się pojawic w OE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroyal Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Wielkie dzięki za porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroyal Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Skopiowałem ten folder od momentu jak nazywał się {xxxxxx........} zainstalowałem system na nowo i lipa. Kopiując te pliki to tego miejsca skąd je wziołem to wyskakuje jakiś błąd. Zmieniając adres katalogu magazynu stare maile się nie pokazują. Nie wiem czy skopiować te pliki na siłe w DOSie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Menu > Plik > Importuj > Wiadomości > podajesz, gdzie jest ten katolog z tymi skopiowanymi wiadomościami. Powinno działać. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Cytat Menu > Plik > Importuj > Wiadomości > podajesz, gdzie jest ten katolog z tymi skopiowanymi wiadomościami. Powinno działać. 8) ma chłop rację ... nie można kopiować bo system tego nie zczyta :) sam sie przekonałem jak próbowałem plik Skrzynka odbiorcza.dbx przekopiować z jednej tozsamości do drugiej :) dlatego wyjaśnię to łopatologicznie :) trzeba zaimportować wiadomości .... nie pamietam jak sie to robi dokładnie po kolei w XP ... znaczy sie wiem ale dokładnie krok po kroku nie powiem gdyz nie mam tego systemu teraz ... w WIn98SE robiło się tak: wchodzisz w Plik/Importuj/Wiadomości ... wyskakuje: Import do programu Outlook Express wybierasz program z którego chcesz importować, jak masz nowego outlooka to pokazujesz: Microsoft Outloock Express 6 klikasz przycisk Dalej zaznaczasz: Importuj pocztę z katalogu przechowywania w programie Outloock Express 6 wciskasz OK podajesz scieżkę dostępu do plików używajac przycisku Przegladaj scieżka w Win 98 wyglada tak (w WinXP) powinno byc podobnie: C:WINDOWSDane aplikacjiIdentities {125B69C0-C05A-11D8-B16D-444553540000}MicrosoftOutlook Express w Identities moze byc kilka tozsamości zakodowanych pod różnymi kombinacjami znaków u mnie to było akurat : {125B69C0-C05A-11D8-B16D-444553540000}MicrosoftOutlook Express po podaniu scieżki klikasz na OK i potem Dalej .... :) i tu wybierasz folderki, które chcesz zaimportować ... mozesz wybrać wszystkie lub np. tylko skrzynkę odbiorczą lub nadawczą :) mam nadzieję, że to są dogłębne wyjaśnienia ... w WinXP powinno byc podobnie :) no chyba, że nie jest podobnie to wtedy mozecie mnie wyzwać od najgorszych :) pracowałem na XP za krótko ale raz chyba importowałem wiadomości i było podobnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasik Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 W XP wystarczy w ustawić w opcjach folderu aby pokazał pliki ukryte oraz systemowe, potem Documents And SettingsFolder użytkownikaUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentitiesFolder z {xxxxx...MicrosoftOutlook Exppres z kopiować na inną partycję. Po ponownej instalacji systemu wkleić katalog z powrotem i po robocie. Jest jeszcze program Dbx Extrat do wyciągania poczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroyal Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Dzięki za odpowiedzi, już sobie poradziłem i zaimportowałem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...