Skocz do zawartości
Kwiaciol

Radeon 8500 - wyciszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Niedługo kupię od kolegi Radeona 8500. Mój komp jest wyciszony. Boję się, że wentylator przy tej karcie graficznej może zakłucić ciszę mojego kompa. Jeżeli tak by się stało, myslałem o założeniu tego http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=327 , jednak czytałem listę zgodności tego wentylatora z kartami graficznymi. Niestety nie było tam Radeona 8500. Czy ktoś z własnego doświadczenia lub z innych żródeł wie czy będzie pasować Jeżeli nie będzie pasować, to jakie pomysły na wyciszenie macie

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=552...=asc&&start=810

Proszę bardzo! :D Znam gościa i on naprawdę upchał Silencera na Radosława 8500 przy pomocy Termopoxu i zaczepów! :D Zresztą w tym samym wątku inna osoba ma tak zamocowane chłodzenie na samym Termopoksie (ja wolałbym jednak nie ryzykować i dołożyć zaczepy).

Karta nie jest kompatybilna z Silencerem tylko z jednego (znanego mi) powodu -brakuje dziurek wokół GPU do przykręcenia zapinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tym facetem z samym termopoxem jestem ja :wink: W zupelnosci wystarczy takie mocowanie o ile nie chcemu grafa rzucac czy tez jej lamac :wink: Musze powiedzec ze nie dziala mi na LOW , po prostu wiatrak sie nie obraca , wiem ze to norma i da sie naprawic poprzez podlaczenie do molexa ale mi to zwisa bo i na HIGH jest ultra cichy . Po prostu moj WR4 go zaglusza calkowicie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi