Kwiaciol Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Niedługo kupię od kolegi Radeona 8500. Mój komp jest wyciszony. Boję się, że wentylator przy tej karcie graficznej może zakłucić ciszę mojego kompa. Jeżeli tak by się stało, myslałem o założeniu tego http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=327 , jednak czytałem listę zgodności tego wentylatora z kartami graficznymi. Niestety nie było tam Radeona 8500. Czy ktoś z własnego doświadczenia lub z innych żródeł wie czy będzie pasować Jeżeli nie będzie pasować, to jakie pomysły na wyciszenie macie Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 powiedz mi tylko po co ci takie cus , nie lepiej zalozyc jakis stary radiator od proca z wiatrakiem na 5 V ( bedzie wydajnie i cicho ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgoth88 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Dokładnie - duży, gęsto żebrowany radiator od procesora i wiatrak na 5V. Jeśli powierzchnia radiatora będzie duża, to można nawet spróbować kartę schłodzić pasywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Silencer zupelnie starczy na Radeona 8500 , watpie aby udalo sie pasywnie go schlodzic w jakis sensowny sposob . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=552...=asc&&start=810 Proszę bardzo! :D Znam gościa i on naprawdę upchał Silencera na Radosława 8500 przy pomocy Termopoxu i zaczepów! :D Zresztą w tym samym wątku inna osoba ma tak zamocowane chłodzenie na samym Termopoksie (ja wolałbym jednak nie ryzykować i dołożyć zaczepy). Karta nie jest kompatybilna z Silencerem tylko z jednego (znanego mi) powodu -brakuje dziurek wokół GPU do przykręcenia zapinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Heh tym facetem z samym termopoxem jestem ja :wink: W zupelnosci wystarczy takie mocowanie o ile nie chcemu grafa rzucac czy tez jej lamac :wink: Musze powiedzec ze nie dziala mi na LOW , po prostu wiatrak sie nie obraca , wiem ze to norma i da sie naprawic poprzez podlaczenie do molexa ale mi to zwisa bo i na HIGH jest ultra cichy . Po prostu moj WR4 go zaglusza calkowicie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4ndM4n Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 a tym drugim ja :) lepiej zamontowac zaczepy nie boli, a wieksza pewnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...