Skocz do zawartości
RoH

Temperatura procesora karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem chłodzenie układu Gainwarda FX 5700 U, mam obawy że się pospieszyłem, narazie nic złego się nie dzieje ale lepiej zapytać...

Jak mogę sprawdzić temperature procesora grafiki i w jakich granicach powinna się wahać w pracy i w "spoczynku" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie trzeba instalowac dodatkowych programow, wystarczy wejsc w wlasciwosci ekranu i tam powinien być odczyt temperatury. U mnie na 56.72 działa i pokazuje temperature w granicach 45-50C na standardowym coolerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nieistotne, przestraszyłem sie troszke że ten gainward wysiądzie przez moją tworczą ingerencje w chłodzenie a zmieniłem bo po 3 miechach zaczeło "wyć" ale to wszystko sie do kupy zebrało:

Głośnie, nie da się przekręcic, brak vivo, brak miernika temp..... Poszło.... chłopaki ze złomowiska juz testują, dołożyłem im msi kt4AV, liva 5,1 i wyszło że za nową 5900 ze wszystkimi przydatnymi "bajerami" dopłace 200 - 300 zł

Jak ktoś tu zauważył że to co dumnie nazywa się kartą rafiki (gainward fx 5700 PP! U 256 drr) już niebędzie mnie drażniło, każdy chce żeby jego komp był jak "naj".... szkoda że tylko tak po kosztach idzie :-(

obecnie jade na Asusie g-force 2 Ti V7700 ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi