RoH Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zmieniłem chłodzenie układu Gainwarda FX 5700 U, mam obawy że się pospieszyłem, narazie nic złego się nie dzieje ale lepiej zapytać... Jak mogę sprawdzić temperature procesora grafiki i w jakich granicach powinna się wahać w pracy i w "spoczynku" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Np. Riva Tuner. O ile karta ma czujnik temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoH Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 odpaliłem rive ale niestety nic tam nie widze... Myśle że nie ma czujnika, jakieś alternatywy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Nie ma czujnika nie ma alternatywy :mrgreen: Dotknij palcem (lub językiem jak lubisz hardcore) radiatora i zobacz jaki gorący :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Nawet nie trzeba instalowac dodatkowych programow, wystarczy wejsc w wlasciwosci ekranu i tam powinien być odczyt temperatury. U mnie na 56.72 działa i pokazuje temperature w granicach 45-50C na standardowym coolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThemBones Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Ja na swoim WinFast fx5700 miałem na standardowym chłodzeniu ok 36st na rdzeniu, za to teraz na WC mam 29st :twisted:. Temperature mozesz odczytac w opcjach sterownika - jest tam zakladka "ustawienia temperatury". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoH Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 niestety niema czujnika :-( ale sie niemartwie... wymienim go na 5900 XT :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Nie wszystkie 5900XT mają czujnik :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoH Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 To już nieistotne, przestraszyłem sie troszke że ten gainward wysiądzie przez moją tworczą ingerencje w chłodzenie a zmieniłem bo po 3 miechach zaczeło "wyć" ale to wszystko sie do kupy zebrało: Głośnie, nie da się przekręcic, brak vivo, brak miernika temp..... Poszło.... chłopaki ze złomowiska juz testują, dołożyłem im msi kt4AV, liva 5,1 i wyszło że za nową 5900 ze wszystkimi przydatnymi "bajerami" dopłace 200 - 300 zł Jak ktoś tu zauważył że to co dumnie nazywa się kartą rafiki (gainward fx 5700 PP! U 256 drr) już niebędzie mnie drażniło, każdy chce żeby jego komp był jak "naj".... szkoda że tylko tak po kosztach idzie :-( obecnie jade na Asusie g-force 2 Ti V7700 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...