Skocz do zawartości
turzol

Nowa grafa i dół :(((

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że w dosyć przykrych okolicznościach pozbyłem się mojego GF4 TI 4400 (:cry:), muszę zrezygnować z kupna nowego, power sprzęta (tj. proca, płyty i pamięci) na rzecz słabszego. Teraz bowiem musze jeszcze zbierać na nową grafę :cry:

Raczej będe obstawiał na Ti4200 bo wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem na dzień dzisiejszy. Mam tylko problem z określeniem producenta.

W cennikach najtańszy jest Prolink ok.700zeta. Ale nie wiem jak u Prolinkka z jakością?

Czy nie wiecie gdzie można za ok 700-800 zeta kupić TI4200 (IMHo przydałaby się promocja jaką walnął kiedyś Sirius.pl na GFTI200...) markowego producenta tak aby kręciła się do wartości TI4400?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak. Z kręceniem jest różnie. Gainward kiepsko, Abit przeciętnie, Prolink, MSI i Leadtek całkiem nieźle.

Jakby mnie ktoś pytał, to najlepiej krci się SUMA i w ogóle karty ma the best, szkoda, że nie u nas.

No, a z cenami to w tej chwili nie ma znaczenia. Każda karta kosztuje już w okolicach 700zł. Prolinki za 669, MSI za 680, Leadteki za 740 itp.

Prolink nie ma wyjścia DVI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem MSI i jest wypas, 680 za wersje Box , 3 pelne gry, jakies demka, no i przejsciowka z DVI na monitor,

Na razie wykrecilem ja na 300/590 ale troche ten radiator mnie przeraza, z jakiegos plastiku i strasznie chipset jest goracy (bez krecenia) palcem tylko na chwile mozna dotknac , nie jestem w tajemniczony ale czy wszystkie GF4 tak grzeja ???

sklepy z wrocka www.arest.pl , www.popland.pl ale nie wiem czy wysylkowa prowadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że w dosyć przykrych okolicznościach pozbyłem się mojego GF4 TI 4400  (:cry:), muszę zrezygnować z kupna nowego, power sprzęta (tj. proca, płyty i pamięci) na rzecz słabszego. Teraz bowiem musze jeszcze zbierać na nową grafę  :cry: 

Raczej będe obstawiał na Ti4200 bo wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem na dzień dzisiejszy. Mam tylko problem z określeniem producenta. 

W cennikach najtańszy jest Prolink ok.700zeta. Ale nie wiem jak u Prolinkka z jakością? 

Czy nie wiecie gdzie można za ok 700-800 zeta kupić TI4200 (IMHo przydałaby się promocja jaką walnął kiedyś Sirius.pl na GFTI200...) markowego producenta tak aby kręciła się do wartości TI4400?

U mnie za 699 zł ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kupić wersje z 64Mb Ram czy 128? O ile mi wiadomo pamięci 128 są montowane tam wolniejsze..... Czy to się odbija jakoś na wydajności czy może to tylko kolejny chwyt NVidia?

IMHO nie warto dawać więcej niż 50 zł za 64 MB Ram w przypadku karty grafiki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez sie zastanawialem nad 128MB ale chyba gierki tyle na razie nie wykorzystuja i zdecydowalem sie na 64MB jest szybsza

64MB - 513MHz

128MB - 444MHz

stwierdzilem ze nie warto w przypadku MSI wydac 180 zl wiecej

Msi wykrecilem na 590MHz a chyba wiecej mozna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak. Z kręceniem jest różnie. Gainward kiepsko, Abit przeciętnie, Prolink, MSI i Leadtek całkiem nieźle.  

Jakby mnie ktoś pytał, to najlepiej krci się SUMA i w ogóle karty ma the best, szkoda, że nie u nas.  

No, a z cenami to w tej chwili nie ma znaczenia. Każda karta kosztuje już w okolicach 700zł. Prolinki za 669, MSI za 680, Leadteki za 740 itp.  

Prolink nie ma wyjścia DVI...

a gdzie moge dostac S.U.M.A - wszedzie szukalem w USA tez I CA ale jakos nigdzie na nich nie natrafilem (wiem ze uzywala PCB zpod GE 4 Ti 4600 :))

ale gdzie moge go kupic ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że w dosyć przykrych okolicznościach pozbyłem się mojego GF4 TI 4400  (:cry:), muszę zrezygnować z kupna nowego, power sprzęta (tj. proca, płyty i pamięci) na rzecz słabszego. Teraz bowiem musze jeszcze zbierać na nową grafę :cry:

A ja zapytam tak: co sie stalo z Twoja grafa? :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...