teery Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Witam, mam problem zwiazany ze sprzetem, mam Plyte Epox 8KRAI KT600 karte ATI Radeon z Gigabyte'a 9200se i gry mi zrywaja a sprzet troche muli czego to moze byc wina ?? Nic nie bylo podkrecane sprzet jest nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Cześć! Czy to tyczy się wszystkich gier i programów, czytylko wybranych pozycji? Opisz dokładnie swoją konfigurację, a dopiero wtedy można będzie coś powiedzieć... Pozdrawiam serdecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Gigabyte'a 9200se i wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Gdyby to była wina karty, to starsze gry mogłyby chodzić bez problemu, może nawet zmniejszenie detali w nowszych pomogłoby. Myślę, że zbyt mało wiemy, by tak autorytatywnie stwierdzić, że to tylko karta graficzna... Pozdrawiam serdecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teery Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Witam, moj problem polega na tym ze ostatnio zaczal mi cos komputer swirowac, powiedzmy jezeli klikne na jakis film w formacie mpeg to np explorer mi sie wykrzacza, zaobserwowalem tez dziwna rzecz, grajac w Need for Speed underground na maks detalach gra poczatkowo mi nie rwie powiedzmy po 20 min gry zaczyna juz lekko przycinac, tak samo jest z innymi grami ale wtedy to powiedzmy komputer caly czas cos sobie wczytuje, robilem testy w 3dmarku 2001 i na w2k wynik 8400 jakos a na winxp 9300 moze powinienem dograc jakies service paki, ale interesuje mnie tez czemu jak instaluje sterowniki do karty instaluje do ati 9200se 64mb a mam 128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Masz najnowsze sterowniki do tej karty? Może to też być problem z chłodzeniem, bo to się często latem zdarza... Spróbuj jakiś wiatrak puścić na otwartego kompa... Pozdrawiam serdecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teery Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Wiatrak juz na samym poczatku zamontowalem, karta wsumie jest zimna, ale istnieje jeszcze problemw biosie w taktowaniu szyny na 400MhZ jak ustawie na proca szyne 200 i na pamiec 200 mnoznik ustawie x10 bo mam proca 2 Ghz i jak restartuje to mnoznik jakbym nie ustawil jest zawsze x15 a na szynie 200 procek jest mniejszy niz powinien byc ;/. Do grafy zainstalowalem "najnowsze" Omegi, bo czy najnowsze to nie wiem 2.5.58 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 W(...) dziwna rzecz, grajac w Need for Speed underground na maks detalach gra poczatkowo mi nie rwie powiedzmy po 20 min gry zaczyna juz lekko przycinac, tak samo jest z innymi grami ale wtedy to powiedzmy komputer caly czas cos sobie wczytuje, robilem testy w 3dmarku 2001 i na w2k wynik 8400 jakos a na winxp 9300 (...)IMHO to brak ramu systemowego lub przegrzewanie GPU. Wynik w 3dm masz ok jak na 9200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 A czy ta płyta posiada podielnik 1/6? Jest to dość ważne, bo 200/6 daje 33 MHz na PCI, a jeśli masz maksymalny podzielnik 1/5 to 200/5 daje 40MHz. Dla tych częstotliwości AGP odpowiednio 66MHz i 80MHz. Pierwsza jest jak najbardziej poprawna, a druga może powodować różne problemy... Co to za procesor z domyślnym mnożnikiem x15? Masz jakiegoś moda? Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 W(...) dziwna rzecz, grajac w Need for Speed underground na maks detalach gra poczatkowo mi nie rwie powiedzmy po 20 min gry zaczyna juz lekko przycinac, tak samo jest z innymi grami ale wtedy to powiedzmy komputer caly czas cos sobie wczytuje, robilem testy w 3dmarku 2001 i na w2k wynik 8400 jakos a na winxp 9300 (...)IMHO to brak ramu systemowego lub przegrzewanie GPU. Wynik w 3dm masz ok jak na 9200.Jezeli rzeczywisice masz takie wyniki w 3dmarku to nie masz ani 9200se ani 9200. Jak dla mnie grafika sie przegrzewa i wszysko krzwczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teery Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Hymm karta mi sie nie grzeje, qpilem wiatrak na radiator i jest w miare zimna. Prubowalem zmiany systemu, service packi, upgrady biosu, i nie mam pojecia czego to wina ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Objawy raczej jednoznacznie wskazują na winę karty. Jeśli możesz to spróbuj uruchomić na tym kompie inną kartę albo tą kartę z innym komputerem. To może być uszkodzenie, ale nie ma innej możliwości, by to potwierdzić, bądź wyeliminować niż takie przekładki... Powodzenia... Pozdrawiam serdecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teery Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Karta jest niby "dobra" bo wsadzalem do kompa karte od kumpla Gforce o podobnych parametrach do mojej i jest ten sam problem a mu to nie rwie ;/ A jezeli mam Athlona XP to jego mnoznik jest x15 i czemu nie moge zmienic na wiekszy albo wiekszy mnoznik to procesor nie przyjmuje innych ? bo jak bym nie zmienil zawsze jest x15. I jezeli ma ktos plyte epoxa 8KRAI KT600 to moglby mi powiedziec jak ma ustawione w biosie, chce zeby to chodzilo jak najstabilniej Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 ale interesuje mnie tez czemu jak instaluje sterowniki do karty instaluje do ati 9200se 64mb a mam 128 ja kupowałem grafike (nie dla siebie), radka 9600 128bit od gigabyte - wszystko ładnie, odpalam 03marka a ty zonk 8O . wyniki o jakieś 1000 punktów mniej niż powinno być. Patrze do AIDy a tu... 64bit. To nie była wersja SE czy inny shit. Cena też była taka sama jak za "normalnego' radzia 9600 (128bit) - czyżby gigabyte robił sobie z nas jaja :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Raczej sprzedawca, ze nie poinformowal, co to dokladnie za karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Teraz przynajmniej wiadomo, że problem leży w płycie. Można spróbować zainstalować nowe sterowniki do AGP, lub sprawdzić czy któryś układ na płycie nie przegrzewa się. To opóźnienie w występowaniu opisanego problemu wskazywałoby na przegrzewanie. Jeśli możesz to sprawdź czy komputer w czasie występowania tego rwania jest stabilny. Włącz jakiś test. Może być prime. Kolejną ewentualnością jest przegrzewanie się zasilacza. Spróbuj pomierzyć napięcia na nim w momencie występowania problemów. Sprawdź dłonią czy nie wywiewa bardzo ciepłego powietrza. Myślę, że już innych możliwości nie ma... Niestety nadal nie można wykluczyć awarii... Powodzenia... Pozdrawiam serdecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 a czy pprzypadkiem nie instalowales sterowniki do plyty via in 4 czy jakos tak to sie nazywalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...