Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

heloł ! to mój pierwszy pościk ;) chciałem się Was zapytać, czy po reinstalacji systemu itp. itd. cofnięte zostaną zmiany dokonane programem PowerStrip - mam na myśli zmianę częstotliwaści procesora karty graf. i jej pamięci ??

A przy okazji to dobrze robię podkręcając grafikę bez dodatkowego chłodzenia ?? Ogólnie wszystko jest SUPER ( specjalne dzięx dla gnz za tutorial ), ale nie chciałbym żeby coś się upaliło ;) Mam grafę GF MX 4000 128 MB DDR

Testy 3DMark przed podkręcaniem karty graficznej:

0 3967 - Procesor ~250 MHz; Pamięć 330,75 MHz

Testy 3DMark po rozpoczęciu:

1 --- 3992 --- Procesor ~270 MHz; Pamięć 330,75 MHz

2 --- 4014 --- Procesor ~290 MHz; Pamięć 330,75 MHz

3 --- 4045 --- Procesor ~310 MHz; Pamięć 330,75 MHz

4 --- 4070 --- Procesor ~330 MHz; Pamięć 330,75 MHz

5 --- 4425 --- Procesor 330 MHz; Pamięć 361,13 MHz

6 --- 4732 --- Procesor 330 MHz; Pamięć 389,57 MHz

7 --- 5053 --- Procesor 330 MHz; Pamięć 420,43 MHz

8 --- 5184 --- Procesor 330 MHz; Pamięć 435,38 MHz --- OSTATECZNIE ;)

Może być ?? Nie za ostro ?? A może dać jeszcze trochę programem RivaTuner, bo w PowerStrip jest prawie na max ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sam radiator, ale jeżeli dobrym rozwiązaniem byłoby zaopatrzenie się w wiatrak to powiedzcie mi w jaki :/ 330 MHz słabo - w PowerStripie max jest chyba do uzyskania 332 MHz. Cóż ... Jeżeli mówisz żeby kręcić, to RivaTuner Ma większą skalę ;) Spróbujemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Kurna na początku nie przeczytałem początku posta tylko od razu patrzyłem na wyniki, i myślałem że to 3DMark03. :)

Ale coś mi nie spasowało że lekkie podkręcenie dało aż 1000pkt więcej, i dopiero popatrzyłem jaka to karta. :D

A PowerStrip to mi sie wydawało że pokazuje częstotliwość rzeczywistą SDR. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna na początku nie przeczytałem początku posta tylko od razu patrzyłem na wyniki, i myślałem że to 3DMark03. :)

Ale coś mi nie spasowało że lekkie podkręcenie dało aż 1000pkt więcej, i dopiero popatrzyłem jaka to karta. :D

A PowerStrip to mi sie wydawało że pokazuje częstotliwość rzeczywistą SDR. :?

gdzies tam w nim nie zafajcza cos i sie zmienia na ddr albo na rzeczywsista

a i co do pytania Lipcowego Poranka to ustawienia nie zoastana i nie trzeb arobic formata wystarczy wylaczyc odinstalowac powerstripa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpak załamałeś mnie :( ja chcę żeby te ustawienia zostały na stałe ... jak mam to zrobić ?

Kręce dalej Riva Tuner już jest 350 na procku i działa bez zarzutów ;)

sorry hehe ;] ja mam na stale zmienione (opis) za pomoca wlasnie zmiany w biosie ;] na FAQ chyba jest jak to dokladnie zrobic a jak nie to ci napisze ale pozniej bo nie mam teraz czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz szpak już nie ważne - znalazłem sam ;) Zajęło mi to trochę czasu, bo nie miałem w domu dyskietek itp. itd., ale teraz kiedy już zmodyfikowałem BIOS procek pracuje na 380 MHz, a pamięć 460 MHz. Nie próbowałem więcej, ale czuje, że jeszcze trochę by poszło. Znacie może jakiś program który pozwoli przekroczyć mi 380 na proc. i 460 na pamięć ??

3DMark 2001 - 5500 punktów - ponad 1500 więcej niż przed podkręceniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

380MHz na samym radiatorku??? Bez jaj, niemożliwe. Ile by musiało mieć woltów żeby na tyle iść, a bez powietrza to by sie przegrzał. Nie wierze że nie dmucha na to wentyl żaden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dmucha Harry ;) Parę godzin temu miałem jeszcze fajny wentylator w obudowie - świecący ;) Teraz przymocowany jest do obudowy czterema drucikami i dmucha se w połowie pamięć i w połowie radiator. Zastosowanie tymczasowe dopóki nie kupię konkretnego wentylka na radiator

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Myślicie, że dobrze zrobiłem pozbawiając kompa drugiej ścianki obudowy i wyjmując szybkę z pierwszej ?? ??

P.S. Sorki za kiepską jakość, ale ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...