roody Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Czesc, Szukam jakiegos sprytnego tool'a pod solarisa 8, ktory pozwolilby wyciagac z pliku XML'owego dane. Wiecie podaje nazwe tagu xml a on zwraca co sie pod takim takiem kryje. Jest cos takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zależy jak skomplikowane to jest ale raczej da się to zrobić normalnie pod bashem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roody Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 No wlasnie chodzi o to, ze dokument ma duzo zagniezdzonych tagow. Mozna oczywisicie rzezbic w grepem i awkiem lub w perlu, ale przeciez XML po to jest tak sformatowany zeby wyciaganie danych bylo banalnie proste. Mam modul XML:Parser do perla, ale skubaniec chce sie kompilowac przy uzyciu SUNowego platnego compilatora cc, a takiego nie mam;(. Nie mam jeszcze duzej wprawy w kompilowaniu, moze ktos podalby hinty jak zmusic Parserka zeby skorzystal z gcc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Na chłopski rozum nie powinien mieć problemów z gcc - ale nigdy się nie bawiłem. Parsera xml ma chyba też php jakiegoś. Na pewno odpowiednie narzędzia ma też java. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 PHP ma, a nowej wersji 5.0.0 jest nawet klasa SimpleXML, ktora jest bajecznie prosta, aczkolwiek w "starej" czworce z pomoca DOM-XML tez calkiem latwo wyciagnac dowolny tag. Ewentualnie mozesz poszukac jakiejs bibloteki do obslugi XML'a Expat powinien byc chyba standardowo, a przynajmniej na plycie, w razie W -> http://expat.sourceforge.net, na tej samej stronie kawalek nizej masz calkiem pokazny spis wrapperow do tej biblioteki do roznych jezykow, wydaje mi sie ze cos dla siebie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...