NoSF Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 No trudno żebym się przejmował, każdy ma swój gust - ja mam świadomość, że niewielkim kosztem udało mi się zrobić coś, co mi się względnie podoba. Ponadto jeszcze czegoś się przy tym nauczyłem. Co do samej budy: to nie tylko "bajery" ale też funkcjonalność. Może wydawać się przebajerzona, gdyż przerabiałem najzwyklejszego Tracera... Marzyła mi się buda z klapką, szukałem nawet samego przedniego panelu żebym część z klapką mógł wmontować w moją obudowę ale nic z tego nie wyszło. Mi też zapewne bardziej podobałoby się, gdyby kontroler obrotów był schowany za klapką. Miałem nawer pomysł, jak samą klapkę wykończyć - ale że takiej nie znalazłem, muszę się zadowolić tym, co jest. (fotki przy oświetleniu dziennym) Co do podświetlenia - marzyło mi się całe białe (ewentualnie jasnoniebieskie lub niebieskozielone), ale szlag mnie trafiał przy próbie wymiany ledów LCD. Panel przedni oprócz kontrolera wentylatorów (pierwsze pokrętło- nawiew przedni, drugie-bok/nieaktywne na razie/ trzecie-tył /również w chwili obecnej nie ma tam wentyli) i wyświetlacza LCD posiada port podczerwieni i czujnik pilota PC. Podświetlenie ( 2 diody w plastikowych rurkach) można wyłączyć. Chromowany przycisk pochodzi z zapalniczki ;-) Ponadto 2 gniazda USB (sam je wyprowadzałem, gdyż obudowa nie miała zamontowanych, wymontowałem je ze śledzia USB). Pod siatką znajdują się 2 wentylatory (regulowane pierwszym pokrętłem). Obecnie tylko te są aktywne, działają w mojej opinii całkiem nieźle, gdyż samym przednim nawiewem - przy ustawieniu napięcia na najniższe rozruchowe - chłodzę CPU i MoBo odpowiednio do 40*C i 29*C, a gdy przedni nawiew ustawię na maximum - temperatura płyty spada do 26* a CPU do 37,5*. Zaznaczam, iż wentylator boczny i dodatkowy tylni w chwili obecnej nie podłączone, a obudowa jest zamknięta. Jak tylko kupię i podłączę po 1 wentylu z boku i z tyłu wykonam pomiary temperatury, których wyników bardzo jestem ciekaw. To właściwie PRAWIE koniec modyfikacji, planuję bowiem jeszcze zamontować te dodatkowe wentylatory, pracuję obecnie nad własnym chłodzeniem karty graficznej... no i straszliwie kusi mnie ta grawerka na oknie, o której kiedyś pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 bardzo kulturalny mod :) nie jakias tam disco buda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Mi się podoba, buda ma swój klimat, a to najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Buda bardzo fajna. A wiekszosc tylko narzekac potrafi i krytykowac. Wielcy znawcy moddingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 buda bardzo fajna. froncik wypieszczony ze miodzio :) gratuluje wyczucia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...