Skocz do zawartości
NoSF

Werewolf Project

Rekomendowane odpowiedzi

No trudno żebym się przejmował, każdy ma swój gust - ja mam świadomość, że niewielkim kosztem udało mi się zrobić coś, co mi się względnie podoba. Ponadto jeszcze czegoś się przy tym nauczyłem.

Co do samej budy: to nie tylko "bajery" ale też funkcjonalność.

Może wydawać się przebajerzona, gdyż przerabiałem najzwyklejszego Tracera... Marzyła mi się buda z klapką, szukałem nawet samego przedniego panelu żebym część z klapką mógł wmontować w moją obudowę ale nic z tego nie wyszło. Mi też zapewne bardziej podobałoby się, gdyby kontroler obrotów był schowany za klapką. Miałem nawer pomysł, jak samą klapkę wykończyć - ale że takiej nie znalazłem, muszę się zadowolić tym, co jest.

(fotki przy oświetleniu dziennym)

Dołączona grafika

Co do podświetlenia - marzyło mi się całe białe (ewentualnie jasnoniebieskie lub niebieskozielone), ale szlag mnie trafiał przy próbie wymiany ledów LCD.

Dołączona grafika

Panel przedni oprócz kontrolera wentylatorów (pierwsze pokrętło- nawiew przedni, drugie-bok/nieaktywne na razie/ trzecie-tył /również w chwili obecnej nie ma tam wentyli) i wyświetlacza LCD posiada port podczerwieni i czujnik pilota PC. Podświetlenie ( 2 diody w plastikowych rurkach) można wyłączyć. Chromowany przycisk pochodzi z zapalniczki ;-) Ponadto 2 gniazda USB (sam je wyprowadzałem, gdyż obudowa nie miała zamontowanych, wymontowałem je ze śledzia USB).

Dołączona grafika

Pod siatką znajdują się 2 wentylatory (regulowane pierwszym pokrętłem). Obecnie tylko te są aktywne, działają w mojej opinii całkiem nieźle, gdyż samym przednim nawiewem - przy ustawieniu napięcia na najniższe rozruchowe - chłodzę CPU i MoBo odpowiednio do 40*C i 29*C, a gdy przedni nawiew ustawię na maximum - temperatura płyty spada do 26* a CPU do 37,5*. Zaznaczam, iż wentylator boczny i dodatkowy tylni w chwili obecnej nie podłączone, a obudowa jest zamknięta.

Jak tylko kupię i podłączę po 1 wentylu z boku i z tyłu wykonam pomiary temperatury, których wyników bardzo jestem ciekaw.

Dołączona grafika

To właściwie PRAWIE koniec modyfikacji, planuję bowiem jeszcze zamontować te dodatkowe wentylatory, pracuję obecnie nad własnym chłodzeniem karty graficznej... no i straszliwie kusi mnie ta grawerka na oknie, o której kiedyś pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi