unkes15 Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 który wybrac wentyl na durona 1000 mhz: majesty V orb volcano VI amd certyfikowany dla durona? wentyl nie może byc za glosny, ale musi dobrze chlodzic nawet podkreconego durona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Posiadam Volcano 6Cu (4000 obr). Jest w miarę cichy z tego co wyczytałem na necie (31 dba), ale czy rewelacyjnie chłodzi to nie wiem. Powiem szczerze że trochę się zawiodłem - ale oczywiście jest zupełnie wystarczający do tego procka. Przy zamkniętej obudowie z dodatkowym jednym wiatrakiem wysysającym powietrze 7V mam 49°C full load przy podkręconym duronie jak w konfigu. Bez podkręcania mam około 45°C full load. Czy to dużo czy mało niech ocenią inni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Hm, nie wiem jak duron, ale ja mam koło 50 stopni na Athlonie 1533Mhz przy podanej na 7V delcie z radiatorem Arkua 6228. Jak się ją poda na 12V (czytaj 7000 obr/min, to jest czytaj 46dB, czyli ogólnie odkurzacz) to na procu jest max 44. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 a moze dragon orbik :) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...