Lisek Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Z jednej strony cieszymy sie, gdyż Najwięcej użytkowników 241 było obecnych 01 Sie, 2004 22:59. Poprzedni rekord wynosił AFAIR 215 osób i został osiągnięty poł roku temu :) Widać DOOM3 zrobił swoje... Niestety, ma to swoje złe strony. W tej chwili serwer ledwo zipie zatrzymując się co chwilę (a jest to dosyć mocny sprzęt - PIV 3.0 HT + i875 + 2GB RAM + 2 dyski SATA w RAID). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 hmm, zawsze mozna go troche podkrecic ;) gratuluje rekordu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Płyta jest firmy Intel :( Mam w domu także Intelka i niestety ta firma nie lubi O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Lisek to jak wyjdzie HL2 to kolejny rekord:) a jak STALKER to stuknie 300 użytkowników :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Lisek jaki by Intel mial sens w tym aby dawać możliwości podkręcania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 to zmienicie mobo na jakiegos abita albo co ;] gratuluje nam i Tobie rekordu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ech. Platform _serwerowych_ z założenia się nie kręci. I dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Ech. Platform _serwerowych_ z założenia się nie kręci. I dobrze.jak sam napisales: " z zalozenia" ;] mozecie byc pierwszym serwisem z podkreconym serwerem ;] nie mowie o zadnym hardcore a o lightowych 500mhz ekstra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Moze zapodamy jakies chlodzenie freonem? Przekrecimy nasze P4 na 4,5 GHz? Berkut, podejmujesz sie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Cytat Ech. Platform _serwerowych_ z założenia się nie kręci. I dobrze.jak sam napisales: " z zalozenia" ;] mozecie byc pierwszym serwisem z podkreconym serwerem ;] nie mowie o zadnym hardcore a o lightowych 500mhz ekstra :D tak: moc + 500MHz stabilność - 15% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Najwięcej użytkowników 267 było obecnych 03 Sie, 2004 22:51 Przyjmiemy darowizny w postaci modulow pamieci 1 GB, plyty pod Xeony/Opterony i wlasciwe do nich procesory ;). Dyskami SCSI tez nie wzgardzimy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Najwięcej użytkowników 267 było obecnych 03 Sie, 2004 22:51A, to dlatego co chwilę "Critical Error" mi wywala. Już myslałem że proxy muszę przepchać :wink: Cytat Przyjmiemy darowizny w postaci modulow pamieci 1 GB, plyty pod Xeony/Opterony i wlasciwe do nich procesory ;). Dyskami SCSI tez nie wzgardzimy ;)SCK nie chce nic zasponsorować? Oni mają dużo różnych dziwnych rzeczy na składzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Dzieki banom na xywe taki rekord padl. Gdyby byly IP-owe bany to o polowe mniej byloby userow w sierpniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat SCK nie chce nic zasponsorować? Oni mają dużo różnych dziwnych rzeczy na składzie :PAle zaslabe ;) Dzisiaj ich ogolacalem z sieciowek i plyt na BXie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Dzieki banom na xywe taki rekord padl. Gdyby byly IP-owe bany to o polowe mniej byloby userow w sierpniu. Nie zabardzo widze zwiazek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Cytat SCK nie chce nic zasponsorować? Oni mają dużo różnych dziwnych rzeczy na składzie :PAle zaslabe ;) Dzisiaj ich ogolacalem z sieciowek i plyt na BXie ;)To znaczy że nie mam po co do nich jechać jutro? ... dzisiaj :lol: No ładnie ... następnym razem będę szybszy :P ... albo pójdę do drugiego z braci P. - też ma ładny smietnik! Same rarytasy z recyclingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 o czym Wy mowicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat o czym Wy mowicie??Rozmawiamy jak ziomal z ziomalem :lol: Taki folklor lokalny, sklepy ze sprzętem komputerowym przywożonym z zagranicznych smieników (.. no prawie, ze zgniatarki nie wyciągają). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Cytat Cytat SCK nie chce nic zasponsorować? Oni mają dużo różnych dziwnych rzeczy na składzie :PAle zaslabe ;) Dzisiaj ich ogolacalem z sieciowek i plyt na BXie ;)To znaczy że nie mam po co do nich jechać jutro? ... dzisiaj :lol: No ładnie ... następnym razem będę szybszy :P ... albo pójdę do drugiego z braci P. - też ma ładny smietnik! Same rarytasy z recyclingu. Troche zostalo widzialem ze ladny stosik tego lezal. W sumie to nawet jestem zly bo BXy sa od Compaq'a i ani pc speakera nie maja ani wyjscia na niego i nie wiem co znowu nie dziala z jednym z nich ech ;) A tak jak popatrzylem to te nowe HP syca co wlasnie niby przyszly ;) Tak z 4 sztuki HP NetServer 2xP3-700 XEON, 2GB ram,3x18GB by nam starczyly ;) Drugi znaczy sie polbit czy cos przegapilem w moim miescie ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 No to ładnie niedługo bedzie kolejny rekord, tak dalej, nie wytrzyma serwer i bedzie trza gokręcić. 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a ile taki serwerek?? moze maja jakies www albo co, bo przydalaby mi sie kolejna maszyna w domu a nie chce fortuny wydawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat W sumie to nawet jestem zly bo BXy sa od Compaq'a i ani pc speakera nie maja ani wyjscia na niego i nie wiem co znowu nie dziala z jednym z nich ech ;)Jak nie mają? Te płyty były "gołe"/ Coś mi się zdaje że w tej "Compaq ready" złączce jest wyprowadzony speaker, trzeba by sprawdzić jak to fabryka łączyła (dokumentacj jak zwykle brak, wrrr) Cytat A tak jak popatrzylem to te nowe HP syca co wlasnie niby przyszly ;) Tak z 4 sztuki HP NetServer 2xP3-700 XEON, 2GB ram,3x18GB by nam starczyly ;):lol: Ło matko ... 8 x XENON + 8GB RAM ... symulację pogody chcesz liczyć? Bez kompa zgadnę - albo będzie lało, albo nie :lol: Cytat Drugi znaczy sie polbit czy cos przegapilem w moim miescie ;) ? Absolutnie nic - dwóch braci / dwie firmy (obie dziwnym trafem na POL). Ale może bez reklamy? W końcu jeszcze nie sponsorują :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 po 3,7K netto ;) Dla zamiejscowych to sck_szczecin na allegro ;) czasami maja fajne rzeczy. Aktualnie wymiata pakiet 200 baterii AAA. Calkiem dobre tylko troche przeterminowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 to juz od nich bralem wentylki 120 po 15pln za sztuke ;] ja 4k netto to bym swoja maszyne doprowadzil do stanu:"uzywalnosci plus" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat Cytat W sumie to nawet jestem zly bo BXy sa od Compaq'a i ani pc speakera nie maja ani wyjscia na niego i nie wiem co znowu nie dziala z jednym z nich ech ;)Jak nie mają? Te płyty były "gołe"/ Coś mi się zdaje że w tej "Compaq ready" złączce jest wyprowadzony speaker, trzeba by sprawdzić jak to fabryka łączyła (dokumentacj jak zwykle brak, wrrr)Dokumentacja jest na plycie ;) Zeby odpalic nalezy zewrzec pin opisany jako SCSI Led nr 2 z jakims obok ;) Na opisanym jako PW jeszcze nie doszlem co jest ;) Jutro walne fotke jak fajnie wyglada element opisany jako pc-speaker Cytat Ło matko ... 8 x XENON + 8GB RAM ... symulację pogody chcesz liczyć? Bez kompa zgadnę - albo będzie lało, albo nie :lol:Tam odrazu pogode - tweak'a hostowac ;) Tylko gdzie bym to postawil ;) Teraz pozeramy jednego 3 GHz w calosci i sie zacina ;) A tak 8x700 MHz procesory to ladny klasterek z load-balancem by byl ;) Bysmy sie chwalili ze mamy farme serwerow ;) Cytat Absolutnie nic - dwóch braci / dwie firmy (obie dziwnym trafem na POL). Ale może bez reklamy? W końcu jeszcze nie sponsorująaaaa teraz lapie ;) M&B P. ;) ? Kontroluja pol rynku szrotu w kraju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 i jeszcze na seti by starczylo ;] takich 4 i by bylo na zapas ;] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28596129 ja chce taka bude w jakiej jest ten serw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 MSPANC palete, wez odrazu palete ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a po co mi paleta :P ten serw to na tweaka a dla mnie tylko obudowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cytat a po co mi paleta :P ten serw to na tweaka a dla mnie tylko obudowa :DTo najpierw jakiegos budowlańca zawołaj żeby sprawdził czy podłoga wytrzyma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 az zrobilem zdjecia tego cuda ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=969294#969294 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...