Skocz do zawartości
leo01

Co myslicie o tej karcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Cena atrakcyjna, ale karta raczej nie do kręcenia przez te 256MB, na dodatek TSOP.

Wolałbym dołożyć 30zł i kupić 9600pro od FIC-a lub HIS-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam szafirka i tam nie nazekam ale patrzaac na ta z alllegro to to chyba jakis no namewprawdzie ma pamiatki hynixy ale 4ns i 256mb ale tak szczerze mowiac to testowalem 128 i 256 to wielkiej roznicy w wydajnosci nie widac lepiej sie wstrzymaj i kup cos pewniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, jeżeli facet nie robi nikogo w bambuko, a było już kilka takich aukcji do tej pory (sprowadził widocznie skądś), to jest to karta Built by ATI. :) Przynajmniej na zdjęciach wygląda tak samo, ale z drugiej strony przecież wiele firm produkuje karty identyczne z referencyjnymi.

Po drugie te Hyniksy nieźle się kręcą, chociaż ns słabe.

Po trzecie, jeżeli potrzebujesz VIVO, to warto brać, bo za samo takie coś dopłaca się w przypadku nowych kart 100zł.

Zaraz ci pewnie ktoś napisze, że lepiej Gigabyte'a 9600PRO i nie wiem, czy nie będzie miał przypadkiem racji - były na Allegro nóweczki z 2letnią gwarą po coś 508zł bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście... To wytłumacz mi, czemu noname (tracer) 500W nie radzi sobie z tą kartą ?

I pokaz mi, gdzie widziałeś, ze ta karta zuzywa 25W.

/edit

Tu masz linka > http://www.tomshardware.pl/graphic/2004040...5/gddr3-11.html . Poczytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie jedyne co pociąga wtamtej karcie to vivo. Resztę już mam :wink: A lepszy jest GB jak u mnie w podpisie (jestem ten co to powie :wink:)i na giełdzie wczoraj kupiony z 2 letnią gwarą za 489zł

Czyżby chodziło Ci o giełde w Krakowie?? Własnie będe sie tam wybierał w najbliższym czasie i może sobie kupie jakąś grafe. Znasz może jaką strone z cenami z tej giełdy albo może wiesz w jakich canach są GF4Ti albo gf3 na tej giełdzie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomwer tak kupiłem w Kraku na Balickiej. Ale niestety co do reszty pytania to musze cię rozczarować. Polowalem na radka i o resztę nie pytałem. Mimochodem przy jednym stoisku usłyszałem jak gość sprzedawał GF 5700 Ultra za 500zł 8O gdybym podszedł 2 min wcześniej sam bym kupił. Ale jestem z niej bardzo zadowolony. Pamięci rzeczywiście kręcą się do d... za to GPU szatan 550MHz z standardowym chłodzeniem i ledwo ciepły. No i 3Dmark03 ponad 4200pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie jedyne co pociąga wtamtej karcie to vivo. Resztę już mam :wink: A lepszy jest GB jak u mnie w podpisie (jestem ten co to powie :wink:)i na giełdzie wczoraj kupiony z 2 letnią gwarą za 489zł

Czyżby chodziło Ci o giełde w Krakowie?? Własnie będe sie tam wybierał w najbliższym czasie i może sobie kupie jakąś grafe. Znasz może jaką strone z cenami z tej giełdy albo może wiesz w jakich canach są GF4Ti albo gf3 na tej giełdzie??

Giełda w Krakowie (Balicka) jest do d... niestety takich kart tam raczej nie znajdziesz, przynajmniej jak ja chciałem kupić to nic nie było. Ceny takie jak w sklepach i nie chcą się targować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To racja targować się france nie chcą. Opylałem swoją wcześniejszą kartę to przy kilku stoiskach myślałem że zwątpię. Rozrzut za moją poprzednią był od 200-350zł i kazdy się zastrzegał że to i tak wygórowana cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby tego dokonać, wykorzystamy proste urządzenie pomiarowe (Conrad Elektronik Energy-Check 3000), pokazujące pobór energii przez cały system testowy.

Różnice pomiędzy startem systemu a spoczynkiem w 2D też nie są miarodajne - przecież chodzi o całość podzespołów, a nie tylko o samą kartę graficzną. Swoją drogą ciekawe, ile one naprawdę "zżerają". :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartas spoko - za te pieniadze to naprawde warto jesli faktycznie ma takie osiagi ;] Ja bym bral pod warunkiem ze ktos ktojuz kupil faktycznie sie o niej wyrazi dobrze... ALe ja i tak bym bral 9500 PRO -> dostepne na gieldzie w warszawie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice pomiędzy startem systemu a spoczynkiem w 2D też nie są miarodajne - przecież chodzi o całość podzespołów, a nie tylko o samą kartę graficzną. Swoją drogą ciekawe, ile one naprawdę "zżerają". :?

Jak pisałem, na tracerze 500w komp sie wiesza... Ale w 3d - w windzie chodzi normalnie. Czyli "troche" więcej ssie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...