Marcadir Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Jestem na etapie kompletowania osprzętu do wc, poszukuję pompki. Cechy poszukiwanej pompki: + nie ma znaczenia zatapialna/niezatapialna + musi uciągnąć 2-3 bloki strumień 1m,wydajność ok. 750-1000 powinna chyba wystarczyć + mile widziana cicha praca + cena do 100zł Po przeczytaniu forum MJ1000 wydaje się być odpowiednia, tyle że znalazłem jeszcze dwie propozycje i nie wiem co wybrać http://sklep.net-tech.pl/go/_info/?id=798 - chwalą się że jest cyrkulacyjna http://www.um-um.pl/shop/product_info.php?...products_id=173 - a ta niby ma być cicha Czy jest sens wydawania 20zł więcej do nich, czy decydować się na MJ1000. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Nie kupuj MJ 1000 jest bardzo awaryjna i po dłuższym używaniu może hałasować. Lepiej tego atmana 305 co ma 1200l/h za jakieś 50 zeta na allegro. Poza tym do uciągnięcia 2-3 bloków pompy poniżej 1000/lh się za bardzo nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Sam jestem w trakcie namyslow i planow zakuupow. Rowniez sklaniam sie do MJ 1000 i wczensiej nigdzie nie znalazem ze jest ona awaryjna, czy sa tu jacys ini uzytkownicy tych pompek, aby mogli sie wypowiedziec an ten temat? Prosimy o opinie, przydadza sie nie uzytkownikowi Marcadir i mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 W tej cenie masz takze taka sama Hailea jak moja. Bardzo dobra pompa, w dodatku w przeciwienstwie do MJ1000 im dluzej dziala tym cichsza. Zero problemow jak narazie mam z nia :D Pozatym - to POSZUKAJ takze na forum, bo odkopujesz stary poruszany wielokrotnie temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcadir Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Dzięki SpiderMAN, temat pompek był wałkowany, tyle że nie znalazłem jednoznacznej opinii. Twoja Hailea pracuje jako zatapialna czy jako niezatapialna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 i tak i tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 (...) Poza tym do uciągnięcia 2-3 bloków pompy poniżej 1000/lh się za bardzo nie nadają. Witam Pozwolę się nie zgodzić. Trzy bloczki (CPU, GPU, NB) ciągnie Eheim 1048 (600l) i proc "biega" na 12,5x200 a grafa na 450 MHz taktowania proca GPU. Oczywiście były to ustawienia extremalne (bałem się o grafę) ale komp przez kilka godzin tak działał. Gdy gram w NFSU albo FarCry proc jest 12,5x200 a grafa z taktowaniem na PRO - pompka 600l daje sobie radę. Oczywiście to Eheim, ale nie jakieś monstrum Szczegóły na moim www: http://members.lycos.co.uk/and777rew/ (<-cześciowo nieaktualne, już inny proc i inna grafa - wymienione, ale nie dlatego, że poprzednie się spaliły ;) ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Nie kupuj MJ 1000 jest bardzo awaryjna i po dłuższym używaniu może hałasować exskjuzmi seniora co ty gadasz wlasnie porownalem bebechy aquela fontannowego i mjotki mjotka wyglada jak z kosmosu przy aquelu niesadze zeby byla taka awaryna no ale wypowiem sie dokladniej za jakies pol roku :wink: Marcadir jak jestes z wawy mjotke mozesz kupic umnie pieprze to allegro bo te pedaly zdzieraja prowizje jeszcze nawet na piwo niestarcza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a ja bym sie chcial dopytac o atmana 305/306... na forum jedni pisza ze jest beznadziejna inni ze calkiem spoko... ktos ma jakies odczucia w zwiazku z tym, ze troche temu juz te pompy zaczely byc dostepne, wiec chyba juz je wiele osob przetestowalo... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 AT305 do 2 bloków jest super. Mam ją miesiąc czasu i chodzi ekstra. Ale dzisiaj wymieniam na eheima 1250 bo 3 blok dokładam i nie chce ryzykować. Nie wiem tylko czy o utopić czy obieg zamknięty zrobić... BTW jak ktoś chce pojemnik ze wszystkim z pompką po kosztach to prosze na priva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Misyo: ile płacisz za tego Eheima 1250? I gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Nie kupuj MJ 1000 jest bardzo awaryjna i po dłuższym używaniu może hałasować. Lepiej tego atmana 305 co ma 1200l/h za jakieś 50 zeta na allegro. Poza tym do uciągnięcia 2-3 bloków pompy poniżej 1000/lh się za bardzo nie nadają. Ja miałem MJ1000 przez pół roku i poziom hałasu się nie zmienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Andy: kupiłem jek większość sprzętu do WC od Mate-a z mcs.. o sorry.. x4pro ;-) Chyba 330PLN ale dokładnie nie wiem bo brałem jeszcze kilka <span style="color:red;">[ciach!]</span>lników.... Może dzisiaj ją podłącze... ale nie wiem c zy z czasem wyrobie sie. Wygląda solidnie ;-) Zastanawiałem się nad 1048 ale 3 bloki to troche dużo... (btw swego czasu mocno sugerowałem się Twoim zestawem ;-))) AT305 też by 3 bloki pociągnąl... tylko pytanie: jak długo? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a czy at306 na 3 bloki bedzie nadatny?? ;-) No i lamerskie pytanie - wejdzie to do Easyclicka?? (wiem ze moge sobie sprawdzic na aukcji na allegro wymiary, ale skad mam wiedziec ktory to wysokosc, szerokosc i glebokosc...) AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butters Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Freddie wejdzie , mam taka wlasnie pompke , tylko w 1,7l troche ciasno moze byc ( nie mowie ze sie nie da ) ja swojego wrzucilem w easyclicka 2.5 l to chyba jest , nastepny w kolejnosci, co do easyclickow to szerokosc i dlugosc maja ta sama wszystkie prostokatne , roznie sie tylko wysokoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 cicha jest?? moze glosna?? jestes zadowolony?? AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butters Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 narazie trudno mi to okresic , moje WC jest w fazie beta ze tak powiem , pompka zatopiona buda odkryta i jedyne co slysze to zasilacz . po wylaczeniu budy jak chodzi sama pompa to slychac ja dopiero z bardzo bliska jak stala na podlodze pojemnika , jak byla "uwieszona" na wylocie to cichutko , jak podloze pod nia gabke podejrzewam ze bedzie cisza absolutna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Misyo: ile płacisz za tego Eheima 1250? I gdzie? chcesz eheima dawaj do mnie bo mam z hurtowni i jestem z wawy bedzie taaanio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Nie kupuj MJ 1000 jest bardzo awaryjna i po dłuższym używaniu może hałasować. skad ten wniosek? ja mam MJ1000 od pol roku.chodzi nonstop (24h) nie bylo zadnych zmian w glosnosci dzialania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 a jak sie ma sprawa z atmanem 306 przerobionym na inline?? ciche jest to w takiej konfiguracji, czy moze ktos polecic cos w tym stylu in-line (tanie, w miare mocne [3 bloki])?? AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Wszystko od danego egzemplarza zależy. Kilka MJ 1000 widziałem w akcji, a o kilku słyszłem od użytkowników. W tym o jednej, która się rozpiep...ła w drobny mak. Poza tym porównywać MJ z aquaelem to jakieś nieporozumienie choćby ze względu na cenę, a o jakości wykonania juz nie wspominając. Ja bym nie ryzykował podłanczania 2-3 bloków do pompki 600l/h. Przynajmniej tego, co posiadam w opisie. Za dużo mocy to wydziela w postaci ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Hmm... No to teraz troche zamieszam. Mam obecnie zapuszczone 3 bloki (Nukleon 2v2, Abadon Full ma GPU i Abadon Lite na NB) oraz chłodnice BlackIcePro2. Wszystko podłączone do ATMAN AT-305 w zbiorniku EasyClick. co najwazniejsze... działa bardzo ładnie. W nocy w idle miałem na procku 38stopnie.. dzisiaj rano (27st. na zewnątrz) 40st. Po co to pisze? A dlatego, że potestuje jeszcze to co mam i zamienie pompke na Eheima1250. Teoretycznie taka sama wydajnośc bo 1200L/h.. Wydaje mi sie, że będzie to dosyć ciekawe porównanie. Poza wydajnością jest jeszcze inna kwestia. Jak długo pociągnął by ATMAN z 3 blokami? No i ostatnia kwestia. Źle złożony, zakombinowany układ wymaga strasznie mocnych pompek na pokonanie oporów. Ale o tym wiedzą wszyscy... tylko czasami zapominają. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcadir Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Poświęciłem trochę czasu i dla wszystkich niezdecydowanych osób, które nie wiedzą jaką pompkę wybrać zrobiłem skromne zestawienie. Być może komuś się przyda. Cena minimalna na dzień 2004-08-04 wyszukana w sklepach "akwariowych" Chyba wybiorę to co polecił mi kolega SpiderMAN czyli Hailea HX-6520 lub Hydor Seltz L-20 (różnica 3zł) w każdym razie zawęziłem pole poszukiwań :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 MJ 1000 może pracować jako nie zatapialna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 i ma więcej wat niź 8 a dokładnie 13wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcadir Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Na różnych stronach były inne parametry, jeżeli znajdziecie jakieś niedociągniecia to piszcie, jutro zrobię mały update :) To samo liczy się cen, nie wiem czy moderator pozwoli podać adresy sklepów w których poszczególne pompki są najtańsze. Jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 proponuje cos takiego :] pompka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 proponuje cos takiego :] pompka Masz jeszcze jakies "inteligentne i rewelacyjne" pomysly :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 proponuje cos takiego :] pompka Masz jeszcze jakies "inteligentne i rewelacyjne" pomysly :?:Ja mam pomysl banana mu dać :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 proponuje cos takiego :] pompka Masz jeszcze jakies "inteligentne i rewelacyjne" pomysly :?:Ja mam pomysl banana mu dać :lol: :lol: :lol: nawet nie chce mi sie odpisywac...taka mnie k****** bierze jak patrze na te debilne watki... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...