acd Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Witam po dluuugiej przerwie.Mam fajny i na pewno oryginalny pomysl ,ale do jego realizacji potrzebne mi byloby urzadzenie ktore potrafi odworzyc/zamknac doplyw wody gdy osiganie ona w jakims zbiorniku pewnien poziom ( tak aby wachania poziomu wody miescily sie w w strefie 5 cm np. ) .Najlepiej jeszcze jakby mozna bylo programowac go czasowo.Jesli ktos kiedys spotkal sie z takim urzadzeniem to prosze o kontakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 hm czojnik poziomu np ultradzwiekowy , plywakowy ( to tansze rozwiazania ) do tego zawor i z glowy napisz tylko jakim kosztem chcesz to zrobic :) , bo nap balluff z rozdzelczoscia 0.1 mm to 1000 zl :) , inapisz o so ci chodzi to cos wymyslimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zamknięcie dopływu wody kiedy ona osiągnie odpowiedni poziom oferuje nam popularna spłuczka do kibla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 splooczka elektroniczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Chodzi mi o dokladnosc do jednego centymetra mniej wiecej.Mysle sobie zainstalowac takie czujniki na zbiorniczku do ktorego beda dochodzic 4 weze ( 2 na obieg zamkniety i po jednym na odplyw i doplyw ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 "czojnik poziomu np ultradzwiekowy , plywakowy ( to tansze rozwiazania ) do tego zawor" - a gdzie kupic takie urzadzonka,a poza tym w jaki sposob zawor ma reagowac na plywak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 bardzo proste do zrobienia pytanie tylko po co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 szukaj google :) , pozatym domowymi warunkami zrobisz cos takiego , zawor kupisz w sklepie z pneumatyka ( tylko cewka na 12 v lub 220 v zaleszy na jakim napieciu sterowanie ), i to plywak ma reagowac na zawor tzn woda osignie odpowiedni poziom zawor doleje lub upusci ( tzn pomka bo zawor tylko odcina przeplyw ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zawor zwie sie solenoid i tanie to to nie jest bo 100zl kosztuje a sterownik sobe musisz zrobic sam. Jak dla mnie nie ma to za bardzo sensu chociarz jak bede robil kaskade to musze zrobic cos w tym stylu do odsysania przez kompresor nagromadzonego oleju (zamarzl by w parowniku i go zatkal bez tego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Sklep z pneumatyka?Moze ktos wie gdzie sa takie w Warszawie lub okuolicach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Jest caly topic o sklepach w wawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jest caly topic o sklepach w wawie.Moze ja jestem jakis slepy ,ale ze dwie godziny szukalem tego topicu o sklepach W-wie i nie znalazlem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Szukaj zaworów od pralek cena już od 25 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...