Skocz do zawartości
acd

Zawór elektroniczny???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dluuugiej przerwie.Mam fajny i na pewno oryginalny pomysl ,ale do jego realizacji potrzebne mi byloby urzadzenie ktore potrafi odworzyc/zamknac doplyw wody gdy osiganie ona w jakims zbiorniku pewnien poziom ( tak aby wachania poziomu wody miescily sie w w strefie 5 cm np. ) .Najlepiej jeszcze jakby mozna bylo programowac go czasowo.Jesli ktos kiedys spotkal sie z takim urzadzeniem to prosze o kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm czojnik poziomu np ultradzwiekowy , plywakowy ( to tansze rozwiazania ) do tego zawor i z glowy

napisz tylko jakim kosztem chcesz to zrobic :) , bo nap balluff z rozdzelczoscia 0.1 mm to 1000 zl :) , inapisz o so ci chodzi to cos wymyslimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukaj google :) , pozatym domowymi warunkami zrobisz cos takiego , zawor kupisz w sklepie z pneumatyka ( tylko cewka na 12 v lub 220 v zaleszy na jakim napieciu sterowanie ), i to plywak ma reagowac na zawor tzn woda osignie odpowiedni poziom zawor doleje lub upusci ( tzn pomka bo zawor tylko odcina przeplyw )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawor zwie sie solenoid i tanie to to nie jest bo 100zl kosztuje a sterownik sobe musisz zrobic sam. Jak dla mnie nie ma to za bardzo sensu chociarz jak bede robil kaskade to musze zrobic cos w tym stylu do odsysania przez kompresor nagromadzonego oleju (zamarzl by w parowniku i go zatkal bez tego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi