Skocz do zawartości
Napoleon

AMD z USA jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Tam ceny są śmieszne w porównaniu z naszymi, więc po co brać jakiegoś kastrata (Sempron), skoro można kupić Athlona 64 z 512kB lub 1MB cache (ja bym brał 3200+). Na ebay'u z płytą Asusa można za $300 kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jenot jeśli Napoleon ma już płytę kupioną, to wymiana tejże nie wchodzi najprawdopodobniej w grę... Poza tym ~400zł. to nie 300$.

Napoleon napięcie zasilania procesora musi być dobrane do możliwości płyty na jakiej będzie pracował. Czy wybierzesz Semprona, czy Bartona to nie ma znaczenia, bo technicznie są właściwie takie same. Przy Sempronie dochodzi problem uaktualnienia biosu...

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa Bartony to wydatek okolo 860 zl to lepiej kupic Jedengo Bartka - M i za reszte kupic jakies mobo mocne albo dolozyc pamieci . I nawet jak pisze jenot lepiej kupic na ebayu za 300$ mobo i Antka 64 niz 2 Bartony -M. A mam jeszcze takie pytanie na Athlonie 64 da sie uruchomic programy 32 bitowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa Bartony to wydatek okolo 860 zl to lepiej kupic Jedengo Bartka - M i za reszte kupic jakies mobo mocne albo dolozyc pamieci . I nawet jak pisze jenot lepiej kupic na ebayu za 300$ mobo i Antka 64 niz 2 Bartony -M. A mam jeszcze takie pytanie na Athlonie 64 da sie uruchomic programy 32 bitowe ?

Owszem, i to nie w trybie emulacji. Możesz instalować stare systemy 32bit, możesz uruchamiać programy 32bit w 64 bitowym systemie operacyjnym (i pod linuksem i pod Windows).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba wtedy nie jest tak wydajny jak by byly instalowane 64 bitowe programy ?

Owszem, z tym, że PR Rate dotyczy systemów 32-bitowych, a zysk z przejścia na 64 bity może sięgać kilkudziesięciu procent - zwłaszcza w aplikacjach operujących na dużych liczbach (mniej cykli zegara na operację) - programy obliczeniowe, do grafiki 3D, ale też gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno lepiej kupić ram i dobrą grafe - ale widze że masz 2X256 więc weź Abitka i jakąś grafe ram kupisz później !!! ja jak w drugim kompie zmieniłem asrocka na abita to róźnica w wydajnośći była dość znaczna !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.monarchcomputer.com/Merchant2/m...uct_Code=120649

semprony :) 75$ na socket A, ale czym one sie różnia od bartonów chyba coraz nizyszm taktowaniem ;] acha jeszcze jedno nie opłaca sie tak tanich rzeczy z usa sprwadzac jakimi sa np. procki, to zaden interes na kartach graficznych mozna niezle zarobic albo na laptopach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...