dywan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Postawie sprawe jasno. Mam Bartona 2500, chce go podkreci (wiadomo @3200 ). I teraz moje pytanie . Skad mam wiedziec na ile podciagnac napiecie ?? bo w roznych postach czytam ze tu ktos na 1.65 v , a tu zaraz na 2 v a jeszcze gdzies, iz pozostawil bez zmiany 1,5 v i chodzi jak burza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 najlepiej to probuj poczawszy od 1.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Postawie sprawe jasno. Mam Bartona 2500, chce go podkreci (wiadomo @3200 ). I teraz moje pytanie . Skad mam wiedziec na ile podciagnac napiecie ?? bo w roznych postach czytam ze tu ktos na 1.65 v , a tu zaraz na 2 v a jeszcze gdzies, iz pozostawil bez zmiany 1,5 v i chodzi jak burza. poprostu testujesz , za pierwszym razem dajesz zapobiegawczo 1,75 V i testujesz ( prime 95 ) , gdy dziala ( np 4 h ) i jest ok probujesz zmniejszyc napiecie i znowu testujesz , i tak az osiagniesz granice stabilnego napiecia :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a jesli napiecie jest za wysokie ( zalozmy 1,75 a moglby jechac na 1,5) to grozi to jakimis konsekwencjami ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 i czy ktos moze poleci jakis dobre oprogramowanie ?? zwiazane z podrecaniem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Wyższa temperatura i to o sporo porownujac do napiecia 1.5v no i troche sie skroci zywotnosc procesora, ale tego i tak nie zauwazysz bo za pare lat i tak zmienisz procesor uzywaj EDIT tutaj masz programy: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56109 a tak wogole to zanim zapytasz poszukaj troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek86 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 MAM TEGO PROCKA BARTKA 2500 NA 3200 POSZEDL NA NAPIECIU 1,5 V BEZ ZADNYCH PROBLEMOW MAM ABITA NF7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...