miedym Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Właśnie włożyłem nową nagrywarkę LiteOn do kompa i jest problem, Windows nie widzi jej, a CD-ROM jest. Na nagrywarce mogę tylko odtworzyć cd-audio. Jest ona ustawiona na master, a cd-rom na slave, hdd jest wpięty w RAID, system Win XP Pro. Co mam zrobić aby była widoczna jako kolejny napęd :?: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Wejdź na cdrinfo i tam jest plik o nazwie wnaspi32 - ściagnij go, wgraj do katalogu system32 i powinno działać.... (sprawdź jeszcze ten katalog bo nie jestem pewien) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 No ludziska wymyślcie coś jeszcze bo szlak mnie pomału trafia :x :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 nie wiem... może wykryj nowy sprzęt p&p? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 nie wiem ja na cd`ku miał takie cuda jak włączyłem DMA, więc może tu jest bład :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 nie wiem ja na cd`ku miał takie cuda jak włączyłem DMA, więc może tu jest bład :?: :roll: no już naprawdę mnie wkurza, już próbowałem i z DMA i przepinałem na RAID i nic :evil: :evil: :evil: :x :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Jak pisałem wcześniej u mnie widział Virtual Drive i dopiero załadowanie "wnaspi" rozwiązało sprawe.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Jak pisałem wcześniej u mnie widział Virtual Drive i dopiero załadowanie "wnaspi" rozwiązało sprawe....No dobra, byłem na http://www.cdrinfo.pl ale nie znalazłem tego pliczka, a może źle szukałem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wysłałem ci na maila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wysłałem ci na maila.O wielkie dzięki, zaraz będziemy próbować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 No nie teraz widać CD-RW, a CD-ROM'a nie ma 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Podłącz osobno cd-rom i cd-rw i sprawdź może coś się nie lubią (master/slave jak mnieman napewno dobrze ustawione) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Moze kabel masz zwalony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 moim zdaniem tasma zjechana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Kurde... no już naprawdę głupieje, każdy napęd na innej taśmie, HDD na jednej, CD-ROM na drugiej, CD-RW na trzeciej. :evil: :?: :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Kurde... no już naprawdę głupieje, każdy napęd na innej taśmie, HDD na jednej, CD-ROM na drugiej, CD-RW na trzeciej. :evil: :?: :?: :?: :?: :?:Jeżeli masz 4 wejścia to najlepiej wszystko na osobnych taśmach. Jeżeli masz 2 to : Opcja I : wydajność nagrywania - CD razem z HDD, nagrywarka osobno. Opcja II: HDD osobno, CD + nagrywarka na jednym kablu. Do czasu jak nie kupiłem kontrolera korzystałem z opcji I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A jaka masz plyte glowna? Zmien kabel ktorym podpinasz napedy moze byc uszkodzony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A jaka masz plyte glowna? Zmien kabel ktorym podpinasz napedy moze byc uszkodzony :)Płyta to EPOX 8K7A+ z RAID'em, każdy kabel był sprawdzany na HDD i chodził jak trzeba... :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Kurde... no już naprawdę głupieje, każdy napęd na innej taśmie, HDD na jednej, CD-ROM na drugiej, CD-RW na trzeciej. :evil: :?: :?: :?: :?: :?: a wiesz napewno w jakim trybie pracuje palnik ? czy PIO czy DMA i to samo z cd-romem jesli napewno masz dobrze poustawiane no to moze cos XP poknocil (nie ufam temu systemowi jesli chodzi o sprzet). najlepiej sproboj zainstalowac 98se i tam obadasz jesli dziala to wiadomo ze cos popsute programowo w XP jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 tak sie spytam bios ją oczywiście wykrywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedym Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 tak sie spytam bios ją oczywiście wykrywaBIOS wykrywa... w windzie jak zmieniam podłączenie z róznych taśm to raz widzi CD-ROM, a raz CD-RW. Taśmy (3) napewno sprawne... no kurde to już trzeci dzień :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 zaistaluj tweakui / tak bedzie najprościej :)/ bo na 95% masz w systremie coś w stylu wpusi z starych dobrych wind dosowych lastdrive=x a niestety Twój napęd nowy jest na pozycji x+1 i z tego właśnie wynika ze w zależniści od tego jak podpinasz cdrom i cdrw to tylko jedno z nich jest widziane / tak samo by było gdybyś zapodał nowy dysk z paroma partycjami, tez nie wszystko byłoby widziane / pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Miałem podobny numer z CD-R LiteOnem i Cd-Romem !!Ustaw nagryware jako cable select i wepnij taśme,ale wtyczką która znajduje sie na samym końcu taśmy a CD-ROM ustaw jako SLAVE !!I podepnij do tej drugiej wtyczki.Powinno pomuc. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...