kuicets Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Prosze pisac ile przed Flashowaniem a ile po i na jakim sprzecie. Ja mam 18500 w 3DMarq 2001 i 6500 w 3DMarku 2003 bez krecenia (412/365), i mam 18000/6940 na 440/378 (VGA Silencer, lecz minimalne artefakty sa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Tylko tyle? Na jakiej maszynie? Ja mam na podkręconym Built by ATI bardzo podobne wyniki ! I to jest non-pro z nowej serii - pamięci nie kręcą się do prędkości PRO :( Wyniki w podpisie na dole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Btw. na standardowym chłodzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Tylko tyle? Na jakiej maszynie? Ja mam na podkręconym Built by ATI bardzo podobne wyniki ! I to jest non-pro z nowej serii - pamięci nie kręcą się do prędkości PRO :( Wyniki w podpisie na dole. Heh człowiku nie wal czegoś takiego bo basz 1 GHZ większy proc więc jak mozesz nie mieć podobych wyników ?! Tobie nadrabia proc a jemu grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 A jakiego ma procka? Ja nie widzę żadnego opisu :) Ale popatrz sobie na wynikj w 3DMark'u 2003 - przecież tam różnice w maszynie są bardzo niewielkie a mój wynik jest bardzo podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 3DM2001 można wsadzić komuś w d**ę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 jakim cudem masz mniej pkt w 3dmarku 2k1 po podkręceniu karty ? Radek, 2k3 też se można wsadzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Tylko nie pytajcie się ile na niekręconym sprzęcie, bo po pierwsze wyniki przed OC robiłem na zegarach PRO (po flashu skoczyło jakieś 200-300pkt.), a po drugie siedzę teraz w Niemczech, działam na laptopie i za cholerę dokładnie nie pamiętam. Detale platformy są na ORBie, tylko oczywiście Athlon XP Barton, a nie Duron :P http://service.futuremark.com/compare?2k3=2749243 (a pewnie że w rzyć sobie można wsadzić, ale i tak po każdej zmianie grafy albo jakiegoś elemntu platformy robię marki-smarki - jak kogoś to bawi, to live and let live! ;)) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Konfig sprzetowy natepujacy: Athlon 3000+@3200+, Sapphire Atlantis 9800pro@XT (bios) 2x512 Corsair Value Select 2.5, ASUS A7N8X-E Deluxe, MAXTOR 120GB SATA. Reszta niewazna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 A zreszta, co do tych twoich wynikow na tym twoim non-pro tomi sie wierzyc nie chce. Procesor w 3DMarku 03 nie daje az tak duzo. Test idzie bardziej na karte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 A zreszta, co do tych twoich wynikow na tym twoim non-pro tomi sie wierzyc nie chce. Procesor w 3DMarku 03 nie daje az tak duzo. Test idzie bardziej na karte... P4OCer podkręcił ładnie rdzeń, jak na non-pro, jedynie pamięci ma słabo taktowane - ponad 6k wg mnie jest w miarę wiarygodne. PS. Edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim, bo zaraz cię ktoś chamsko ochrzani, a ja tylko delikatnie zwracam uwagę. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 9800Pro@XT Bios 2003-6750pkt 2001-20000pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 u mnie jak w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 A zreszta, co do tych twoich wynikow na tym twoim non-pro tomi sie wierzyc nie chce. Procesor w 3DMarku 03 nie daje az tak duzo. Test idzie bardziej na karte... P4OCer podkręcił ładnie rdzeń, jak na non-pro, jedynie pamięci ma słabo taktowane - ponad 6k wg mnie jest w miarę wiarygodne. PS. Edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim, bo zaraz cię ktoś chamsko ochrzani, a ja tylko delikatnie zwracam uwagę. ;) Ok, będę pamiętał. Karta tyle wyciąga co mnie cieszy :) A pamięci mam Infineon -> te z tej drugiej serii 9800 - pierwsza seria kręciła się jak PRO ... Skapnęli się i natychmiast zastosowali pamięci o gorszych możliwościach taktowania. Ale ktoś to ominął ... Tylko niewiem za chiny jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 BBA 9800 Bios oryginalny 430/330 stery Forsage '01 14370 '03 6340 Bios XT - zapodam jutro - dziś flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jestem nowicjuszem w tym forum i przepraszam za dwa kolejne posty. Nie wiedzilem, ze mozna zmieniac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jestem nowicjuszem w tym forum i przepraszam za dwa kolejne posty. Nie wiedzilem, ze mozna zmieniac.... Spoczko, spoczko ;) radmax : Ładnie, ładnie - szczególnie na rdzeniu :) - jakie chłodznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jestem nowicjuszem w tym forum i przepraszam za dwa kolejne posty. Nie wiedzilem, ze mozna zmieniac.... chyba nie tylko na tym, bo zmianiac mozna praktycznie na kazdym (no.. w wiekszosci) Przynajmiej bedziesz wiedzial na przyszlosc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 radmax : Ładnie, ładnie - szczególnie na rdzeniu :) - jakie chłodznie? Jak w podpisie VGA Silencer Rev.1 a na pamięciach radiatory z Al. Przy rdzeniu na 440 mam małe białe kropki wokół stóp słoni w Marku '03 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 W wynikach, ktore podajecie jako najlepsze jak ustawiacie wczesniej jakosc garfiki w sterach :?: Chodzi mi o quality vs performance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Ja na swoim radku 9800PRO [PCT od XT i na r360 <- dla mnie mało wazne] na standartowym chłodzniu osiagnałem ponad 20k. Oto konfig: PROCEK - 255X10=2550, pamieci to hynixt-d43 GRAFA - 432/380MHZ i standartowe chłodzenie. Na wc jeszcze nie robiłem i nie wiem czy mam zamiar, nie kreci mnije to:P http://service.futuremark.com/compare?2k1=7896269 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 W wynikach, ktore podajecie jako najlepsze jak ustawiacie wczesniej jakosc garfiki w sterach :?: Chodzi mi o quality vs performance Ja mam standardowo - pośrodku :) Jak obniżam jakość grafiki to mnie coś bierze. Nienawidzę medium cz low details tak samo jak opcji performance w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Już po flashu ( wszystkie ustawienia na Quality ) BBA 9800 Bios oryginalny 430/330 stery Forsage 4.7 '01 14370 '03 6340 Aquamark3 37000 Bios XT 430/330 stery Catalyst 4.7 '01 14710 '03 6350 Aquamark3 37400 Jak widać przyrost wydajności niewielki , GPU też więcej nie podkręcę bo arty , natomiast pamięć podniosłem do 340 i czysto . Wcześniej przy 335 już śnieżył. Dziś potestuję i zobaczymy jak wysoko pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...