tarjei Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 witam. mam Celerona 1100 ( 11x 100), plyte ECS P6IPAT (i815E),256 ram, GeForce 2 mx400 64mb+tv-out, 20 GB Samsung HDD, dzwiek to AC'97....chcialbym podkrecic tego procka gdyz slyszalem ze jest podatny...jednak w biosie moge zmienic szyne pomiedzy: 100/33 105/35 110/37 115/38 pierwsza szyna jest standardowa, na nastepnych 2 komp sie nie uruchamia, a na ostatniej (wtedy procek ma juz 1,26 gb) uruchamia sie ale dzwiek nie dziala...nie wiem co jest tego przyczyna....chcialbym wiedziec jak moge zwiekszyc mnoznik z standardowego 11 na wiekszy , np. 13 zebym mogl podkrecic do 1,3 gb. Bo w biosie niestety nie moge ustawiac mnoznika i napiecia...prosze o pomoc.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Jeżeli codzi o mnożnik to niestety celki mają zablokowany mnożnik i nieda się go zmieniać . Co do braku dzwięku to jest to spowodowane zbyt wysoką częstotliwością na PCI (38Mhz) . Mam do ciebie pytanie : Piszesz że największe FSB to 115Mhz ale przecież płyta powinna mieć FSB do minimum 133Mhz sprawdz w instrukcji płyty bo być może jest na niej jakaś zworka która odblokowuje FSB powyżej 133Mhz . Przy ustawieniu FSB na 133Mhz proc mialby kolo 1463Mhz a częstotliwość PCI 33Mhz więc działał by ci dzwięk . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarjei Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mam w ksiazeczce cos takiego: Jumper 8 ~ Jumper 12 =Use these 3 x 5 pin jumpers to manually set the CPU core voltage .....czy to odpowiada za reczne ustawienia szyny?? jezeli tak to jak mam to ustawic zeby byla szyna 133 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mam w ksiazeczce cos takiego: Jumper 8 ~ Jumper 12 =Use these 3 x 5 pin jumpers to manually set the CPU core voltage .....czy to odpowiada za reczne ustawienia szyny?? jezeli tak to jak mam to ustawic zeby byla szyna 133 ?? To przeciez Vcore ustawiasz (a moze sie myle ? 8O ) czyli napiecie rdzenia proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 to jest przypadek tak zwanego beginnera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 ja kiedys te "1.1gb" widziałem na ulotce z jakiegoś sklepu komputerowego, niestety nie był to przypadek, ponieważ częstotliwości procków się zmieniały w zestawach, a gb zostawało :)... straszne... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 witam. mam Celerona 1100 ( 11x 100), plyte ECS P6IPAT ...jednak w biosie moge zmienic szyne pomiedzy: 100/33 105/35 110/37 115/38 ... a nie masz wiecej ustawien - musi byc 133/33 bo to ustawienia dla PIII (Coppermine i Tualatin) :?: jak dasz takie ustawienia to dopiero mozesz sie "bawic" zworakmi do zwiekszania napiecia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 jeśli sie nie myle to celerony 1,1 były jeszcze tez na jądrze coppermine a my nie wiemy jaki procek ma kolega tarjei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 jeśli sie nie myle to celerony 1,1 były jeszcze tez na jądrze coppermine a my nie wiemy jaki procek ma kolega tarjei zakladam ze to "toolatein" :lol: - skoro rusza na 1.26 GHz to na 90% mam racje :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarjei Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 z tego co wiem i co mi powiedziano w hurtowni.......to moj celeron jest z rodzinki Tualatinow......a w biosie nie moge ustawic wiecej niz 115/38..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarjei Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 acha...........sorka za literowke 1,1 gb........chodzilo mi oczywiscie o 1,1 Ghz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 z tego co wiem i co mi powiedziano w hurtowni.......to moj celeron jest z rodzinki Tualatinow......a w biosie nie moge ustawic wiecej niz 115/38.....w wolnej chwili przeszukalem kilka forow i grup dyskusyjnych i powiem 1 - ECS P6IPAT SUX !!! jezeli chodzi o wymuszenie FSB133MHz przy Celeronach Tualatinach :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarjei Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 czyli cholera nie moge go przetaktowac na taki jak bym chcial.........:( cholera....moze jednak jest jakis sposob na zwiekszenie magistrali na 133...jezeli ktos ma takowy sposob to prosze o pomoc.......thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...