virtuomaniak Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mam radka co w profilu i zastanawiam sie nad zmiana chlodzenia. Jakie byscie proponowali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 VGA Silencer. PS. Jakies male wyniki w Markach. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 to jest to http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=846 Wlasnie tez sie nad tym zastanawialem, ale nie wiem jak jest z pasywnym chlodzeniem zalmana. Wyniki tak jak napisalem sa bez podkrecania wszystko na standardowych ustawieniach bo mi nie wyrabia zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Bierz tego VGA. Sam mam go na swoim 9700 i sama radosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 kup sobie Arctic Cooling VGA Silencer rev.3 DHES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Ok wiec na chipset wybieram VGA Silencer :) A na pamieci na karcie co byscie polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 ja bym kupił cos takiego na pamieci http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=453 albo cos takiego http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=892 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 na pamieci to jak masz za duzo kasy to revoltec a jak chcesz normalnie wydac to ja polecam speeza takie radiatory-nalepki tzn maja tasme klejaca u spodu i calkiem fajnie to dziala/wyglada :] i kosztuja grosze w sumie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Mozesz dac jakis linki bo nie znalazlem ani revoltec ani speeza :) Jakie wymiary maja pamieci na radku? bo te http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=453 wydaja mi sie ze sa za dlugie, bo pamieci sa kwadratowe a to jest cos w rodzaju prostokata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 przejdz sie na batorego w weekend na gieldzie znajdziesz tego w pyte :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Polecam TE radiatorki. Sam je mam i sa bardzo dobre. Poza tym 4 zl za sztuke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 @letrev wiem gdzie jest gielda :P i chyba sie przejade :) @dem Jednak bym wolal aluminiowe radiatorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Nie no jak miedziane to miedziane, lepiej beda oddawac cieplo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 No wlasnie glownie mi zalezy na tym aby dobrze oddawalo cieplo z pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Przeciez aluminium lepiej oddaje cieplo od miedzi. Chyba ze zastosujesz jakis nawiew, to wtedy lepsze beda miedziane. PS. Te radiatory z Allegro sa aluminiowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Hmm nie wiedzialem :| raczej nie bedzie na to nawiewu, czyli aluminiowe beda lepsze... to raczej te z allegro bede bral. A mam pytnie jesli masz tego VGA Silencer i te radiatorki to jak zmiesciles 8? ten VGA zajmuje cala strone od chipsetu wiec chyba pozostaje kupic tylko 4 i umiescic na gornej czesci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Hmm nie wiedzialem :| raczej nie bedzie na to nawiewu, czyli aluminiowe beda lepsze... to raczej te z allegro bede bral. A mam pytnie jesli masz tego VGA Silencer i te radiatorki to jak zmiesciles 8? ten VGA zajmuje cala strone od chipsetu wiec chyba pozostaje kupic tylko 4 i umiescic na gornej czesci? Miejsca jest na ok 12mm, zreszta rozmawialismy juz o tym na GG. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Przeciez aluminium lepiej oddaje cieplo od miedzi. Chyba ze zastosujesz jakis nawiew, to wtedy lepsze beda miedziane. PS. Te radiatory z Allegro sa aluminiowe. Zgadzam się - zjarałem pamięci na grafie (a był to okazyjnie sprowadzony z Niemiec Sapphire 9800PRO w lutym 2004r.) przez OC na miedzianych radiatorach (na dodatek cholernie drogich - chromowane Tweakmonstery) bez nawiewu bocznego. Obecnie mam w/w z Allegro i jestem bardzo zadowolony - starannie wykonane, super zapakowane, taśma termoprzewodząca od razu zamocowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Przeciez aluminium lepiej oddaje cieplo od miedzi. Chyba ze zastosujesz jakis nawiew, to wtedy lepsze beda miedziane. "ciach"Z całym czacunkiem z nawiewem czy bez zawsze miedź będzie miała lepsze właściwości przewodnictwa cieplnego. Problemu raczej szukałbym w tym czym były połączone pamiątki z radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 virtuomaniak ale jak neotec moze tobie nie wyrabiac?? najlepiej zaluz radiator od jakiego procesora (wywierc dziurki nagwintuj i wkrec :D ) a na pamiatki zaluz radiatory made in home (tez z radiatora z jakiegos proca tylko odpowiednio przyciete) i do tego 12cm na 7V radiatory zdobedziesz przechodzac sie po komputerowych sklepach pewnie maja tam stare i niepotrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ten topic jest dosc stary ;) teraz mam naoteca i karta dobrze smiga ;) na radka bede wrzucal silencera ver 3 (aluminium) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Kup jakiś cooler z proca i zamontuj na karte :) Do o/c to chyba najlepsze rozwiązanie. Sam tak mam i jest spoko, choć niedługo będe zmieniał na coś dobrego miedzianego... :) A radiatorki to domowej roboty najlepsze chyba bo tak wysokich raczej nie kupisz. Ja sobie pociołem ze starego intera radiator i mam je wysokości 3,5 cm i bardzo fajnie jest :) Polecam takie akcje bo to bardzo dobrze sie nadaje do o/c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...