xero Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Witam ponownie. Czy istnieje jakiś działający edytor biosów do nvidii ? Niestety ale ostatnia wersja X-BIOS'a ma zablokowane tabele związane z częstotliwościami zegarów :( Pozdrawiam, Xero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ale da się to minąc i ręcznie za pomocą hex editora ustawić taktowania,latencje,timingi,napięcia. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81824 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a daloby sie poluzowac timingi w karcie innej niz 5900? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 <post do usunięcia nie wiem czemu ale mi się zduplikował> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ja potrafie tylko na: 5900XT 5900LX 5900SE 5900 5900Ultra 5950Ultra Mógłbyś konkretnie napisać o jaką kartę ci chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 rowniez gainwarda, lecz troszke moze antyczna dla niektorych, mx460. Sa na niej biedne samsungi 3,6ns ktore doprowadzaja mnie do szalu, 700mhz i ani troche wiecej, mysle ze moze timingi cos dadza, bo napiecie nawet 3,6v nie daje nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Hex editorem wolę się nie bawić :) Naprawdę nie ma żadnego programu którym możnaby wyedytować te "nowe" biosy? :( Tragedia po prostu... Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Hex editorem wolę się nie bawić :) Naprawdę nie ma żadnego programu którym możnaby wyedytować te "nowe" biosy? :( Tragedia po prostu... Pozdrawiam. Mógłbyś napisać jaką masz kartę> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Prolink GeForce FX5600XT 128bit/128MB RAM TV Oryginalnie Karta miała częstotliwości 235/400 ;) Na szczeście to ja wybirałem tą kartęm i wybrałem model z pamięciami Hynix 3,6. W tej chwili wymieniłem w Niej Bios. Taktowania obecne to 275/550. Potrzebuję zmienić częstotliwość rdzenia na minimum 350, natomiast pamięci obniżyć na 540 ponieważ po pewnym czasie wyskakują delikatne artefakty. (dziwne, pamięci 3.6 powinny chyba pociągnąć tyle) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...