Skocz do zawartości
deejay999

8RDA3i OEM

Rekomendowane odpowiedzi

mam na oku epoxa 8RDA3i OEM (239zl, nowka ) jednak nie znam versji tej plyta (prawdopodobnie 3.3 ) czy w tym przypadku versja ma duzy wplyw na podkracanie?

chce na niej wykrecic thortona2000+(narazie barton 2500+)

PS. gdzie zginal topik o 8rda+ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj właśnie byłem w sklepie, który w reklamach epoxa jest wymieniany jako autoryzowany partner, czy coś takiego i odradzam... pytałem się się o płyte epoxa pod a64 i gościu w sklepie powiedział mi, że epoxy przestali sprzedawać po wtopie jaką były właśnie rda3-rev.3.x ...sypało się to podobno na potęgę, więc na nforce2 sprzedają wszyskim asusy - o wiele mniej reklamacji... pierwsze epoxy na nforce2 były naprawdę świetne... kumpel trafił rev.2.1 - chyba najbardzej dopracowany wypust. rev.3 epoxa miała poprostu na celu cięcie kosztów... (a zresztą - różnica w cenach między rev.2.1 i rev.3.1 to prawie 100pln) nie wiem jak się miewa sprawa z rev.3.3, ale ja bym się na nie łakomił....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj właśnie byłem w sklepie, który w reklamach epoxa jest wymieniany jako autoryzowany partner, czy coś takiego i odradzam... pytałem się się o płyte epoxa pod a64 i gościu w sklepie powiedział mi, że epoxy przestali sprzedawać po wtopie jaką były właśnie rda3-rev.3.x ...sypało się to podobno na potęgę, więc na nforce2 sprzedają wszyskim asusy - o wiele mniej reklamacji... pierwsze epoxy na nforce2 były naprawdę świetne... kumpel trafił rev.2.1 - chyba najbardzej dopracowany wypust. rev.3 epoxa miała poprostu na celu cięcie kosztów... (a zresztą - różnica w cenach między rev.2.1 i rev.3.1 to prawie 100pln) nie wiem jak się miewa sprawa z rev.3.3, ale ja bym się na nie łakomił....

Ja posiadam, rev 3.2 i jakoś jestem zadowolony wszystko śmiga jak w podpisie, a zapowiada się jeszcze lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporo ludzi je chwali, ale jeżeli chodzi o awaryjonść, to w przypadku tego wypustu nie wyglądała ona różowo... może to poprostu kwestia egzemplarza - jak trafiłeś na dobry, to spox. jakie max fsb z niej wyciągnąłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporo ludzi je chwali, ale jeżeli chodzi o awaryjonść, to w przypadku tego wypustu nie wyglądała ona różowo... może to poprostu kwestia egzemplarza - jak trafiłeś na dobry, to spox. jakie max fsb z niej wyciągnąłeś?

Na razie jade 10x220, w moim przypadku ograniczeniem bedą pamiątki Kingstony :( ale zdaje sobie sparwe, że większe fsb wyciągnął bym z Abita ale będe walczył :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko będzie... trzeba by mieć 2 takie mobo naraz i je dokładnie obejrzeć, a żeby wyciągnąć wnioski z oglądu, to jeszcze długa droga... nie wiem, czy ktoś prowadził takie porównania... wizualne (budowa przetwornicy zasilającej proca itp.) i wydajnościowe (podatnością na wyciskanie wysokiego fsb włącznie). kiedyś był topic o tej mobo, gdzie ludzie właśnie porównywali różne jej wersje... zobacz tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...