Skocz do zawartości
fiskomp

Leadetek GF5900XT tragedia z instalacją - big help :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam już dość, po prostu idzie się pochlastać, wczoraj przyszła oczekiwana grafika Leadetek GF5900XT, pomyślałem no nareszcie będę miał niezły sprzęt na pokładzie, ale człowiek jest naiwny :(

Konfig:

A1700+@2200+ (166*11)

2*256 MB Kingston (400) cl2.5 (synchronicznie do proca na 333.

Epox 8KRAI

Audigy 1

Samsung 80-tka

DVD i CD-RW

Zasiłka Chieftec 360W

No i ta grafika.

System to Win98se i zaczyna się bal.

Jako że miałem poprzednio Radka, to zrobiłem formacik partycji systemowej, zaczynam instalację, sys, łatka do via (4in1), stery do grafiki, Dx9.0b, myślę sprawdzimy jak to działa (reszty bebechów nie instalowałem).

Przy instalacji z płyty wszystko niby ok, koniec, restart. Chcę zapuścić jakieś demko obsługujące dx9 (Dawn, Vulcano) - KICHA wywala zaraz na początku (błąd i program zostanie zamknięty). No to ładnie kicha na max'a.

Program diagnostyczny dx9 (kurczę co jest, przy testowaniu 3d, sześciany z logo DirectX pomykają aż miło). Pewnie coś z instalką popieprzyłem. Ponowny format i myślę dla pewności zainstaluję sysa z wszystkim oprócz grafy zrobię obraz ghosta i nie będę się mordował za każdym razem. Jak pomyślałem tak zrobiłem, zainstalowałem wszystkie sterowniki do wszystkich urządzeń oprócz grafiki i zrobiłem obraz.

No to teraz myślę, może zainstaluję ForceWare pod W98se, oleję stery z płyty, zainstalowałem, test Direct'a znowu wszystko się kręci, instalacja w/w dem, kufa znowu się wywala, no dobra a jak tam znienawidzony/ukochany przez wszystkich 3DMark2003, instalacja, odpał i co ??

Ano pięknie przeszedł, wynik 4456pkt.'

No to sru 3DMark2001se z łatką, coby na dx9 poszedł, instalacja, odpał i co ??

Ano się zawiesił na lobby high.

Powiem wam, że mi ręce opadają, siedziałem do 2:30 dzisiaj i za nic nie mogę zmusić tą grafikę do współpracy. Jeżeli grafa byłaby uwalona, to myślę że w ogóle nic by nie ruszyło.

Poradźcie coś bo jestem w czarnej rozpaczy, co ew. spróbować, myślę nawet o zainstalowaniu XP'ka na chwilę, żeby zobaczyć czy pod tym sysem też będzie taki dym.

Gorzej, że akurat z tym Windowsem nie miałem absolutnie nic doczynienia i nawet nie wiem jak się zabrać za jego instalację.

jeżeli możecie PROSZĘ poradźcie coś. Co może być nie tak, parę razy przy próbie odpalenia tych dem nvidii wyrzuciło mi błędy ddhelp.dll, kernell, explorer. Sam już nie wiem co o tym myśleć.

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...