Skocz do zawartości
s0n1c

Jak programowo podglosnic dzwiek w filmie?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie czy ktos wie jak? Szukalem na forum to nic specjalnego nie znalazlem, a po wiekszym sprecyzowaniu zapytania to sie szukajka p...suje.

Probowalem cos w filtrach ffdshow --> chyba opcja master volumne dalem na 300% ale nic nie dzialalo moze jeszcze czegos nie zaznaczylem?

Z gory thx za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak dobrze się znasz na edycji filmów, czy kiedykolwiek ripowałeś film i takie sprawy ale jakby się uparł to jest to moźliwe. Musiałbyś oddzielić dzwięk od filmu i samą ścieżke dziękową (o ile jest to mp3 bo jak AC3 to ta medoda nie zadziała) i podgłosić ją przy uzyciu programu MP3Gain.

Zna ktoś lepszy pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej chodzi mi o jakies ustawienia w kodekach, filmu nie bede przerabial bo nie mam doswiadczenia a nie chce zepsuc :)

Jak juz pisalem jest chyba taka opcja w ffdshow

Audio filter configuration i zaklatka Volume i jest opcja master volume nawet do 300% tylko nie wiem co trzeba zrobic zeby to zadzialalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ffdshow ( pewnie nie zaznaczyles mp3 zeby dekodowal ) .

To samo masz w nowym ac3 filter ( a konkretnie opcja Gain albo DRC ) .

Pozatym na dobrych sterownikach mozna zwiekszyc poziom glosnosci programowo .

Tyle ze mysle ze z ac3 filter bedzie najlepiej :) ( tlyko mowa o najnowszym ktory dekoduje mp3 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi