adi_k Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Ktoś już testował nowe katalizatory?? Poprawiają wydajność w doomie?? Jak ktoś przetestuje to prosze o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 z tego co mowial ludzie na forum to raczej nic nie zmienia - roznice minimalne w stasunku do 4.8beta. A szkoda - bo czekam na jakies lepsze stery przed graniem w dooma, bo z tego co pisza, to na 8500 nie za fajnie narazie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 z tego co mowial ludzie na forum to raczej nic nie zmienia - roznice minimalne w stasunku do 4.8beta. A szkoda - bo czekam na jakies lepsze stery przed graniem w dooma, bo z tego co pisza, to na 8500 nie za fajnie narazie chodzi. I myslisz, ze stery cos zauwazalnie zmienia dla kart 8500 :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 A czemu nie - jak maja podobna caly sterownik opengl przepisac. Pozatym wystarczy ze drivery chodziez troche zniweluja optymalizacje pod nv. Skoro na 4200 da sie podobna grac w 1024 na ultra high(:wink:), na na 8500 powinno sie dac grac spokojnie w 640 low (4200 nie jest jakos duzo wydajniejszy 20-30% max (i to pewnie w proywach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 U mnie poprawily, radek 9000 z 4 fps do 18 fps (przy wysokiej wydajnosci w sterach i 640x480 low w doomie)/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 eeee.. to nizly pezyrost wydajnosc... 450% :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 A czemu nie - jak maja podobna caly sterownik opengl przepisac. Pozatym wystarczy ze drivery chodziez troche zniweluja optymalizacje pod nv. Skoro na 4200 da sie podobna grac w 1024 na ultra high(:wink:), na na 8500 powinno sie dac grac spokojnie w 640 low (4200 nie jest jakos duzo wydajniejszy 20-30% max (i to pewnie w proywach) hehe..nie mów mi że wierzysz w ten ultrahigh na Gf4 TI :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 wierzyc wierze, ale ten ":wink:" tez tam bez powodów nie byl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Mi w konfigu jak poniżej pogorszyły wydzjność więc wróciłem do 4.8 PS Gram na High w rozdziałce 1024/768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zainstalowałem je wlasnie ale jeszcze nie grałem na nich...zrobiłem tylko testy w timedemo i wyniki troche lepsze niż na Cat.4.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a gdzi sa te castale to przetestuje na r 9550 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a gdzi sa te castale to przetestuje na r 9550 ;] a choćby tutaj http://www.nvision.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ciekawe, ze u mnie przy tych nowych catalystach spadly fpsy o ok. 5. w stosunku do omeg 4.7. Oczywiscie przy identycznych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Rzeczywiscie BARDZO to ciekawe... Qrde - nie jest powiedziane, ze w kazdej konfiguracji te stery beda dzialac lepiej... Nie wiadomo jak instalowales te stery, 3 odinstalowales poprzednie itp. itd. Masz do wyboru wiele wersji sterow - chcesz miec najwydajniejsze na twoim kompie to testuj wszystkie po kolei :idea: i nie dziw sie, ze u kogos sa faktycznie szybsze a u ciebie lipa :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Stery oczywiscie odinstalowalem uzywajac rowniez driver cleaner'a (zrobilem to w sumie 3 razy bo nie wiedzielem czy dobrze robie :D ). Zarowno na catalystach 4.8 i 4.9 wydajnosc spadla wzgledem omeg tak jak mowilem z 34 do 29 klatek przy tych samych ustawieniach. Widac to bylo podczas robienia timedema "golym okiem". Nie mam pojecia co bylo tego przyczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...