Pietrek39 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Byłem zdecydowany na Tagana 380 ale jak zadzwoniłem do "ANGELI" to polecił mi TOPOWERA i mi zamieszał w głowie.Bo niby Tagana robi TOPOWER i jest on uboższą wersją TOPOWERA.Proszę doradźcie mi !!!!!! :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Tagan i toppower wychądzą z tej samej fabryki jednak lepszym wyborem będzie Toppower bo ma więcej A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 tak też myślę o tym "A" ale wtyczki mają trochę różne(może to do niczego nie potrzebne)no i Topowera jakoś nikt za bardzo nie zna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Bo Toppowera nikt nie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Misiu-a powiedz w jakim kraju to produkują i czy bebechy mają te same? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Wiesz powiem ci że niewiem gdzie to produkują ale słyszałem że tagany są tańczymi odpowiednikami toppowera i teoretycznie toppower jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Mam Topowera tylko starszy model 420Watowy. Te zasilacze poprostu wymiataja, choc u nas sa malo znane. Jesli w tych nowych nic nie spieprzyli a raczej tak jest to nie zastanawiaj sie tylko bierz Topowera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior21 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zdecydowanie nie polecam Tagana. Zakupilem w Angeli model Tagan 480...i co sie okazuje ...dostalem zasilacz, ktory po podpieciu u mojego kolegi wybijal bezpieczniki w listwie a u mnie korki w calym domu. Tagan to bardzo porzadna firma, ale te zasilacze wcale nie sa takie ciche jak pisze w opisie....odeslalem zasilacz , przyslali mi nowy TAgan a co najlepsze to to, ze nastepny model mial uszkodzony jeden z wentylatorow, o cos ocieral ...jest mnostwo felernych modeli Tagana ..pomysl nad Huntkey-em albo Neotec-kiem ...slyszalem duzo dobrego na temat tych zasilaczy. Pozdro @ll :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zdecydowanie nie polecam Tagana. Zakupilem w Angeli model Tagan 480...i co sie okazuje ...dostalem zasilacz, ktory po podpieciu u mojego kolegi wybijal bezpieczniki w listwie a u mnie korki w calym domu. Tagan to bardzo porzadna firma, ale te zasilacze wcale nie sa takie ciche jak pisze w opisie....odeslalem zasilacz , przyslali mi nowy TAgan a co najlepsze to to, ze nastepny model mial uszkodzony jeden z wentylatorow, o cos ocieral ...jest mnostwo felernych modeli Tagana ..pomysl nad Huntkey-em albo Neotec-kiem ...slyszalem duzo dobrego na temat tych zasilaczy. Pozdro @ll :D A widziales je w srodku. Puste jak diabli, radiatory niewiele wiekrze niz w Cadegenach. Nie widzialem jeszcze zadnego testu tych zasilaczy na naprawde podkreconych kompach. Ciekawe czy wtedy tez by byly takie dobre i tak dobrze trzymaly napiecia. Ja u siebie na procku XP1700@11x200Mhz, 2 dyskach,3 napedach i masie wentyli mam w stresie 3,3v-3,39; 5v-5,08 i 12v-12,35 i to wszystko mierzone cyfrowym miernikiem. Ciekawe co by na to powiedzial Neotec :) i ile on wazy bo moj Topower ponad 3kg;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ja kiedy mialem topowera 235W z gf4Ti Pentium 2 333@500 barakuda 4 wypalara i cd to w 3d byly zawiechy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zdecydowanie nie polecam Tagana. Zakupilem w Angeli model Tagan 480...i co sie okazuje ...dostalem zasilacz, ktory po podpieciu u mojego kolegi wybijal bezpieczniki w listwie a u mnie korki w calym domu. Tagan to bardzo porzadna firma, ale te zasilacze wcale nie sa takie ciche jak pisze w opisie....odeslalem zasilacz , przyslali mi nowy TAgan a co najlepsze to to, ze nastepny model mial uszkodzony jeden z wentylatorow, o cos ocieral ...jest mnostwo felernych modeli Tagana ..pomysl nad Huntkey-em albo Neotec-kiem ...slyszalem duzo dobrego na temat tych zasilaczy. Pozdro @ll :D Ja mam Tagana 380W i narazie nic się z nim złego nie dzieje, wszystko jest OK. Do jego pracy nie mam żadnych zastrzeżeń (nie mam żadnego cykania), na stabilność też nie narzekam. Co do ciszy to głośne napewno nie są. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Hopkins Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zdecydowanie nie polecam Tagana. Zakupilem w Angeli model Tagan 480...i co sie okazuje ...dostalem zasilacz, ktory po podpieciu u mojego kolegi wybijal bezpieczniki w listwie a u mnie korki w calym domu. Tagan to bardzo porzadna firma, ale te zasilacze wcale nie sa takie ciche jak pisze w opisie....odeslalem zasilacz , przyslali mi nowy TAgan a co najlepsze to to, ze nastepny model mial uszkodzony jeden z wentylatorow, o cos ocieral ...jest mnostwo felernych modeli Tagana ..pomysl nad Huntkey-em albo Neotec-kiem ...slyszalem duzo dobrego na temat tych zasilaczy. Pozdro @ll :D A widziales je w srodku. Puste jak diabli, radiatory niewiele wiekrze niz w Cadegenach. Nie widzialem jeszcze zadnego testu tych zasilaczy na naprawde podkreconych kompach. Ciekawe czy wtedy tez by byly takie dobre i tak dobrze trzymaly napiecia. Ja u siebie na procku XP1700@11x200Mhz, 2 dyskach,3 napedach i masie wentyli mam w stresie 3,3v-3,39; 5v-5,08 i 12v-12,35 i to wszystko mierzone cyfrowym miernikiem. Ciekawe co by na to powiedzial Neotec :) i ile on wazy bo moj Topower ponad 3kg;) U mnie na AMD 2500+ M @ 2600Mhz 1.85V + R9700 neoteczek v4200 sprawdzał się bardzo dobrze ;) Napięcia: Stress: +3.3 - 3.34 +5 - 5.03 +12 - 12.18 Idle - 3.35 +5 - 5.07 +12V - 12.24 Jednym słowem przyzwoite zasilacze z długą gwarancją, w rozsądnej cenie. Przy typie chłodzenia jakie używa neotec duże radiatory są złym rozwiązaniem - tłumią przepływ powietrza, mam kompa włączonego nontoper i powietrze wydychane przez bestię jest chłodne, na temperatura na procu spadła mi o 3 stopnie po zmianie zasilacza 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ale zrs sie podniecil cos slabo u wasz ta propaganda przecierz to widac jak na dloni :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 I wsztstko jasne, byla moda na Chiefy, teraz jest na Neotec-ki :) ciekawe jakie beda nastepne :D moze zrobimy ankiete, albo nie bo zaraz mnie tu :wisielec: Pozdrowka dla wszystkich szczesliwych posiadaczy markowych zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 To jak jest z tym TOPOWER'em ??? Chce sobie sprawic 400W, seria P5 (w komputroniku sa dosc tanie). Bardzo mi sie podoba w nim wydajnosc energetyczna, ale jak jest z przeplywem powietrza?? Rzeczywiscie sie strasznie grzeje?? Zastanawialem sie jeszcze nad Chiefem 420, ale to jest juz troche stara konstrukcja (choc udana). NeoTec mi sie troche nie podoba ze wzgledu na swoje wnetrze... jakos trudno mu zaufac - tak jak pisze Gryzli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Właśnie zamówiłem NeoTec'a V4202 w 4max'ie, bo mieli promocje. Za 338zl razem z przesyłką firmą kurierska. Ale dojdzie pewnie dopiero w poniedzialek (a moze w sobote:) ). W kazdym razie napisze o wrazeniach jak juz go bede mial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek39 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 W końcu zdecydowałem się na TOPOWERA - jest debest-nic nie słyszę,bo jego po prostu nie można usłyszeć!!!!!!!!!,a kupiłem w Angeli-POLECAM -gwarancja 36 mc. i w każdej chwili ci wymienią nawet jak masz kaprys na TAGANA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 a mnie siezdaje, że w niektórych sklepach Topowery są w takich samych cenach albo nawt nizszych niz Tagany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 przykladowo w komputroniku jest od 317 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 przykladowo w komputroniku jest od 317 zl A wiesz kto jest dystrybutorem ToPowera w Polsce?? ANGELA. Więc Komputronik i tak musiał u nich kupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Dla mnie wybór jest oczywisty jeżeli masz kasę na topowera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 toppower - chcialem tagana ale kiedy w angeli sie pojawil toppower to juz wiem czego chce - i na razie na tym sie konczy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas911 Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 dem - napisz jak Ci się sprawuje ten NeoTec :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 A ja zakupiłem Tagana 380 i jestem w siódmym niebie. Doskonałe parametry, cichuteński jak myszka. Kapitalna rzecz. Sprzęt jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Tez sie nad taganem zastanawiałem, ale slyszałem, ze strasznie gotuja procka wiec kupilem neoteca - po kilku dniach pracy moge powiedziec o nim ciud miód i orzeszki :D Mam tylko teraz problem, bo slysze hdd :evil: Macie jakies dobre patenty na wyciszanie dysku? Bo mnie krew zalewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 One nie gotują procka. Najzwyczajnie przy słabych obudopwach wzrasta temperatura ponieważ w zasilaczach Tagan rzeczywiście działa kontrola obrotów wentyli. Czy standardowo kreca się tak że można liczyć obroty :D Jeżeli obudowa jest porzadna i przepływ powietrza jest odpowiedni to temperatura jest OK. Co do Neotec nie wypowiadam się bo ich nie znam ale wydaje mi się że na dzien dzisiejszy to dużo szumu robi Proline (bo to ich marka) i wiele wypowiedzi na różnych forach to dzieło ich pracowników w ramach reklamy (bo jak można chwalić cioś w czasie gdy tego jeszcze w sklepach nie było i nikt nie mógł ich kupić). Jak bedzie to pożyjemy zobaczymy, Huntkey' e (tez je sprzedawał Proline) też tak chwalone a teraz sa na wymarciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 LOL HuntKeye na wymarciu :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Jesli chodzi o ich sprzedaż to na pewno sa na wymarciu. Wystarczy spojrzeć na dostepny asortyment (aż dwa modele z czego najmocniejszy to 300 W). A jeszcze na wiosnę szumne zapowiedzi nowych modeli z podświetlanym wnętrzem, nowe moce etc. I co z tego wyszło? Kto wie czy za rok nie bedzie tego samego z NeoTec (bo to ten sam dystrybutor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Jak jest z głośnością tych "panów" z tematu ? Czy ktoś z Was miał możliwość bezpośredniej konfrontacji ? Zależy mi na tym bardziej cichym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Mam Tagana i uwierz mi że jest bezgłośny (przynajmnij u mnie). Może to dlatego że nigdy wentylatory nie przyśpieszyły na tyle bym je usłyszał. O wiele głośniejszy jest stary disk 20 GB i wentyl na karcie graficznej. Gdy odepnę ten dysk oraz zatrzymam wentyl na grafice to cisza taka że az uszy bolą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...