Heat Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Chcialem was prosic o rade :) Mianowicie chodzi o to , ze moje obecne chlodzenie GPU o ktorym pisalem tutaj za przeproszeniem wkur.. mnie juz calkowicie . Jest wydajne ale od paru dni mam zakane jedno ucho od halasu jaki ten bubel robi . I teraz moja prosba... Mam zamiar wywalic ten chlam z radka i wrzucic mu jakis blok na GPU... Aktualnie rozwazam zakup albo Abadona albo Atiry , ale jakos nie moge sie zdecydowac :/ Do wydania mam okolo 400zl Nie wiem jeszcze jaka pompke do tego dolozyc . Czy MJ1000 wystarczy ? Jako chlodnice wrzuce chyba cos z BlackIce bo mniej wiecej wymiarami powinny pasowac do mojej budy PS. jesli macie jakies lepsze pomysly to prosze piszcie . Chodzi mi glownie o max wydajnosc bo z cisza i tak bedzie lepiej . Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 A powiem Ci tak... spadaj ;P Milion tego typu postów było.. poszukaj... albo napisz list do przyjaciółki... może ona Ci pomoże ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 9. Powstrzymywać się od zamieszczania postów nic niewnoszących do dyskusji, np. o treści "lol", "zgadzam się w pełni z przedmówcą", oraz postów będących wyłącznie powtórzeniem informacji podanych już w wątku przez innego uczestnika forum. Niedozwolone jest umieszczanie postów o treści "Było!", "Szukaj!" bez podania pytającemu dokładniejszych wskazówek (np. linka do tematu, w którym dane zagadnienie było omawiane, lub haseł pomocnych przy korzystaniu z wyszukiwarki forum/internetowej). 8. Powstrzymywać się od nadmiernego wyrażania dezaprobaty z powodu tematu wątku, poziomu czyjeś wypowiedzi etc. Jeżeli uważasz, że czyjś post narusza regulamin lub prowokuje do tego innych, proponujemy zgłosić go administratorowi/moderatorowi Wiec jak juz masz cos napisac to popieraj to jakims argumentem ok ? ;) Tyle razy to bylo , wiec pomoz koledze i podaj jakis link , poza tym mi dokladnie chodzi o porownanie Atira vs Abadon i ewentualnie czy ta pompka sie do tego nada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 1. Unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy: a) użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty. B) zapoznać się z listą tematów w dziale "FAQ" (frequently asked questions = często zadawane pytania). c) poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (www.google.com, www.altavista.com). d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu. 2. Unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony. atira i abadon maja jednakowe dno roznia sie tylko topem , no abadon lite ma nieco inne denko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Machoni Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 A powiem Ci tak... spadaj ;P Milion tego typu postów było.. poszukaj... albo napisz list do przyjaciółki... może ona Ci pomorze ;-) A to ta przyjaciolka jest z Pomorza ?? Bo jesli Ci chodzilo o pomoc... to to sie inaczej pisze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Atira i Abadon są bardzo podobne i pewnie mają też podobną wydajność. Kup to co tańsze. MJ1000 spokojnie poradzi sobie z każdym. Jak chcesz kupić BIP to w prolinie mają teraz najtaniej. Test Abadon'ów: http://www.watercooling.com.pl/index.php?o...d=184&Itemid=26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 o od tych abadonów i aitry dużo odstaję proxima (i reszta z bloki.pl)??? oczywiście wydajnościowo :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 HeatFighter: Tak samo mi sie nie chce argumentować jak tobie szukać. Jak Kuba Bogu tak Bolek i Lolek ;-) Machoni: 30st. na zewnątrz a Ty sie czepiasz ;-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Ja na karcie R9800pro używam bloku RedEasy http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=redeasy wraz z tą zapinką: http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=153 Sprawdza się bardzo dobrze, jedynie na początku było trochę roboty z montażem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...