Skocz do zawartości
Heat

Bloczek na GPU pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem was prosic o rade :)

Mianowicie chodzi o to , ze moje obecne chlodzenie GPU o ktorym pisalem tutaj za przeproszeniem wkur.. mnie juz calkowicie . Jest wydajne ale od paru dni mam zakane jedno ucho od halasu jaki ten bubel robi .

I teraz moja prosba... Mam zamiar wywalic ten chlam z radka i wrzucic mu jakis blok na GPU... Aktualnie rozwazam zakup albo Abadona albo Atiry , ale jakos nie moge sie zdecydowac :/

Do wydania mam okolo 400zl Nie wiem jeszcze jaka pompke do tego dolozyc . Czy MJ1000 wystarczy ? Jako chlodnice wrzuce chyba cos z BlackIce bo mniej wiecej wymiarami powinny pasowac do mojej budy

PS. jesli macie jakies lepsze pomysly to prosze piszcie . Chodzi mi glownie o max wydajnosc bo z cisza i tak bedzie lepiej . Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9. Powstrzymywać się od zamieszczania postów nic niewnoszących do dyskusji, np. o treści "lol", "zgadzam się w pełni z przedmówcą", oraz postów będących wyłącznie powtórzeniem informacji podanych już w wątku przez innego uczestnika forum. Niedozwolone jest umieszczanie postów o treści "Było!", "Szukaj!" bez podania pytającemu dokładniejszych wskazówek (np. linka do tematu, w którym dane zagadnienie było omawiane, lub haseł pomocnych przy korzystaniu z wyszukiwarki forum/internetowej).

8. Powstrzymywać się od nadmiernego wyrażania dezaprobaty z powodu tematu wątku, poziomu czyjeś wypowiedzi etc. Jeżeli uważasz, że czyjś post narusza regulamin lub prowokuje do tego innych, proponujemy zgłosić go administratorowi/moderatorowi

Wiec jak juz masz cos napisac to popieraj to jakims argumentem ok ? ;)

Tyle razy to bylo , wiec pomoz koledze i podaj jakis link , poza tym mi dokladnie chodzi o porownanie Atira vs Abadon i ewentualnie czy ta pompka sie do tego nada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy:

a) użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty.

B) zapoznać się z listą tematów w dziale "FAQ" (frequently asked questions = często zadawane pytania).

c) poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (www.google.com, www.altavista.com).

d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu.

2. Unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

atira i abadon maja jednakowe dno roznia sie tylko topem , no abadon lite ma nieco inne denko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiem Ci tak... spadaj ;P

Milion tego typu postów było.. poszukaj... albo napisz list do przyjaciółki... może ona Ci pomorze ;-)

A to ta przyjaciolka jest z Pomorza ?? Bo jesli Ci chodzilo o pomoc... to to sie inaczej pisze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atira i Abadon są bardzo podobne i pewnie mają też podobną wydajność. Kup to co tańsze.

MJ1000 spokojnie poradzi sobie z każdym.

Jak chcesz kupić BIP to w prolinie mają teraz najtaniej.

Test Abadon'ów:

http://www.watercooling.com.pl/index.php?o...d=184&Itemid=26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi