Skocz do zawartości
XRLEO

Jaka temperatura na ST340016A

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa dyski - jeden nad drugim z jakimis 1,5cm przerwy miedzy nimi - oba chlodzone wiatraczkiem 80mm @5V.

Moja Barka ST340016A wlasnie teraz ma 33stC a Maxtor DM +( 34stC ( wskazania wg MBM).

Wylaczenie wiatraka powoduje znaczny wzrost temperatury dyskow - nawet do okolo 55 stC po kilku(nastu) godzinach wlaczonego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ST31320026A, 120GB 8MB 7200 i mam w stresie max 52C.  To chyba dobrze. 8)

52?? ja bym sie bał trzymać tam jakies wartościowe dla mnie dane czy chociazby zbiory mp3 i filmow...moj ma w stressie 40max a gdy zamkne bude 35....kiedys go prazyłem to po 1h katowania nortonem antivirus mial 47C 8O :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź Everestem. Na Aidzie nie ma odczytu temp. dysku. 8)

Komp juz chodzi 13 godz. i mam temp. dysku 47. A jak żem kopiował z dysku na dysk kumpla 30GB plików to była 50. Kupie 2 wentyle do obudowy i po problemie. 8)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ST31320026A, 120GB 8MB 7200 i mam w stresie max 52C.  To chyba dobrze. 8)

Nie za bardzo - mam 49 C przy dwoch Barkach 7200 podpietych na tej samej stacji dokujacej (buda Enlight)- wiec jedna powinna grzac sie znacznie mniej 45 C max, ale to oczywiscie kwestia rowniez jak wentylowana jest buda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi