Skocz do zawartości
Moog

GAINWARD PowerPack!Ultra/2100 GS VS Winfast GF6800 128MB

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie nie moge się zdecydować którą wybrać . Różnica w cenie 100 zł na niekorzyść Gainwarda .

Lecz + Gainwardowi za 3 letnią gwar door 2 door . Pomóżcie .

Ja gdybym miał możliwość ponownego wyboru to nie zmieniłbym swojej decyzji- Leadtek. Ma on zarąbiście ciche chłodzenie, które ma jeszcze także znaczny zapas mocy na podkręcanie. Gainward też nie jest zły, ale ja bym swojego wyboru już nie zmienił. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko - ale jak widzisz mój procek nie jest za mocny i nie będzie jej wykorzystywał w pełni :]- tak jak nie robi tego jużna radku 9800 PRO na XT - zapytacie czemu zmieniam - radka kupiłem 2 dni temu a mam możliwość wymiany za dopłatą :D

a jaki to sklep ? PCP ? Czekamy na foty i krótką recke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam u siebie na WinFascie 8700 pkt w 03, ale ja mam 2.8C :wink:

i tak nie wiele lepszy od athlonków hehe ;]

Sory......., ale tu jest forum o kartach graficznych, i mieliśmy gadać o GF 6800 to może nie wypowiadajmy wojny na temat INTEL VS AMD, a tak na marginesie to ja go jeszcze nie podkręcałem, więc o tym to na innym forum. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka - kupiłem i powiem na szybkiego tyle - tryb save ~8000pkt , tryb enchanced ~8800pkt, chłodzenie b.ciche - wg mnie wyciągnąłbym więcej ale procek mnie trzyma - niedługo zmieniam go na bartona-M 2500+

Przy zakładaniu tej karty miałem 1 problem a mianowicie musiałem zciągnąć radiator z chipsetu na płycie głównej :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka - kupiłem i powiem na szybkiego tyle - tryb save ~8000pkt , tryb enchanced ~8800pkt, chłodzenie b.ciche - wg mnie wyciągnąłbym więcej ale procek mnie trzyma - niedługo zmieniam go na bartona-M 2500+

Przy zakładaniu tej karty miałem 1 problem a mianowicie musiałem zciągnąć radiator z chipsetu na płycie głównej :/

ciesz sie ze ramu nie musiałes wyjmować :)....teraz czekamy na wyniki timedemo1 w doomiku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!

W przyszłym tygodniu (jeśli wszystko ładnie pójdzie,na co wskazują znaki na niebie i ziemi :D ) kupuję 6800 (nie GT i nie Ultra). Zastanawiam się właśnie nad Gainward'em, przy czym o ile jego osiągi znam (w trybie Enhanced i nominalnym), o tyle jest sprawa,o której pojęcia nie mam,a mianowicie hałas wydobywający się z wiatraczka. Czytałem wyżej,że ktoś stwierdził,że to rozwiązanie jest ciche. Niemniej jednak mam dużą prośbę o jakieś bardziej konkretne określenie poziomu hałasu (kompa mam nastawionego na ciszę i tak właściwie jedyne,co w nim słyszę,to pracujące łożyska dysku twardego - WDC niestety). Wiem,że ciężko jest coś takiego opisać,w związku z tym mam rozwinięcie mojego pytanka: czy ktoś (oczywiście osoba,która miała styczność) mógłby porównać wydawany hałasik do np.pracującego dysku twardego? (bądź,jeśli ktoś ma, do najtańszego wentyla powiedzmy 92mm pracującego na 5-7V)

Z góry bardzo dziękuję za ewentualne odpowiedzi :)

Pozdrawiam

PS. Jakie max O/C osiągnęliście na tych kartach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super,świetnie,ale ja pytałem o karty GAINWARD'a - one mają inaczej rozwiązane chłodzenie. No nic,następnym razem po prostu prosiłbym o wnikliwsze czytanie :)

Pozdrawiam i czekam na dalsze (tym razem już zawierające odpowiedzi na moje pytania) komentarze :)

update

I jeszcze jedna sprawa: czy ktoś próbował wgrać BIOS'a od wyższego modelu? (słyszałem,że to nic nie daje,no ale może jednak komuś dało np.lepsze możliwości o/c...?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[OT]

Kosiarz ==> do mnie idzie winfast 6800 GT - ciekawe, czy będzie miał równie ciche chłodzenie jak Twój - różnią się grubością...

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-122-193&depa=1

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-122-195&depa=1 (fotki po lewej)

zdecydowałem się na GT leadteka ponieważ ponoć można na firmowym chłodzeniu puścić go na ultra !

p.s. byłem fanboyem ATi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi