BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Witam, zamierzam sprzedać na allegro moją grzałeczkę 8) . Dodaję, że obecnie mogę puścić ją na 2100+ stable czyli 173x10. Wokół jądra zrobione jest zabezpieczenie w postaci pierścienia mojego pomysłu złożonego z poxiliny zmieszanej z pastą silikonową. :idea: Owo zabezpieczenie umożliwia zakładanie coolerów i bloczków o dowolnej sile nacisku bez obawy, że jądro się ukruszy. :!: Dzięki temu również sztucznie została zwiększona powierzchnia oddawania ciepła prze jądro. :!: Detale w podpisie. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 to chyba nie dzial wycena. wystaw na allegro to sie dowiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ... Wokół jądra zrobione jest zabezpieczenie w postaci pierścienia mojego pomysłu złożonego z poxiliny zmieszanej z pastą silikonową. :idea: Owo zabezpieczenie umożliwia zakładanie coolerów i bloczków o dowolnej sile nacisku bez obawy, że jądro się ukruszy. :!: Dzięki temu również sztucznie została zwiększona powierzchnia oddawania ciepła prze jądro. :!: Detale w podpisie. Pozdrawiam. Procka na Allegro i daj jakieś foty tego pierścienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Fotki postaram się zrobić w weekend jak dorwę cyfraka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Wszystko było by pięknie gdyby to nie był palomino ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ~ 150 zł ? tak bym dal nie wiecej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 dokładnie 150-160zł chyba że ten twój pierścień zrobi piorunujące wrażenie - a jakiego nowego procka kupujesz !?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 To zależy ile kasy będzie. Za to co dostanę może wyrwę jakiegoś applebreada i sooooooooooolidnie wykręcę. Tak myślę, że do 2400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Durnoki są świetne - ta wymiana serio ci się opłaci ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Eeeee za taką padake to bedzie ciezko 150 wyrwać. No chyba ,ze dobrze pokombinujesz bo jak wiadomo ludzie łykają czesto coś co jest oczywiste a wystarczy jak im sie to na talerzu poda. Sam czesto handluje na allego wiec polecam ci tytuł aukcji coś w stylu "idealne rozwiącanie dla starszych płyt" itp. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Tydzień temu kumpel któremu składałem kompa załatwił sobie A2000+ za 140 zł. I nie było to Palomino. Niestety ciezko bedzie sprzedac 1500+ za 150zł. Nowy w sklepie D1600 mozna kupic za 180zł, kręci się jak wściekły, wydajność większa i gwara. Pierścień który masz dla mnie byłby zniechęceniem, jakby nie wyglądał. Palomino ma większe jadro i trudniej je ukruszyc niż 0,13 mikrometra więc po co to zabezpieczenie? Ale na Allegro cena bedzie większa bo zawsze znajdą się jakieś lolki. Pozdrawiam i życzę dobrej ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Konia i podkowe :D A na poważnie - góra 100zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Fotki proca z moim pierścieniem będą dziś wieczorem po 20.00 jak tylko Lisek wrzuci je na serwer. Gdyby ktoś chciał sobie taki zamówić to zapraszam na GIEŁDA/SPRZEDAM. Na fotce będzie pierścień rev1.0. Teraz jest to troszku lepiej dopracowane, bo kilka procków już tak zabezpieczyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Na prośbę BENITO wrzucam fotkę: http://members.lycos.co.uk/plis/cpu.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 troche dziwnie to wygląda, a wogóle nie zmniejsza to oddawania ciepła na radiatro/blok ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ja mam odczucie ze przez to bedzie duuuzo cieplej, ale sie moge mylic. A co niektorzy pomysla ze chciales w ten sposob ukryc ukruszenie rdzenia, ciezko go bedzie sprzedac.... ale na allegro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Wygląda dziwnie, ale jest skuteczne. Ponieważ materiał, z którego jest zrobiony odbiera i przekazuje ciepło z boków jądra, to ogólna zdolność oddawania ciepła przez jądro wzrasta. Gdybym posiadał lepszą żywicę to efekt byłby jeszcze lepszy. Pamiętajcie to jest rev 1.0 zawsze to mogę odrobinę wyrównać i wypolerować żeby ładniej wyglądało. Tomek21: Przecież to ma własnie służyć zabezpieczeniu przed ukruszeniem i ewentualnemu wypełnieniu powstałych ubytków. Procesorowi jest zimniej niż cieplej. Po tym zabiegu temperatura spadła o 2-3 stopnie. Miałem pytania czy ten pierścień nie jest wyższy niż rdzeń. Pierścień jest na tej samej wysokości, co rdzeń. Gwarantuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 fajna sprawa !!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...