Skocz do zawartości
BENITO

Ile byście dali za mój procek??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam sprzedać na allegro moją grzałeczkę 8) . Dodaję, że obecnie mogę puścić ją na 2100+ stable czyli 173x10.

Wokół jądra zrobione jest zabezpieczenie w postaci pierścienia mojego pomysłu złożonego z poxiliny zmieszanej z pastą silikonową. :idea:

Owo zabezpieczenie umożliwia zakładanie coolerów i bloczków o dowolnej sile nacisku bez obawy, że jądro się ukruszy. :!: Dzięki temu również sztucznie została zwiększona powierzchnia oddawania ciepła prze jądro. :!:

Detale w podpisie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Wokół jądra zrobione jest zabezpieczenie w postaci pierścienia mojego pomysłu złożonego z poxiliny zmieszanej z pastą silikonową. :idea: 

Owo zabezpieczenie umożliwia zakładanie coolerów i bloczków o dowolnej sile nacisku bez obawy, że jądro się ukruszy. :!:  Dzięki temu również sztucznie została zwiększona powierzchnia oddawania ciepła prze jądro. :!: 

Detale w podpisie.

Pozdrawiam.

Procka na Allegro i daj jakieś foty tego pierścienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeee za taką padake to bedzie ciezko 150 wyrwać. No chyba ,ze dobrze pokombinujesz bo jak wiadomo ludzie łykają czesto coś co jest oczywiste a wystarczy jak im sie to na talerzu poda. Sam czesto handluje na allego wiec polecam ci tytuł aukcji coś w stylu "idealne rozwiącanie dla starszych płyt" itp. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzień temu kumpel któremu składałem kompa załatwił sobie A2000+ za 140 zł. I nie było to Palomino.

Niestety ciezko bedzie sprzedac 1500+ za 150zł. Nowy w sklepie D1600 mozna kupic za 180zł, kręci się jak wściekły, wydajność większa i gwara.

Pierścień który masz dla mnie byłby zniechęceniem, jakby nie wyglądał. Palomino ma większe jadro i trudniej je ukruszyc niż 0,13 mikrometra więc po co to zabezpieczenie?

Ale na Allegro cena bedzie większa bo zawsze znajdą się jakieś lolki.

Pozdrawiam i życzę dobrej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki proca z moim pierścieniem będą dziś wieczorem po 20.00 jak tylko Lisek wrzuci je na serwer. Gdyby ktoś chciał sobie taki zamówić to zapraszam na GIEŁDA/SPRZEDAM.

Na fotce będzie pierścień rev1.0. Teraz jest to troszku lepiej dopracowane, bo kilka procków już tak zabezpieczyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda dziwnie, ale jest skuteczne. Ponieważ materiał, z którego jest zrobiony odbiera i przekazuje ciepło z boków jądra, to ogólna zdolność oddawania ciepła przez jądro wzrasta. Gdybym posiadał lepszą żywicę to efekt byłby jeszcze lepszy.

Pamiętajcie to jest rev 1.0 zawsze to mogę odrobinę wyrównać i wypolerować żeby ładniej wyglądało.

Tomek21: Przecież to ma własnie służyć zabezpieczeniu przed ukruszeniem i ewentualnemu wypełnieniu powstałych ubytków.

Procesorowi jest zimniej niż cieplej. Po tym zabiegu temperatura spadła o 2-3 stopnie.

Miałem pytania czy ten pierścień nie jest wyższy niż rdzeń. Pierścień jest na tej samej wysokości, co rdzeń. Gwarantuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...