Eraserhead Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 HP 3420 padla mi po raz pierwszy jeszcze przed wygasnieciem gwarancji. Oddalem do sklepu, a oni do serwisu HP, z ktorego dostalem nowa drukarke 3420 z nowymi tuszami. Powiedzieli mi wtedy, ze HP nie daje na to nowej gwarancji. Stara juz wygasla i jak na zlosc 2 miesiace po tym, wlasnie dzis popsulo sie cos. Przy probie drukowania wyskakuje komunikat "zacięcie papieru", dioda zaczyna migac i juz nie przestaje, nie moge jej wylaczyc (tylko po odlaczeniu zasilania). Problem w tym, ze zaden papier sie nie zacial (sprawdzalem tez otwierajac tylne drzwiczki). Gdy biore "anuluj" karetka z tuszem zaczyna jezdzic w lewo i w prawo parkujac na swoich miejscach i tak w kolko bez sensu. Wylacznik nic nie daje i dioda miga caly czas. Podajnik nie odbiera papieru. Gwarancja skonczyla sie wiec zanim pojade do sklepu chcialbym sie tutaj rozeznac w czym moze lezec problem. Z serwisu HP dostalem niby nowke ale w rowku obudowy i jak dzisiaj zauwazylem takze po prawej stronie tam gdzie parkuja tusze jest zabrudzenie od tuszu. Bylo ono juz wtedy gdy drukarke dostalem ale dzialala idealnie wiec nie mialem obiekcji. Moje tusze sa prawie pelne i niezabrudzone wiec w sklepie nie beda mogli zakwestionowac, ze to zabrudzenie jest moim dzielem. Pisze to wszystko po to zeby sie spytac czy w ten sposob mimo braku gwarancji niemoglbym zakwestionowac dzialania serwisu HP, ktora dostarczyl mi zamiast nowej wczesniej przez kogos uzywana i byc moze juz raz popsuta drukarke. Za wszelkie pomocne rady i wskazowki zarowno sprzetowe jak i "prawne" z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numen Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Z ta gwarancja to watpliwa sprawa-skonczyla sie i maja cie gdzies...Co do kontrolki to w srodku jest czujnik(podczerwien lub mechaniczny) przesledz sciezke papieru i spr czy sie nie przyciął(jesli mechan),jesli podczerw to spr czy nie jest przybrudzony.Jest tez opcja w ktorej cos Ci sie mechanicznie przycielo-sprubuj przekrecic rolki podajnika(tylko z wyczuciem:)).Jesli nie da sie to wysoce prawdopodobne ze zembatki sa skopane.Powodzenia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...