Skocz do zawartości
name_name

konwenter cieply/goracy

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie ... czy u was konwentery zasilania w katodach firmy COOLER MASTER AURORA bardzo sie nagrzewaja ...? bo u mnie przy 2 godzinnej pracy katody, konwenter jest bardzo cieply a nawet goracy ... co mam zrobic ? czy odlaczyc konwenter zeby sie nie spalil ? czy to w ogole moze spowodowac uszkodzenie katody (konwentera zasilania) ?

prosze o szybka odpowiedz /papa

:( :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przerażającej wiekszości urządzeń elektonicznych grzanie się jest oznaką że urządzenie pracuje... (grzeje się nawet żarówka :D) więc podejrzewam że tak ma być... choć nie zawsze producenci (raczej 'konstruktorzy' ) różnych urządzeń sprawdzają czy np ich inwerter grzeje się tak samo u Ciebie w domu przy temp otoczenia 300Kelwinów i na biegunie południowym gdzie koleś testował urządznie...

Ja mam sunbeama i troche.. dosyć ciepławy się robi... ale w mojej powiedzmy karierze elektronicznej juz się przyzwyczaiłem że nie wszystko co dla nas gorące musi się zepsuć (czytaj wzmacniacze mocy :D)... a pozatym co masz do stracenia :P... i tak musisz podpiąc inwerter i tak... hmm.. nowa tendencja.. chłodzienie inverterów :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi