Skocz do zawartości
kawal_elementu

1700+ na 2,2 ghz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam takie pytanie: Posiadam Epox 8RDA, Athlon XP 1700+, Modecom 350 GTF i narazie elixir 333, proc chodzi na 11x180 napięcie 1,6.

Jeżeli zamieniłbym Ram na jakies 400, to dało by się zrobić tak by chodził 11x200 ? czyli na 2200 Mhz :), czy na tym procku lub mobo jest to nie mozliwe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie smiga na 10x210 i na 1.6v czyli 2100MHz z 2200 pewnie wystarczy 1.625 albo 1.65v

ja mam rev 1.1 wiec najstarsza z mozliwych i definitywnie mowie ze takie ustawienie jest jak najbardziej mozliwe :]

potrzebny ci tylko jakis dobry cooler na procka + zalman na NB i cos na SB (np to co daja w standardzie na NB)

ja na sprzecie z podpisu dojechalem na 2550MHz stable ale wole znacznie to co mam z 1.6v a nie 2v :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok będe próbował ale ja mam wersje bez+ :) i to jakas stara chyba, a co do radiatorów to kupiłem cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28821196 i wlepiłem go na SB, a ten szary jest cały czas na NB, i wydaje mi się ze ten zalman jest za mały na NB, a tamten stary Szary chyba jest za duzy zeby go dać na SB, bo o coś tam zachacza, prawda to ? :),aa jak mialem fsb na 180 to ten szary z NB był bardzo ciepły cały, a ten z SB ledwo ciepły na dole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi poszedl na 11x200 1,85v ale niestety nie zawsze sie komp uruchamial i prime wywalal bledy

za to stabilnie chodzil na 12,5x166=2,1Ghz 1,75

a teraz mam tak jak w podpisie zeby pamieci byly na 400 chyba jest troche wydajniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...