Skocz do zawartości
roboty2

Ma ktoś może ten coolerek Gigabyte 3D Cooler Pro GH-PCU21VG

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem taki fajny cooler w komputroniku i zastanawiam się czy go ni kupić. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10948 MOże któś z was ma coś takiego i powie jak to się spisuje. Bo jeżeli tego nie kupię to zdecyduję się chyba na Pentagrama QC80 CU. Pomóżcie mi wybrać.

THX za rady.....POZDRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w nocy meczylem sie (czyt. testowalem) gigabyte 3d cooler pcu21-fd i musze powiedziec, ze jest to taki shit jakich malo. mocowalem go prawie 1,5h a nie byl to pierwszy cooler z jakmi mialem stycznosc. nei da sie go zamontowac z CS'em a bez sc'a dopiero przy ktorejs z kolei probie sie komp uruchomil. zapinka jest jakas dziwna, bo 0,5 mm przesuniecia w ktorakolwiek ze stron i juz cooler nie dotykal procka, nie bylo nawet sladu na spodzie. glosnosc jest sredia, tak mniej wicej jak zalman na 2k obrotow a wyniki sa zenujace, dam tylko czesc, a reszta bedzie jak pojawi sie recka na overclockers.pl

temp w pokoju 25-26st, buda otwarta, prock taktowany 1400@1.5V

sp97@5V

idle 34

stress 36

sp97@12V

idle 32

stress 33

gigabyte

idle 38

stress 42

zalman 5V

idle 37

stress 41

zalman 12v

idle 35

stress 38

im wyzsze taktowaie tym gorzej, na ustawieniach z podpisu powiesil sie w bootmagicku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że ten Gigabyte to coś fajnego ma te rurki heatpipe i ciekawy wygląd + ten regulator obrotów do obudowy, a ten QC90 CU jest o tyle lepszy bo tańszy tylko że ma schowany regulator w obudowie (chociaż budę i tak mam otwartą non-stop).

THX wszystkim ale czekam dalej na inne wypowiedzi. POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi