JazoN Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 mam taki problem: mam 2*256 Ram 3200 Kingstona DDR400 Ale podczas uruchamiania kompa pokazuje mi ~360mhz a przepustowość wynosi jedynie 2764mb/s, w Memory Timings jest ustawione na turbo (6-2-2-2) A w CPU FSB/DRAM ratio jest auto, do czego służy ta opcja? I jak na tej konkretnej płycie podnieść taktowanie Pamieci? A mam podkręconego bartka z 166*11 na 173*11 - może to coś ma wspólnego Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 To raczej zalezy od fsb, jezeli nie ustawiles proporcji odpowiedniej do przydzielania magistrali na ramy, sprawdz to koniecznie, jezeli masz ramy 400 mhz, masz dobre chlodzenie i porzadny zasilacz 300W+ sprobuj puscic bartka na 200 fsb synchronicznie z ramem, oczywiscie jezeli potrzebujesz ;) a jezeli nie to poprostu w soft menu sprawdz przydzial ( np 3/5 ) i tam po ustawiaj tak zeby dla ddr bylo 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaźmirz Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 heh a ja mam bartka 2500 BOX i kreci sie na 3200 bez wymiany chłodzenia, zero problemów heh a wszyscy mówili, ze ten chłodzenie co dają do tego boxa jest beznadziejne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JazoN Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 fakt, u mnie max to 186mhz, na fbs z powodu slabego zasilacza. Feel 30wat nie będe podkręcać pamięci asynchronicznie. Apropo, znalazłem (chyba) najlepse timingi dla tych kingstonów 7-3-2-2 Zapis w aidzie podskoczył z 970 do 1040 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...