THORGAL Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Jak to zrobic za pomoca power directora ? Mam Radeona 8500 vivo z video in i kamere cyfrowa JVC z wyjsciem przez malego jacka podlaczam do chincha video in w karcie i co dalej ? W programie podaje mi ze nie mam polaczenia z kamera ani innym sprzetem dlaczego ? Do tej pory nie bawilem sie w Video Capture i nie mam pojecia co i jak :( Pliss pomozcie w instrukcji sa tylko szczatkowe informacje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Jeśli posiadana przez Ciebie kamera jest cyfrowa, to powinna mieć wyjście DV Out (lub i-Link, różnie to producenci nazywają). Wtedy podłącza się ją do kontrolera FireWire i masz bezstratną transmisję filmów do kompa. Najtańszy kontroler (karta PCI) kupisz za około 100zł, w komplecie z nim powinien być kabelek do podłączenia kamery. Możesz również podłączyć kamerkę analogowo, wtedy sygnał należy brać z gniazka Video Out (cinch) w kamerze, lub S-Video, ale wtedy należy liczyć się z pogorszeniem jakości przechwytywanego obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Mam Radka7200Vivo i tez poczatkowo mialem klopoty z przechwytywaniem.Moja rada:Zainstaluj oryginalne oprogramowanie do przechwytywania ATI.Skonfigoruj karte[to przy pierwszym uruchomieniu programu przechwytujacego].Pozniej mazna juz uzywac programow innej firmy. ps.Zakladam,ze stery do przechwytywania WDM Rage Theater sa zainstalowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mam sygnal cyfrowy przez RS-232 i analogowy przez malego chincha Z kamery kabelek chinch/chinch do karty do kabelka in i co dalej ??? Zainstalowalem soft z plyty czyli Power Directora i nadal nic :( czy te stery do przechwytywania sa niezbedne bo moj znajomy podobno nic nie instalowal i sciaga obraz na spoko tylko samym softem i skad je sciagnac na stronie Ati znalazlem tylko PDF-a ;). Ja nie mam sily Pomozcie napiszcie cos lopatologicznie bo nigdy tego jeszcze nie robilem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...