Skocz do zawartości
Crosis, the Purger

Błąd kopiowania plików przy instalacji WinXP

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem znowu zrobić formacik :P No więc formacik, bootuję kompa z cdeka od xp, pliki się już kopiują... "błąd podczas kopiowania pliku shell32.dll, nie można skopiować pliku, nie jest oon obrazem systemu winxp, jesli instalujesz system z cd może oznaczać uszkodzenie cdeka (czy coś takiego)" ta sama sytuacja dla plików m.in explorer.exe. Próbowałem kilka razy instalować nic... zainstalowałem 98 na nim próbowałem xp... to samo... potem z 2 płytki (tym razem bez sp1 ;p) to samo :shock: Czy mozliwe jest, zeby padly naraz 2 plytki??

Btw jak dam na "ignoruj" podczas kopiowania tych plikow to owszem winda sie zainstaluje, wszystko wyglada ladnie pieknie, ale nie moge zainstalowac chociazby directxa :shock:

Upraszam o szybka pomoc, bo na 98 i ME sie juz nie da pracowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź, czy płyta instalacyjna i CD-ROM są OK.

Czasami złośliwość rzeczy martwych jest naprawdę wkurzająca.

Ja bym też poodkręcał wszystko co kręciłeś. Czasami jest tak, że system po zainstalowaniu działa OK, ale sama instalka na kręconym kompie nie chce iść za chińskiego boga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jednak obstawial ram, moj znajomy mial identyczny problem. potem okazalo sie, ze ram robil bledy (nie pamietam dokladnie, ale wygladalo to m.in. tak, ze nie zgadzal sie np crc pliku przy kopiowaniu z plyty na dysk - innymi slowy dlugosci plikow byly rozne). mial 2 moduly po 128 megsow, jak jeden wywalil, wszystko znow gadalo.

pozdr!

s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi