Skocz do zawartości
djjaku

Projekt Virtual City - kto chętny ?

Czy taki projekt wypali?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy taki projekt wypali?

• Nie
      16
    • Tak
      29

Rekomendowane odpowiedzi

ehh.. wielkości budynków poznacie w poniedziałek jak makieta miasta będzie gotowa ( powinno się udać do tego dnia ją zbudować ). pomysł z domem publicznym powinien przejść, ale pamiętajcie że chodzi nam głównie o małe domki jednorodzinne... w centrum miasta bedzie stała jeszcze policja, szpital, straż pożarna i szkoła.. i może ratusz... na głowie każdego z was będzię rozbudowa własnego domu, upiększanie go a także tworzenie elementów upiększających nasze przecudowne miasto.. tutaj podaje linka z miastem na którym po części chemy się wzorować ( ale nie za bardzo ) http://www.x-panded.com/pixeldam/pixeldam.asp?h=6 pozdrawiam...

ubdate

polecam --------> http://pix.art.pl/galeria.php?dzial=1

http://pix.art.pl/artykuly.php?go=3

znajdziecie tu wszystko co potrzebne na początek

a tu cos pięknego :)

http://home.earthlink.net/~marktroup/vlink...tcom/vlink.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no na takie cos sie nie zgadzam.. nie ma wycinania czy kopiowania. Każdy ma zbudować od podstaw swój dom. Zawsze mozna sie wzorować ale stworzyć samemu. To o to wlasnie w tym chodzi. Na pczątku może być lepianka a dopiero później willa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc tak... PRZEPRASZAMY ale premiera zostanie przesunięta o kilka ( w najgorszym wypadku ) kilkanaście dni.. a powodem tego jest to, iż obaliliśmy wcześniejszy projekt makiety miasta ponieważ wydał się nam zbyt prosty i banalny... pracujemy teraz nad nowym.. a chodzi głownie o to aby poźniej nie wykonywać tego samego dwa razy.. każdy wie że normalną sprawą będą częste ubdate'y domof więc chcemy to zrobić tak, aby nie zajmowało to duuuużo czasu.. pozdrawiam.. juszz niedługo każdy dostanie wymiary na dom a także przykładowy model ... pozdrawiam BUDOWNICZY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też chciałbym się dołączyć. Możecie dać jden link do waszej strony? Bo daliscie tyle linków ze nie wiadomo kótry wasz. Te misto na wzór bardzo mi sie spodobało (ale było po angielsku wieę nie mogłem sie połapać). I są jeszce inne takie polskie serwisy?? Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też chciałbym się dołączyć. Możecie dać jden link do waszej strony? Bo daliscie tyle linków ze nie wiadomo kótry wasz. Te misto na wzór bardzo mi sie spodobało (ale było po angielsku wieę nie mogłem sie połapać). I są jeszce inne takie polskie serwisy?? Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

linka do strony nie ma narazie bo zajęliśmy się od nowa makietą... która niebawem powinna być gotowa.. zrobmy może tak.. kto chce naprawde wykupic sobie miejsce w naszym mieście niech wyśle mejla na adres greenpoem@wp.pl ze swoim nickiem i najlepiej nr. gg.. a dalej to już poleci.. niebawem każdy na mejla dostanie rozmiar terenu budowlanego i przykładowy budynek.. pozdrawia BUDOWNICZY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja to ujme tak - nie chce byc chamski albo co ale w sumie to ja wymyslilem ten projekt razem z Miśkiem a z tego co widze to GreeN_DG czuje sie jakby to byl jego :/ no ale nic na razie n/c

wcale się tak nie czuje :!: każdy chyba wie czyj jest ten projekt...ehh.. a skoro tak myślisz..to nie wiem..porostu mam zapał.. ( jeśli tak to można nazwać )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra od środy/czwartku ruszamy i nie ma przebacz, dzisiaj bedzie makieta umieszczona i klocek przykladowy na ktorym bedziecie budowac swoje chatynki

zgłoszenia pisać na gg 4764989 / djjaku1@wp.pl (no co ty green tyle pracy juz zrobiles i jeszcze bedziesz robil jako moja sekretarka :* )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgłoszenia pisać na gg 4764989 / djjaku1@wp.pl (no co ty green tyle pracy juz zrobiles i jeszcze bedziesz robil jako moja sekretarka :* )

hehe no tak.. :P jeszcze jedno .. Pozdrowienia dla Dyfera za :

- pomoc

- dodanie (nam) :P zapału

Mam nadzieje, że jeszcze wróci do nas.

P.S Dzisiaj wieczorem będą te bryły, jesli ktoś ma plan na większą ( szerokość, długość bo wysokości nie będziemy zbytnio zmieniać ) budowle, to zgloszenia do nas ( ale to musi być coś naprawde dobrego ). I..... Właśnie .. Gdy makieta będzie gotowa a ktoś :

- będzie mial pomysły na jej upiększenie ( dodatki )

- będzie miał inne pomysły ( niż z punktu powyżej )

- chce pomóc budować - policje, szkole, szpital, ratusz

- narysować mieszkańców miasta

to prosimy także o niezwłoczny kontakt do :

djjaku - zgłoszenia pisać na gg 4764989 / djjaku1@wp.pl

green - zgłoszenia pisać na gg 3353915 / greenpoem@wp.pl :P 8)

BUDOWNICZY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra tak ja mówiłem już jest :

1) wielkość rozmiaru do rozbudowy :!:

Dołączona grafika

2) kierunek padania światła

Dołączona grafika

3) wielkość maksymalna bryły ( proponuje nieco niższą )

Dołączona grafika

Są to tylko przykłady :

Jeśli chodzi o punkt 3 to nie nałożyłem cienia które rzuca budynek ( to też jest ważne ) a także nie jest to idealnie skonstruowane ( ważne - równoległość lini, kąty, trzeba się odnieść do drogi' )

ŻYCZE MIŁEJ PRACY

czekamy na rezerwacje miejsc :!: :!:

Z pytaniami prosimy sie zwracać do :

-djjaku

-GreeN_DG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra jestem już ( po bananie ). Widze że chętnych ubyło :( szkoda. wszystko się przesuwa, ale to jest nieuniknione. makieta jest prawie gotowa ale chcialbym wystawić ją w wersji prawie ostatecznej. narazie szanownego kolego DJ niestety nie ma, więc wszystko okaże się po jego powrocie ( a Wy [ tzn. chętni ] pracujcie nad swoimi chatami ) czekam ciągle na zgłoszenia. narazie dostałem na mejla tylko 1 8O greenpoem@wp.pl . pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne, fajne, kiedy możemy się wprowadzać, budować, or something :?:

czytaj wyżej :!: tyle sie ślinie że zgloszenia na mejla ze swoim nr gg, a tu co :( budować się można od teraz a wstawimy to wszystko jusz gdzieś za tydzień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi