QwaS Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 jol jestem w sieci wlan narazie z 4 kumplami i mamy inet przez modem stelitarny ktory jest podpiety do AP i dalej jest antena dookolna no i sprawa wyglada tak ze strony www przestaja sie otwierac a zapuszczam DC++ lub kazze i sciagam se z predkoscia 60kb/s(tak jest max wynikajacy z mojego lacza) a stronki nie chodza wogole przegladarka nie raguje. robilem reinstale systemu itp. wszystkie ustawienia czyli IP itd mam wpisane na sztywno.zapomnialem dodaac ze GG mni dziala caly czas. czy mozliw ze ktorys komp kumpli sieje czy ap jest zle skonfigurowany(bo w otoczeniu to widze tylko siebie naprzykald)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 DNS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 a mogl bys cos wiecej bo ja jestem lama w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 masz albo problem z DNS-em (czyli nie masz wpisanego adresu serwera nazw, bądź jest, ale błędny lub serwer nie działa) albo masz problem z konfliktem adresów MAC i IP, których Twoje łącze może nie obsługiwać... nie wiem jak dokładnie masz zrobione to dzielenie więc wiele nie poradzę... jeśli AP nie ma routera z NAT-em, a jest to potrzebne (przykładowo) to też nie będzie działać... poczytaj tematy o dzieleniu Neostrady i jak się to robi i co jest potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam udostepnione neo przez lan, i wszystko dziala bez problemu oprocz tego, ze mam poblokowane porty co bardzo ogranicza moje zdolnosci p2p :] . Na kompie udostepniajacym jest firewall windowsowski (oczywiscie jestem w nim normalnie puszczony, po jego wylaczeniu i tak jest to samo), jestesmy polaczeni ze soba bezposrednio, od sieciowki do sieciowki. Co z tym fantem zrobic? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 @ Jin kup router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 bardziej mnie interesuje rozwiazanie w ktorym nie bede musial wydawac kasy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 zaoszczędzisz na energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...