Marcin Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Przez wirusa Czernobyl padł znajomemu HD - tzn. nawet bios go nie widzi. Czy jest możliwość uratowania takiego HD? Jeśli tak, to w jaki sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 O jak już BIOS go nie widzi to może być ciężko, ale niech spróbuje wyczyścić CMOS (Clear CMOS zworka na płycie gdzieś), może po tym uda się biosowi go looknąć i niech sprawdzi wszystkie wtyczki (tasma do dysku, do mobo, zasilka) może poprosru mu przypadkiem coś się wysunęło i trza docisnąć :-) U mnie Czernobyl tylko pomieszał coś z windowsem, że formata musiałem dać i nie słyszałe żeby niszczył dyski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 moze padla elektryka :( , a wtedy tylko serwis pomoze. nie przychodzi mi inny powod do glowy jesli bios faktycznie nie widzi dysku. posluchaj czy dysk wydaje jakiekolwiek dzwieki po wlaczeniu kompa sprawdz czy sie grzeje. moim zdaniem jedyna pomoc to serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A czy mieszales zworkami ? Kiedys u kumpla mialem tak ze bios widzial Caviara tylko jak byl na Cable Select. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Sorki, ale nie wiem, bo o napisanie posta tutaj zostałem poproszony. Dzieli nas spora odległość więc nie moge tak po prostu pujść i sprawdzić. Mówie Wam tylko to co sam wiem. Przekaże wam więcej detali jak tylko będe miał możliwość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A moę padł BIOS. U mnie tak było 6 lat temu :( . Też BIOS nie widział dysku. Ale na innej płycie BIOS go widział tylko coś było z nim nie tak, jak go sformatowałem to miał 200MB mniej (a miał 3GB całości :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...