Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć wszystko o tym Sagem'ie.

mam takiego i chciałbym się podzielić spostrzeżeniami na jego temat z innymi użytkownikami.

Moim pierwszym pytaniem jest w jaki sposób połączyć go z kompem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby sie wszystkiego dowiedziec proponuje pogrzebac w menu i przeczytac instrukcje - to zawsze pomaga

rokfor -> w Myx5m do obslugi przez irDa byl potrzebny program - My Pictures and Sounds ktory mozna byl pobrac po zarejestrowaniu sie w planet sagem.

Z tego co wyczytalem na stronie ery mozna tez polaczyc sie z kompem za pomoca kaleka usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jak narazie jedna kwestia została rozwiązana, choć przydałoby się kogoś kto posiada takiego fona i mógłby napisać o połączeniu z komputerem na przykładzie swoich doświadczeń ;)

może byśmy wymienili się opiniami na temat tego telefonu, co w nim dobrego a co złego :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie można znaleźć jakieś programy, gry, tapety, itd. do niego :?:

jak ja szukam na google to przeważnie znajduje mi odwołania do stronek z suchymi opisami telefonu lub do stronek z tapetami do ściągnięcia za maniane ;(

ja szukam jakiejś stronki skąd będe mógł ściągnąć sobie softy i tak dalej całkiem za friko ;)

czy ktoś moze wie gdzie to znajdę :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do gier to ci nie pomogę ale sprawdź w instrukcji jakie pliki dzwonków obsługuje (np. midi) i jakie obsługuje grafiki (jpg/gif/png/bmp) i jaką rozdzielczość ma ekran, a potem tak przycinasz grafiki z innych fonów aby ci pasowały, większość telefonów pozatym przycina sama grafiki jeśli są za duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś może podać linka do najnowszego firmware'u do tego koma podobno dzięki niemu fotki są ładniejsze.

P.S. Czy przez irdę można flashować koma a dokładnie X5-2 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam niestety muszę się niezgodzić że to najlepszy z sagemów a My-X7 moja dziewczyna go ma i jest dużo lepszy od x5-2 a nawet x6 ma lepszy wyświetlacz(tft) i fotki, ale fakt lepszy od tych wszystkich nokii - też kiedyś go miałem :) i uważam że za tą kaske nie ma lepszych fonów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tego koma i jestem bardzo zadowolony. wyswietlacz pierwsza klasa. zdjecia przyzwoite, glosniczek miodzio. najlepiej go polaczyc przez irde do kompa i nie wymaga zadnego softu. (jesli masz win xp). przez irde na 100% zgrasz dzwieki i zdjecia w obie strony. zgrywanie javy ma zablokowane przez irde lub kabel wiec pozostaje tylko wap (no chyba ze jest jakis alternatywny firmware do niego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też mam tego koma i w sumie nie narzekam ale imho blokada zgrywania javy przez USB lub irde to po prostu wielkie nie porozumienie :? :evil: i tutaj mam pytanko czy zgrywanie javy przez USBiRDA jest zablokowane na stałe i nic tego nie zmieni czy np: nowy firmware lub jakaś modyfikacja obecnego jest w stanie umożliwić zgrywanie programówgier java z pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieklo, przez irde nie da sie flashowac

wiem że się nie da flashować przez irde

a co do zgrywania przez irdeusb programów java to niedługo mają wyjść programiki o nazwie MyX-plorer i MySagemak 2004 które to umożliwjają :D.

P.S. Wszystkim posiadaczom Sagema myX5-2 polecam tę stronke

http://www.sagem.webd.pl/ (większość pewnie zna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również jestem szcześliwym posiadaczem tego telefonu :D Telefonik bardzo fajny, zdjęcia jak na telefon spox, no i dzwięk jest wyczesany 8) Musze sobie jeszcze tylko irde skołować :wink: Orientuje się ktoś ile mniej więcej kosztuje kabelek usb do tego telefonu :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem przy robieniu dzwonkow:

- jak robicie dzwonki?

- czy dzwonki maja jakies ograniczenia czasowe i jakosciowe ?

zrobilem wava 12 sec PCM 44,100 kHz; bitów: 16 ; Stereo i chcialem przekonwertowac go do amr'a (uzylem programu AMR CONVERTER) no i on zrobil arm'a ale o pojemnosci 1 kb... co jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amr converter przetwarza tylko wavy 8kHz 16bit mono

z innymi sobie nie radzi. ja na amr przerabiam sobie tylko jesli potrzebuje jakis dluzszy kawalek zgrac (bo niestety jakosc tragiczna jest) a jesli chce na dzwonek kilkusekundowy kawalek to sobie zostawiam wav i tylko troche zmniejszam probkowanie, no i mono oczywiscie robie bo po co miejsce tracic na cos czego sie nie uslyszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi