Zulusman Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Placi sie za krocce SM i WT, ale NK sa za 0 zl, w urielu natomiast, placi sie za kazde krucce....awiec najtansa wersja z kroccami uriela to 170 zl a X3M 200(niech sie miesci ;)) ale to juz nie jest 1/3 ceny..... robi sie ciekawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zrobcie testa ktos prosze :) nie moge sie zdecydowac....X3M czy moze uriel multi....w cenie jest jednak roznica spora... Wszedzie tylko fotki proponuja, a ten jeden tescik nic nie mowi... Jesli ktos ma uriela i X3M to niech sie zlituje .... Moze jakies inne bloczki..... Testy są już dawno: Watercooling.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Taki test to nie test, tylko prezentacja reklamujaca imho pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Taki test to nie test, tylko prezentacja reklamujaca imho pozdro Jak to nie test? :lol: po co wtedy wykresy z pomiarami? po co porównanie z RBX'em? to jest właśnie test. Wydajność możesz sobie porównac z innymi blokami jak Frost Uriel i inne, które fireblade testował. także nie gadaj, że to nie test bo innego bardziej wiarygodnego dla Ciebie możesz już nie zobaczyć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Bloczek wygląda super. Jak w końcu uda mi się zamontować wentylatory na BIE to sam zrobie jakieś testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 lspider : wreszcie ;D Grzechu: chodzilo mi o test na zywym procku a nie grzalce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Grzechu: chodzilo mi o test na zywym procku a nie grzalce...A po co? Bo nie rozumiem. Każdy z nas ma inny układ i inny sprzęt więc porównywanie bloczków na jakimś procu jest nie potrzebne i nic nie daje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A może mate wysłał by bloczek do ]http://www.watercoolplanet.de/index.php?op...=4&show=1 Mysle ze przesyłka nie byłaby taka droga ze względu na wage bloczku. Nie byłoby zadnych niedowmówien, wszystko czarne na białym, jest cascade, rbx, WW tylko ze to sa raczej takie średnie bloczki w tym tescie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 taka mala ciekawostka odnosnie testu. overclockers.com pomeczyl go i wyszly ciekawe wyniki ;] na watercooling.com.pl pokonal on rbx'a a na overclockers.com jest od niego slabszy. roznica wynosci 0.02c/w linki: http://overclockers.com/articles1117/ - recka http://overclockers.com/articles373/wbsum.asp - porownanie do innych konstrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srokus Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ale na X3M jest mniejszy spadek cisnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ale na X3M jest mniejszy spadek cisnieniaw tym przypadku chodzi o wydjnosc a nie o spadki cisnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 taka mala ciekawostka odnosnie testu. overclockers.com pomeczyl go i wyszly ciekawe wyniki ;] na watercooling.com.pl pokonal on rbx'a a na overclockers.com jest od niego slabszy. roznica wynosci 0.02c/w linki: http://overclockers.com/articles1117/ - recka http://overclockers.com/articles373/wbsum.asp - porownanie do innych konstrukcji WKONCU !!!!!!! jakis normalny test , przeciez gdyby test na watercooling pokazał ze mają gorszy bloczek to by dostał po kieszeni ( $$ ) , niby fireblade mowi ze dobrze robi testy, no ale skoro jest przez mate sponsorowany to jak moze robic dobrze ( chyba ze inne dobrze ) jak ? no wlasnie wszyscy sie teraz zastanówmy dlaczego test na niezależnym serwisie pokazał to co pokazał i dlaczego na watercooling wyszlo inaczej ?? hmmmm, nikt mnie nie przekona wiecej do testów na watercooling ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 No wiec moze ja sie wypowiem. Nie wiem czy pit202 zauwazyles ze pod spodem jest napisane ze po zwiekszeniu przplywu z pol galona na minuta na poltora wydajnosc wzrosla z c/w rownego 0,16 na 0,9 nasz test byl przeprowadzony przy dosc wysokim przeplywie (~500l/h) co oznacza iz powinnismy otrzymac wynik lepszy niz 0,09 a byl gorszy. Mozna to wytlumaczyc tym ze kazde watunki testowe se inne!!! - ale ten test nie wykazal ze nasz test zawyzyl wydajnosc tylko wrecz ja zanizyl!! Pozatym zajzalem do testu RBX'a i cos mi nie pasuje - zostal on wykonany przy galonie na minuta (dokladniej to po zalozeniu bloku 0,95 galona na minute) a X3m przy 0,5 ??? WTF?? - (tym bardziej ze napisali ze przy poltora jest duzo lepiej...) - stanowczo mi sie to nie podoba :( - przy innych blokach procedury sa juz takie jakie byc powinny ale przy rbx'ie zrobili test na 1gpm a zestawiaja wynik z innymi testowanymi na 0,5 :) Fakt jest faktem ze test jest dobry. (pomijajac fotki :( - ktore nie sa za specjalnie - tak jak i moje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 I found that reducing flow to 0.5 gpm resulted in a performance decrease of about 1.6ºC and increasing flow to 1.5 gpm resulted in a gain of about 0.9ºC. nie C/W a zwykle ºC a to roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 sorry :) - ja przyjalem za moc 100W - a chyba wlasnie takiej uzywaja skoro dostal c/w na wykresie 0,16 !!!!!!!!!!.... popatrz na tabelke lub obrazek powyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Pozatym zajzalem do testu RBX'a i cos mi nie pasuje - zostal on wykonany przy galonie na minuta (dokladniej to po zalozeniu bloku 0,95 galona na minute) a X3m przy 0,5 ??? WTF?? - (tym bardziej ze napisali ze przy poltora jest duzo lepiej...) - stanowczo mi sie to nie podoba :( - przy innych blokach procedury sa juz takie jakie byc powinny ale przy rbx'ie zrobili test na 1gpm a zestawiaja wynik z innymi testowanymi na 0,5 :) "I found that reducing flow to 0.5 gpm resulted in a performance decrease of about 1.6ºC and increasing flow to 1.5 gpm resulted in a gain of about 0.9ºC." Z tego co rozumiem to raczej przy 1 gpm robili testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 No fakt to ja sie pomylilem test byl przy 1g/m a moc grzalki 70W. Przapraszam - mo blad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...