Skocz do zawartości
Marcin_gps

IBM zdycha - pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Rece mi opadaja. Pierwszy dysk IBM wytrzymal 8 miesiecy i zdechl.

Dali nowego. Mam go tylko 3 miesiace i juz przeskakuje i strzela, Norton Disk Doctor nie moze usunac jakiegos bledu, nie wiem co jest grane. Dzisiaj rano chodzil OK, a teraz zaczyna strzelac! Ale dopiero podczas kopiowania plikow (np z CD-ROM'u). Nie moge niczego zainstalowac z plyty, bo strzela i przeskakuje. Co jest z tymi IBM'ami. Nawet 3 miesiace nie chodza???? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a drugi raz wyskakuje drugi blad podczas ladowania

Unknown Hard Error

systemrootsystem32ntdll.dll

Co to znowu :?

Aha

Mamna partycji z Winem Xp system NTSF

a na pozostalych 3 FAT 32

Chcialem miec FAT'a 32 na C:, ale Win Xp odmawial posluszenstwa

Co za dyski te IBM'y :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec pewnie jakies pliki systemowe padly, u mnie tak czesto sie robilo

jak dyski sie wysypywaly. pomagal tylko format i reinstal systemu :(

najlepiej odkrecic wszystko, btw jak juz zaczyna siadac to padnie niedlugo :(

format c:/u - niestety nie pamietam co to dawalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format c:/u - niestety nie pamietam co to dawalo

Szczerze mówiąc, to miało to pomagać. Miało. Poleciłem to mojemu kumplowi który miał 20MB bad sectorów. Teraz ma 200MB i chce mnie zabić :lol: Nie mówie, że u każdego tak będzie, ale nie polecam.

Druga sprawa to dyski IBM. Pierwszy, 30GB padł po jakiś 8 miesiącach. Do stałem 40. Działał strasznie. Zawieszał system i wogóle. No i wtedy wpadłem na pomysł, żeby wymienić śledzia :oops: :lol: :oops: :lol: Spróbuj. Może pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komus udalo sie wycyganic dysk Seagate lub Maxtor oddajc IBM'a???

Bylbym very happy, gdyby mi sie to udalo :lol:

ja mam ibm'a z actiona i jak sypnal mi sie drugi raz to napisalem prosbe,

zeby dali barracude 4 ale niestety mnie chooje olali. bez sesu czekalem

na wymiane dysku 21 dni, a jak juz go dostalem to trybil tylko 12 dni

i wywalil wrotki, no ale coooz takie zycie :?

szansa marna, ze dadza inna firme ale probowac mozna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wycyganic moze nie

ja mialem IBM DTLA 307030 30 GB padł gdzies po roku

troche dopłaciłem i wziąłem BIII 40 GB bo wtedy IV nie było jeszcze

a z tym czy mozesz nowy to nie wiem

ale powiem ci cos moj kumpel kupował kompa w sklepie całego i dali mu maxtora z naklejką "wiesza windows" masakra

a najlepsze ze byl u mnie wczesniej i chciał zebym mu poradził jaki komp ma sobie kupic to powiedziałem ze pogadamy i mu złoże a on ze ok i poszedł miał przyjśc nastepnego dnia ale nie ma go nagle dzwoni telefon i jego glos odzywa sie w sluchawce i pyta jakie karty sieciowe uzywamy podczas sieciowan ja pytam gdzie jest a on mówi ze wlasnie skladają mu kompa szkoda gadac ma za swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio jak chcialem z Antka 1.33 doplacic do XP 1800+ to mi powiedzieli, ze trzeba zrobic korekte faORT: ORT: ORT: ktury, a to potrwa, a ze sie do faktur ktore maja prawie rok korekty nie wystawia, wiec nici z xp :roll:

Czy mogli mi tak powiedziec???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj IBM chodzi ponad 2 lata :lol: (307060) i sobie go chwale choć to ponoc awaryjna seria! Miałem NTFSa pod XP i odradzam - straaaasznie wolno chodzi - nawet wolniej od dysków 5200. Reszta jak wyżej czyli zrób format i zainstaluj winde.

Tak wogóle to mój dysk leży od nowości w kompie którego też nie ruszam - więc może te które padły były transportowane (kupiliście w tym pudełku ochronnym?). Tak wogóle to mam atraego Quantuma 8GB ma chyba z 7 albo 8 lat i czesto go noszę w plecaku więc nie raz pierdzielnął na beton i jest sporzo - tylko chodzi tak głośno że go słychać dwa pokoje obok (bez przesady - drzwi otwarte) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IBM tak maja - zdychaja :P

Mialem IBM 10 GB 5400 przez 2 lata chyba i pewnego slonecznego dnia poprostu przestal dzialac (chyba 'tak poprostu' bo dalem go znajomemu, mnie przy tym nie bylo :P ).

więc jednak był przenoszony - one są chyba bardzo wrażliwe na wstrząsy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje IBM`y produkowane na Wegrzech padaja jak kafki-ponoc te z malezji trzymaja sie lepiej. Mialem IC35L040 wyprodukowane wlasnie w Malezjii dzialal mi ponad rok, sprzedalem go i gosc takze nie narzeka.(jeszcze mu dziala :wink: )

Jest pewne ze ibm`y nie lubia byc wyciagane z obudowy :!:

Ale moja rada nie kupowac IBM`A---TERAZ :!:

Aktualnie posidam WD 80GB SE jestem bardzooo zadowolony(cisza+zaje...a wydajnosc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak składalem serwer 1,5 roku temu do firmy to kupilem specjalnie IBM bo ponoc najszybsze :) pozniej sie dowiedzialem ze czesto padają ale mam juz je 1,5 roku i serwer pracuje non stop nigdy nie jest wylaczany i nic sie nie dzieje :) sa to dwie 30GB DTLA ale konkretnego modelu juz nie pamietam wiem tylko ze 7200rpm a w służbowym komputerze mam GXP120 40GB kilka miechow i tez spoko :) i bardzo szybki jest :). Ale do domu wolalem MAXTORA tylko teraz skrocili gwarancje i w przyszlosci kupie zapewne WD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc jednak był przenoszony - one są chyba bardzo wrażliwe na wstrząsy

Mój też padł po tym, jak byłem z nim u qmpla. Dodam, że wcześniej nigdzie się nie ruszał. Nic nie wskazywało na to, że padnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...