Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Rece mi opadaja. Pierwszy dysk IBM wytrzymal 8 miesiecy i zdechl. Dali nowego. Mam go tylko 3 miesiace i juz przeskakuje i strzela, Norton Disk Doctor nie moze usunac jakiegos bledu, nie wiem co jest grane. Dzisiaj rano chodzil OK, a teraz zaczyna strzelac! Ale dopiero podczas kopiowania plikow (np z CD-ROM'u). Nie moge niczego zainstalowac z plyty, bo strzela i przeskakuje. Co jest z tymi IBM'ami. Nawet 3 miesiace nie chodza???? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 moj pierwszy ibm podobnie jak twoj trybil 8 miechow, jego nastepca padl 12 dni po powrocie z serwisu :? obecny model dziala juz 2 miechy i jest si :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 aha i podczas startu Win XP wyskakuje niebieski ekran z bledem UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Co to u licha jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a drugi raz wyskakuje drugi blad podczas ladowania Unknown Hard Error systemrootsystem32ntdll.dll Co to znowu :? Aha Mamna partycji z Winem Xp system NTSF a na pozostalych 3 FAT 32 Chcialem miec FAT'a 32 na C:, ale Win Xp odmawial posluszenstwa Co za dyski te IBM'y :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Co robic??? Disk Doctor nie pomaga Moze sformatowac PS Co daje formatowanie format C:/u??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 wiec pewnie jakies pliki systemowe padly, u mnie tak czesto sie robilo jak dyski sie wysypywaly. pomagal tylko format i reinstal systemu :( najlepiej odkrecic wszystko, btw jak juz zaczyna siadac to padnie niedlugo :( format c:/u - niestety nie pamietam co to dawalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 format c:/u - niestety nie pamietam co to dawalo Szczerze mówiąc, to miało to pomagać. Miało. Poleciłem to mojemu kumplowi który miał 20MB bad sectorów. Teraz ma 200MB i chce mnie zabić :lol: Nie mówie, że u każdego tak będzie, ale nie polecam. Druga sprawa to dyski IBM. Pierwszy, 30GB padł po jakiś 8 miesiącach. Do stałem 40. Działał strasznie. Zawieszał system i wogóle. No i wtedy wpadłem na pomysł, żeby wymienić śledzia :oops: :lol: :oops: :lol: Spróbuj. Może pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 No i wtedy wpadłem na pomysł, żeby wymienić śledzia Spróbuj. Może pomoże.pewnie po prostu czegos nie wiem ...jakiego sledzia??(to nie szydera, prosze o normalna odp:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 no wlasnie!! jakiego sledzia, o co ci chodzi??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a i jeszce cos! jak dam go do serwisu to mam prawo do nowego dysku, czy moga mi wcisnac uzywany??? PS Czy komus udalo sie wycyganic dysk Seagate lub Maxtor oddajc IBM'a??? Bylbym very happy, gdyby mi sie to udalo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Czy komus udalo sie wycyganic dysk Seagate lub Maxtor oddajc IBM'a??? Bylbym very happy, gdyby mi sie to udalo :lol: ja mam ibm'a z actiona i jak sypnal mi sie drugi raz to napisalem prosbe, zeby dali barracude 4 ale niestety mnie chooje olali. bez sesu czekalem na wymiane dysku 21 dni, a jak juz go dostalem to trybil tylko 12 dni i wywalil wrotki, no ale coooz takie zycie :? szansa marna, ze dadza inna firme ale probowac mozna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 wycyganic moze nie ja mialem IBM DTLA 307030 30 GB padł gdzies po roku troche dopłaciłem i wziąłem BIII 40 GB bo wtedy IV nie było jeszcze a z tym czy mozesz nowy to nie wiem ale powiem ci cos moj kumpel kupował kompa w sklepie całego i dali mu maxtora z naklejką "wiesza windows" masakra a najlepsze ze byl u mnie wczesniej i chciał zebym mu poradził jaki komp ma sobie kupic to powiedziałem ze pogadamy i mu złoże a on ze ok i poszedł miał przyjśc nastepnego dnia ale nie ma go nagle dzwoni telefon i jego glos odzywa sie w sluchawce i pyta jakie karty sieciowe uzywamy podczas sieciowan ja pytam gdzie jest a on mówi ze wlasnie skladają mu kompa szkoda gadac ma za swoje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 slayne - pozwolili ci doplacic bez dluzszego oczekiwania?? w poniedzialek zadzwonie do firmy i spytam czy do BIV moglbym doplacic? Ale co wtedy z gwarancja - nowa??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ale co wtedy z gwarancja - nowa??? nowy sprzet nowa gwara :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 ostatnio jak chcialem z Antka 1.33 doplacic do XP 1800+ to mi powiedzieli, ze trzeba zrobic korekte faORT: ORT: ORT: ktury, a to potrwa, a ze sie do faktur ktore maja prawie rok korekty nie wystawia, wiec nici z xp :roll: Czy mogli mi tak powiedziec??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 z faktuą to nie wiem bo nie biore ale do tej baracudki to dopłaciłem od razu ale ten ibm byl raz robiony i powiedzialem ze nie bede caly czas jezdzil i gosc sie zgodzil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Moj IBM chodzi ponad 2 lata :lol: (307060) i sobie go chwale choć to ponoc awaryjna seria! Miałem NTFSa pod XP i odradzam - straaaasznie wolno chodzi - nawet wolniej od dysków 5200. Reszta jak wyżej czyli zrób format i zainstaluj winde. Tak wogóle to mój dysk leży od nowości w kompie którego też nie ruszam - więc może te które padły były transportowane (kupiliście w tym pudełku ochronnym?). Tak wogóle to mam atraego Quantuma 8GB ma chyba z 7 albo 8 lat i czesto go noszę w plecaku więc nie raz pierdzielnął na beton i jest sporzo - tylko chodzi tak głośno że go słychać dwa pokoje obok (bez przesady - drzwi otwarte) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 IBM tak maja - zdychaja :P Mialem IBM 10 GB 5400 przez 2 lata chyba i pewnego slonecznego dnia poprostu przestal dzialac (chyba 'tak poprostu' bo dalem go znajomemu, mnie przy tym nie bylo :P ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladiator Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Ja wim co robić kup o demnie Segate'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja juz nie wiem co mu odbija 8O wina 2000 pro ledwo zainstalowalem, a teraz chodzi elegancko ani razu nie strzeli :o Tylko jak kopiuje cos z CD-ROM'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 IBM tak maja - zdychaja :P Mialem IBM 10 GB 5400 przez 2 lata chyba i pewnego slonecznego dnia poprostu przestal dzialac (chyba 'tak poprostu' bo dalem go znajomemu, mnie przy tym nie bylo :P ). więc jednak był przenoszony - one są chyba bardzo wrażliwe na wstrząsy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 jeszcze mam bardzo wazne pytanie :!: :!: :!: Czy moga mi wcisnac gorszy dysk, od tego, ktorego kupilem, czy moge sie domagac co najmniej takiego samego :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Gorszy dla Ciebie! Oni mogąCi wciskaćże jest lepszy. Gdyby tak było zrobiłbym okrutnąborutę albo domagał się zwrotu kosztów zakupu dysku - oczywiście cena w dniu zakupu (czytaj wyższa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Zrob LOW FORMAT i czekaj na skutki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolk Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Z tego co sie orientuje IBM`y produkowane na Wegrzech padaja jak kafki-ponoc te z malezji trzymaja sie lepiej. Mialem IC35L040 wyprodukowane wlasnie w Malezjii dzialal mi ponad rok, sprzedalem go i gosc takze nie narzeka.(jeszcze mu dziala :wink: ) Jest pewne ze ibm`y nie lubia byc wyciagane z obudowy :!: Ale moja rada nie kupowac IBM`A---TERAZ :!: Aktualnie posidam WD 80GB SE jestem bardzooo zadowolony(cisza+zaje...a wydajnosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Jak składalem serwer 1,5 roku temu do firmy to kupilem specjalnie IBM bo ponoc najszybsze :) pozniej sie dowiedzialem ze czesto padają ale mam juz je 1,5 roku i serwer pracuje non stop nigdy nie jest wylaczany i nic sie nie dzieje :) sa to dwie 30GB DTLA ale konkretnego modelu juz nie pamietam wiem tylko ze 7200rpm a w służbowym komputerze mam GXP120 40GB kilka miechow i tez spoko :) i bardzo szybki jest :). Ale do domu wolalem MAXTORA tylko teraz skrocili gwarancje i w przyszlosci kupie zapewne WD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 wszystko wskazuje, ze dysior nie pociagnie dluzej niz miesiac chodzi 2 razy wolniej i na dodatek strasznie glosno!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 więc jednak był przenoszony - one są chyba bardzo wrażliwe na wstrząsy Mój też padł po tym, jak byłem z nim u qmpla. Dodam, że wcześniej nigdzie się nie ruszał. Nic nie wskazywało na to, że padnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 najlepszy sposob to "młotek" jak zdycha to ulzyj mu w cierpieniach.. ;))) a tak na serio.. moze badsectory ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbicha Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Zrob LOW FORMAT i czekaj na skutki :)nie polecam Low Format to nie tego typu dyskow minely juz te czasy :( kiedy to pomagalo . Sciagnij sobie jeden z programiko ze strony IBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...